ΗΠΑ: Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου έσπασε κάθε ρεκόρ – Εγινε ενός έτους

Οι γιατροί ήταν σαφείς. Έδιναν 0% πιθανότητες να ζήσει, καθώς ζύγιζε 300 γραμμάρια και χωρούσε σε μία παλάμη. Ήταν το πιο πρόωρο μωρό στον κόσμο, καθώς γεννήθηκε στους πέντε μήνες.

Ο Ρίτσαρντ από την Μινεσότα των ΗΠΑ διέψευσε επιστήμη και λογική.

Ο Ρίτσαρντ έκλεισε το πρώτο έτος της ζωής του. Έμεινε για έξι μήνες στο μαιευτήριο, αλλά βγήκε νικητής.

Οι γιατροί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Children’s Minnesota hospital in Minneapolis είχαν προετοιμάσει τους γονείς του μικρούλη για το χειρότερο.

«Όταν ο Ρικ και η Μπέθ έλαβαν προγεννητικές συμβουλές αναφορικά με το τι μπορούν να περιμένουν από ένα μωράκι γεννημένο τόσο πρόωρα, άκουσαν τους γιατρούς να τους μιλούν για 0% πιθανότητες επιβίωσης» αναφέρει η Δρ Στέισι Κερν, νεογνολόγος που περιποιήθηκε τον μικρό Ρίτσαρντ στο νοσοκομείο, μιλώντας στα ρεκόρ Γκίνες.

«Ήξερα ότι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του Ρίτσαρντ θα είναι πολύ δύσκολες, αλλά ένιωθα ότι εάν τα κατάφερνε απ’ αυτό θα έβγαινε νικητής» συνέχισε η γιατρός.

«Ακόμη νιώθουμε μεγάλη έκπληξη. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι» είπε η μαμά του μικρού στα ρεκόρ Γκίνες.

«Τον πρώτο μήνα δεν ήμαστε σίγουροι καν αν θα τα καταφέρει. Ήταν πολύ δύσκολα» θυμάται η μητέρα του μικρού ήρωα.

Μετά από 6 μήνες ο μικρούλης πήρε εξιτήριο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι το ίδιο μικρό αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη μου, με το δέρμα του να είναι τόσο διάφανο που μπορούσα να δω κάθε ένα από τα πλευρά του και κάθε του αγγείο», λέει συγκινημένη η γιατρός.