Εμπρηστικός ο Τραμπ στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση – Kung flu ο κορωνοϊός, «φρενάρετε» τα τεστ

Παρά τις εξαγγελίες για 1 εκατ. οπαδούς στο γήπεδο της Τούλσα οι κενές θέσεις ήταν πάρα πολλές – «Μαριονέτα της Κίνας» ο Μπάιντεν – Τι είπε για την κατάσταση της υγείας του

Για «φιάσκο» μιλούν διεθνή μέσα ενημέρωσης όσον αφορά την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ μετά τον κορωνοϊό το βράδυ του Σαββάτου στην Τούλσα της Οκλαχόμα.

Παρά τις εξαγγελίες της ομάδας του αμερικανού προέδρου για προσέλευση 1 εκατ. υποστηρικτών του Τραμπ οι κενές θέσεις μέσα στο γήπεδο ήταν πάρα πολλές ενώ ακυρώθηκε και η μετάδοση της ομιλίας σε εξωτερικό χώρο με το επιτελείου του προέδρου των ΗΠΑ να την αποδίδει στην παρουσία διαδηλωτών.

Ο ίδιος ο Τραμπ φρόντισε στα 101 λεπτά της ομιλίας του ρίξει «λάδι στη φωτιά» για αρκετά θέματα με κορυφαία τον κορωνοϊό, τα μέσα ενημέρωσης, τον Τζο Μπάιντεν και τα θέματα ασφαλείας.

Ενδεικτικός του κλίματος της ομιλίας Τραμπ ο χαρακτηρισμός Kung flu για τον κορωνοϊό με διεθνή μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για ρατσιστικό λόγο από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Μεγάλη σύζητηση προκάλεσε επίσης, η αναφορά του ότι ζήτησε από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές να επιβραδύνουν τα τεστ για τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας τα «δίκοπο μαχαίρι» που οδηγούν στον εντοπισμό περισσότερων κρουσμάτων.

«Όταν κάνεις τεστ σε τέτοια έκταση, θα βρεις περισσότερους ανθρώπους θα βρεις περισσότερα κρούσματα.

Έτσι είπα στους ανθρώπους μου επιβραδύνετε τα τεστ, παρακαλώ» δήλωσε ο Τραμπ στους υποστηρικτές του αρκετοί εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκες.

Ήταν τέτοιος ο σάλος για την συγκεκριμένη αναφορά Τραμπ ώστε χρειάστηκε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου να εξηγήσει ότι πρόεδρο των ΗΠΑ έκανε πλάκα. «Προφανώς αστειευόταν.

Είμαστε πρωτοπόροι στον κόσμο στα τεστ και έχουμε διεξάγει 25 εκατομμύρια», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ενέργειές του για τον αποκλεισμό εισόδου στη χώρα ταξιδιωτών από την Κίνα και την Ευρώπη βοήθησαν στη διάσωση «εκατοντάδων χιλιάδων ζωών».

Αλλά είπε ότι τα «ριζοσπαστικά fake news» μέσα ενημέρωσης δεν του πίστωσαν ότι έκανε «μια εκπληκτική δουλειά», όπως την αποκάλεσε, στην αντιμετώπιση του ξεσπάσματος της πανδημίας.

Ο Τραμπ έκανε αναφορά στην «σιωπηλή πλειοψηφία που είναι δυνατότερη από ποτέ» χαρακτηρίζοντας κοιμισμένο τον Τζο Μπάιντεν και προσθέτοντας ότι «εγώ έκανα περισσότερα για την κοινότητα των μαύρων σε τέσσερα χρόνια από όσα έκανε ο Μπάιντεν σε 47 χρόνια.

Ωστόσο από τα 101 λεπτά ομιλίας του Τραμπ απουσίασε επιδεικτικά κάθε αναφορά στον Τζορτζ Φλόιντ.

Επανερχόμενος, δε, στον Τζο Μπάιντεν τον χαρακτήρισε «μαριονέτα της ριζοσπαστικής αριστεράς», «κούκλα της Κίνας» και «πρόθυμο Δούρειο Ίππο του σοσιαλισμού».

Ο Τραμπ αφιέρωσε και 10 λεπτά στο θέμα της υγείας του μετά το σάλο για το αβέβαιο βάδισμά του σε εκδήλωση του West Point λέγοντας ότι «η ράμπα που κατέβηκα ήταν σαν πίστα για παγοδρόμιο ενώ για τον τρεμουλιαστό τρόπο με τον οποίο ήπιε νερό στην ίδια εκδήλωση το απέδωσε στις «600 χειραψίες» που έκανε την συγκεκριμένη μέρα ενώ σε μια θεατρική κίνηση ήπιε νερό κρατώντας το ποτήρι με το ένα του χέρι.

Διαβάστε επίσης για το νέο περιστατικό στις ΗΠΑ: