Ντόναλντ Τραμπ: Συνεχίζει τις προσφυγές στα Δικαστήρια

Μπορεί η σιωπή των Ρεπουμπλικανών να είναι ηχηρή μέχρι στιγμής, αλλά στον περιβάλλον του Ντόναλντ Τραμπ ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η συνειδητοποίηση ότι είναι μάταιες οι προσπάθειες ανατροπής της νίκης του Τζο Μπάιντεν, μολονότι κάποιοι σύμβουλοί του έχουν προτρέψει τον απερχόμενο Πρόεδρο να επιμείνει στις νομικές του προσφυγές.

Ο Τραμπ δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι ετοιμάζεται να πετάξει λευκή πετσέτα.

Ο σύμβουλος και γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, αν και φέρεται να προσπάθησε να τον πείσει να αποδεχθεί την ήττα του, όπως μεταδίδει το Bloomberg, του συνέστησε να ζητήσει από τα δικαστήρια να διασφαλίσουν τη διαφάνεια για τη συνεχιζόμενη καταμέτρηση σε αρκετές πολιτείες, στις τρεις σημαντικότερες εκ των οποίων – την Πενσιλβάνια, τη Τζόρτζια και τη Νεβάδα – το προβάδισμα του Μπάιντεν διευρύνεται και ο απερχόμενος Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν έχει ανακτήσει αρκετό έδαφος για να αλλάξει η τύχη του στην Αριζόνα. Στις τέσσερις αυτές πολιτείες υπολείπεται πάνω από 101.000 ψήφους.


Οι συνεργάτες του Τραμπ το έχουν πάρει απόφαση ότι η μάχη έχει κριθεί, λέει το Bloomberg επικαλούμενο τρεις πηγές από το περιβάλλον του, αλλά ο ίδιος σχεδιάζει να εξαντλήσει κάθε δυνατό δικαστικό μέσο έστω κι αν ούτε ο ίδιος, ούτε το επιτελείο του παρουσίασαν αποδείξεις εκλογικής νοθείας.

Oι δικηγόροι του Τραμπ ετοιμάζουν νέες προσφυγές

Ωστόσο, η ομάδα των δικηγόρων του Τραμπ ετοιμάζεται από σήμερα να προχωρήσει σε νέες προσφυγές. Μέχρι στιγμής η μάχη τους δεν έχει αποδώσει ιδιαίτερους καρπούς. Αρκετές αγωγές απορρίφθηκαν στην Πενσιλβάνια, τη Νεβάδα, τη Τζόρτζια και το Μίσιγκαν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο προσωρινά ενέκρινε το αίτημα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Πενσιλβάνια να κρατηθούν χωριστά οι ψήφοι που ελήφθησαν μετά την ημέρα των εκλογών στις 3 Νοεμβρίου, σε ένα «ασφαλές και σφραγισμένο εμπορευματοκιβώτιο» χωριστό από τα άλλα ψηφοδέλτια, αλλά παραμένει ασαφές πώς αυτό μπορεί να βοηθήσει τον Τραμπ, αφού χρειάζεται περισσότερες καταμετρημένες ψήφους για να ανακτήσει το έδαφος που έχασε από τον Μπάιντεν στην πολιτεία αυτή.

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι, σύμμαχος και άτυπος σύμβουλος του Τραμπ, Κρις Κρίστι είπε χθες Κυριακή ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφιλιωθούν με την ιδέα της νίκης του Μπάιντεν, πρόσθεσε όμως ότι η ομάδα του Προέδρου χρειάζεται λίγο χρόνο για να αποδεχθεί ότι έχει μια «πολύ αμφιλεγόμενη» αναμέτρηση.

«Ο πρόεδρος είναι στο Λευκό Οίκο και δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα και νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί Ρεπουμπλικανοί που προσπαθούν να συμβιβαστούν μ’ αυτό. Γι’ αυτό είναι και τόσο σημαντικό να πουν νωρίς στον πρόεδρο, ότι αν ο λόγος που δεν αναγνωρίζει την ήττα είναι η απάτη με ψήφους, τότε δείξε μας τις αποδείξεις», είπε στο ΑΒC News.

Υψηλόβαθμα στελέχη του εκλογικού επιτελείου του Τραμπ είπαν ότι θα συνεχίσουν τη μάχη, όσο το ζητά ο πρόεδρος με τον διευθυντή Ενημέρωσης, Τιμ Μούρτο να αναρτά στο Twitter φωτογραφίες από εξώφυλλα των Washington Times που έδιναν το 2000 τη νίκη των εκλογών στον Αλ Γκορ και τελικά απέσυραν τις εκτιμήσεις του όταν ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος πέρασε μπροστά στη Φλόριντα και κέρδισε με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που διέταξε να σταματήσει η επανακαμέτρηση.

Δείτε επίσης για τον Ντόναλντ Τραμπ: