Βρέθηκαν 14 σκελετοί μαμούθ – Συνταρακτικές ανακαλύψεις

Βρέθηκαν 14 σκελετοί μαμούθ – Συνταρακτικές ανακαλύψεις

Περίπου 14 σκελετοί μαμούθ ανακαλύφθηκαν στο Μεξικό, σε παγίδες που είχαν φτιαχτεί από ανθρώπους πριν από 15.000 χρόνια!

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ένας αξιωματούχος οι δύο τρύπες που βρέθηκαν στην πόλη Τουλτεπέκ, βόρεια από την πόλη του Μεξικού είναι οι πρώτες παγίδες για μαμούθ, που έχουν ανακαλυφθεί επίσημα.

Οι ανασκαφές οι οποίες κράτησαν 10 μήνες έφεραν στο φως δύο τρύπες-παγίδες έχουν διάμετρο περίπου 25 μέτρα και βάθος 1,7 μέτρα.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Μεξικό ανέφερε ότι είναι πιθανό ν’ ανακαλυφθούν κι άλλες παγίδες στο μέλλον στην περιοχή βόρεια της πόλης του Μεξικού.

Οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι οι πρωτόγονοι άνθρωποι σκότωναν τα μαμούθ μόνο εφόσον ήταν παγιδευμένα ή τραυματισμένα.

Ωστόσο τα νέα αυτά ευρήματα μπορεί ν’ ανατρέπουν την ιστορία καθώς δείχνουν ότι η ύπαρξη ειδικών παγίδων που είχαν σχεδιαστεί από τους ανθρώπους, δείχνει ότι τέτοια κυνήγια μπορεί να ήταν σχεδιασμένα.

Ο Ντιέγκο Πριέτο Ερνάντεζ, διευθυντής του Ινστιτούτου, δήλωσε ότι «η ανακάλυψη αποτελεί ορόσημο και ένα σημείο καμπής σε όλα όσα πιστεύαμε για τη σχέση των κυνηγών-τροφοσυλλεκτών και αυτών των γιγάντιων φυτοφάγων ζώων».

Διαβάστε επίσης:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here