Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Κώστας Καραμανλής: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές – Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ, θα είναι παρών στη μάχη

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, με γραπτή του δήλωση αποκάλυψε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 

👉Κώστας Αχ. Καραμανλής: O Κώστας Καραμανλής συνέδεσε τη δική του πορεία με το εθνικό συμφέρον!

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε στη δήλωσή του:

«Αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική μου διαδρομή.

Ως εκ τούτου δεν θα είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές.

Προφανώς, στηρίζω πάντα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, την παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρετώ αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Πιστός στην ιστορία της, την ιδεολογία, τις αρχές και τις αξίες της. Με σεβασμό και αγάπη για τον κόσμο της και όλους τους Έλληνες πολίτες».

Lavera

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού χθες με πρωτοβουλία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα ενώ θα κάνει δήλωση και ο πρωθυπουργός.

Επίσης ο Κ. Καραμανλής θα είναι παρών στην προεκλογική εκστρατεία. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τον ευχαριστώ για τη διαχρονική του προσφορά στην παράταξη

Μετά τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή, στην οποία ξεκαθάρισε πως δεν θα κατέβει στις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην παράταξη.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Καραμανλή για τη διαχρονική προσφορά του στην παράταξη και τον τόπο. Προσωπικά, μάλιστα, δεν ξεχνώ ότι υπό τη δική του κομματική ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική.

Γνωρίζω ότι έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Πολύ περισσότερο σήμερα, που η καμπή στη δική του πολυετή διαδρομή συμπίπτει με το άνοιγμα νέων και αισιόδοξων οριζόντων για την πατριδα και το κόμμα μας.

Γι’ αυτό και είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Και θα είναι παρών στη μεγάλη εκλογική μάχη που ξεκινά.

Τι είπαν Μητσοτάκης και Καραμανλής στη συνομιλία που προηγήθηκε των ανακοινώσεων

Κατά πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε χθες το πρωί στις 11 σε καλό κλίμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον κάλεσε για να δει τις προθέσεις του. «Έχω πάρει την απόφασή μου, σκέφτομαι να κάνω άλλα πράγματα» είπε ο κ. Καραμανλής με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Το δέχομαι και το σέβομαι».

«Φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής στη διάρκεια της συνομιλίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ως προς το πώς θα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία ο κ. Καραμανλής – ο οποίος ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει την παράταξη – ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να του ζήτησε να κάνει μία ομιλία σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να απεδέχθη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του κ. Καραμανλή, η απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό.

Παράλληλα, ο ίδιος επιθυμούσε να υπάρχει μια διατύπωση που θα δείχνει ότι δεν αμφισβητεί την κυβέρνηση, για τον λόγο αυτό εξάλλου αναφέρει πως θα τη στηρίζει πάντα.

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ!

Αναλυτικά παρουσιάζεται η δήλωση του Σερραίου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Με πολύ μεγάλη συγκίνηση, έμαθα την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές.


Είναι ο μακροβιότερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε πρωθυπουργός για πεντέμισι χρόνια και ο αρχηγός που συνέδεσε απόλυτα τη δική του πορεία με το εθνικό και το πατριωτικό συμφέρον.


Κλείνει, λοιπόν, μια μεγάλη κοινοβουλευτική διαδρομή.


Η Νέα Δημοκρατία πάει σε εκλογές ενωμένη όσο ποτέ, με βάση τις αρχές και τις παρακαταθήκες του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Η παράταξή μας παραμένει ζωντανή, παραμένει όρθια.

Διότι παραμένει πιστή στις αρχές της, χωρίς να παύει να διευρύνεται και να ανανεώνεται πάντα.

🔵Κώστας Αχ. Καραμανλής: Στη Θεσσαλονίκη χτυπά πάντα δυνατά η καρδιά της ΝΔ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version