16/06/2024
33.6 C
Serres

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ: ΟΙ ΖΩΔΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ ΣΤΟ SOCIALPROFILE!

Array

Ανάδρομοι πλανήτες στον γενέθλιο χάρτη από τον Κώστα Λεφάκη

Μια διαφώτιση για να πάψουν οι φόβοι και οι προκαταλήψεις!

Έχει γίνει μεγάλη συζήτηση εδώ και χρόνια για τον ανάδρομο Ερμή. Δεν είναι όμως μόνο ο Ερμής, αλλά όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες, που κατά περιόδους γίνονται φαινομενικά, ανάδρομοι. Τα μόνα ουράνια σώματα που ποτέ δεν είναι ανάδρομα από αστρολογικής πλευράς είναι ο Ήλιος και η Σελήνη. Επειδή η αστρολογική παρατήρηση έχει γεωκεντρική βάση, έγραψα το ακόλουθο άρθρο για να γνωρίσετε καλύτερα, τι σημαίνει ανάδρομος πλανήτης και τι συμβαίνει αστρολογικά την περίοδο που είναι ανάδρομος τόσο στην περίπτωση ενός ωροσκοπίου, όσο και στην γενικότερη κατάσταση. Έτσι λοιπόν ρίχνουμε φως σε μια εκδοχή της αστρολογικής ερμηνείας για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος όταν συμβαίνει να φαίνονται ανάδρομοι. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι ο ανάδρομος πλανήτης δεν είναι κακός οιωνός, για κανένα λόγο. Μπορεί να επιβραδύνει εξελίξεις και να μην φέρνει γρήγορα, επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά είναι πολύ πιο ισχυρός στην πρόκληση εσωτερικών συνειδητοποιήσεων και επιλογών.

dei gaia e vima (1)
Nektar

Οι πλανήτες και τα σώματα μπορεί να «φαίνεται» ότι κινούνται οπισθόδρομα στον ουρανό για μια χρονική περίοδο και αυτό είναι που ονομάζουμε οπισθοδρόμηση. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι ο Ήλιος και η Σελήνη οι οποίοι δεν οπισθοδρομούν ποτέ. Η λέξη «φαίνεται» είναι η λέξη κλειδί επειδή, μιλώντας τεχνικά, κανείς πλανήτης δεν κινείται ανάδρομος στην τροχιά του γύρω από τον Ήλιο. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν κινούνται ανάδρομα, αλλά ούτε μειώνουν την ταχύτητά τους. Η δήλωση ότι ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, είναι στην πραγματικότητα μια ψευδαίσθηση η οποία προκύπτει από το σημείο της παρατήρησης από την Γη. Απλά και μόνο επειδή η Γη βρίσκεται επίσης σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, σε διαφορετική ταχύτητα από τους άλλους πλανήτες. Όταν λοιπόν η θέση της Γης είναι ανάμεσα σε έναν κοντινότερο και έναν μακρινότερο πλανήτη, αυτό προκαλεί την εντύπωση ότι η ο ένας από τους δύο αυτούς πλανήτες κινείτε σε αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό επίσης οφείλεται και στην διαφορετική ταχύτητα αυτών των πλανητών σε σχέση με την ταχύτητα της τροχιάς της Γης. Συνεπώς, εμείς που βρισκόμαστε στην Γη παρατηρούμε μια κίνηση του πλανήτη αυτού η οποία είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική μας καθιερωμένη κίνηση.

Όταν ένας πλανήτης ή ένα σώμα εμφανίζεται ανάδρομος στον γενέθλιο χάρτη, τότε οι λέμε ότι οι ενέργειές του μας επηρεάζουν εσωτερικά. Συχνά αυτή τους η επιρροή φαίνεται να είναι ισχυρότερη, αλλά κάτι τις κρατάει κρυφές. Αυτό μπορεί να είναι ντροπαλότητα, δυσαρμονία ή δυσκολία στην έκφραση των ιδιοτήτων ενός ανάδρομου πλανήτη.

Μερικές φορές οι ανάδρομοι πλανήτες δηλώνουν κάποια άρνηση, κάποια έλλειψη ή κάτι ανικανοποίητο στην παιδική ηλικία. Ίσως για κάποιο πρόσωπο με ανάδρομο Κρόνο στον γενέθλιο χάρτη του, να παρατηρούμε ότι υπήρχε έλλειψη πειθαρχίας ή δομής, ή ακόμα και μια αυστηρή προσωπικότητα στη ζωή του σαν παιδί. Έτσι η φύση του δεν αισθάνεται άνετα όταν πρέπει να αντιμετωπίσει συγκεκριμένους κανόνες ή κάποια πειθαρχία σαν αποτέλεσμα. Σε άλλες περιστάσεις, δηλώνει πληθώρα αυστηρών επιρροών στη νεότητα και στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι παρόμοιο, καθώς το άτομο εκδηλώνει συχνά ενοχές και ανησυχεί υπερβολικά όσον αφορά στην ανταπόκρισή του σε ευθύνες, καθώς και στην εικόνα των άλλων για αυτό και πως θα συμπεριφερθεί απέναντι σε κανόνες. Το ανέφερα σαν παράδειγμα. Ένα άλλο παράδειγμα θα μπορούσε να αφορά στον ανάδρομο Ουρανό όταν είναι κυρίαρχος στην γενέθλιο χάρτη, όπου η παιδική ηλικία σε αυτήν την περίπτωση δηλώνει έλλειψη ελευθερίας και πιθανόν, την ύπαρξη πάρα πολλών κανόνων, όπου δεν ενθαρρύνεται η μοναδικότητα ούτε η ελευθερία. Με ανάδρομη Αφροδίτη ίσως το παιδί να έχει αποθαρρυνθεί κατά κάποιο τρόπο στην έκφραση των συναισθημάτων του ή στην προσπάθειά του να γίνει πιο συμπαθές . Αυτή η θέση μπορεί να δηλώνει και έλλειψη χρημάτων ή πηγών ανεφοδιασμού. Στην περίπτωση του ανάδρομου Ερμή, το άτομο έχει έναν οξύ τρόπο σκέψης και το χιούμορ του είναι ιδιόρρυθμο. Τα άτομα με ανάδρομο Ερμή επεξεργάζονται διαφορετικά τις πληροφορίες που λαμβάνουν, από τα άτομα με ορθόδρομο Ερμή στον χάρτη τους. Πόσα άτομα γεννιούνται με ανάδρομο Ερμή; Περίπου το 18%.


Κάποια άτομα με αυτές τις θέσεις παλεύουν με τις αμφιβολίες για την αντίληψή τους, ή την ικανότητά τους για μάθηση και αυτό τους προκαλεί ανασφάλεια ή οποία εκδηλώνεται ας πούμε με διπλό έλεγχο και αναθεώρηση των σκέψεων και των αποφάσεών τους.

Ανάδρομος Ερμής

Το να υπερασπίζεσαι ή να επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου είναι μια πρόκληση, καθώς η συμπεριφορά αυτή οφείλεται σε φόβους ότι μπορεί να είσαι ανεπαρκής, αν είσαι άτομο με ανάδρομο Ερμή στο γενέθλιο χάρτη σου. Επίσης μπορεί να προσπαθείς να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου με κωλυσιεργία. Μπορεί να είσαι άκαιρος ή εκτός χρόνου. Ακόμα μπορεί να εκφράζεις τις επιθυμίες ή τον θυμό σου εκρηκτικά, αντί να είσαι μεθοδικός. Μπορεί να κρατάς πράγματα για τον εαυτό σου μέχρι να ξεπεράσουν τα όριά σου και να εκραγείς. Να υπάρχουν φορές που να εκφράζεις εξαιρετική δύναμη και άλλες όχι. Άλλες φορές που δεν είσαι υπό πίεση να σκέφτεσαι και να λες το καλύτερο για τους άλλους. Ο ανταγωνισμός μπορεί να σε φθείρει, ενώ συνήθως αισθάνεσαι καλύτερα όταν λειτουργείς μόνος σου. Μπορεί να βρίσκεις πολύ δημιουργικούς τρόπους να εκφραστείς καθώς ωριμάζεις ή να διοχετεύεις την ενέργειά σου σε συνηθισμένους αλλά εκλεκτούς τομείς πολύ φυσιολογικά.

Ανάδρομη Αφροδίτη


Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη περίπου σε ένα ποσοστό 7 – 8 % του χρόνου, έτσι υπάρχει μια αντιστοιχία περίπου 7 – 8 % των ανθρώπων που γεννιούνται με αυτήν την όψη.

Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κατά τη γέννηση, η συναισθηματική φύση του ατόμου είναι βαθιά. Η κοινωνική ζωή εκδηλώνεται έντονα και με ελαφρότητα. Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι ντροπαλά στη νεότητά τους, ή να εκδηλώνουν τάσεις για ψιλοκουβέντα και κοινωνική ροπή, καθώς και μια αποστροφή για οτιδήποτε το υπερφυσικό. Η αγάπη παίζει εξέχοντα ρόλο στα άτομα με ανάδρομη Αφροδίτη, αλλά μπορεί να μην επιτρέπουν στους άλλους να δουν πόσο βαθιά είναι ικανά να αγαπήσουν. Δίνουν πάντα περισσότερα σε συντρόφους που τους αρέσει η εμφάνισή τους. Η ερωτική τους ζωή (και μερικές φορές και η οικονομική τους) μπορεί να είναι κρυφή. Τα άτομα με αυτήν την όψη στο χάρτη τους, πρέπει να προσέχουν να μην σαμποτάρουν τον εαυτό τους στην ερωτική τους ζωή. ‘Ισως αισθάνονται ότι δεν είναι αρκετά καλοί, ούτε αρκετά ελκυστικοί ούτε άξιοι της αγάπης των άλλων. Η αυτοεκτίμηση μπορεί να είναι ένα θέμα. Αυτοί οι φόβοι μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολές,, όπως στη διατροφή, στην διαρκή αναζήτηση συντρόφου ‘η ακόμα και σε αρνητική συμπεριφορά, όταν τα άτομα αυτά πεισθούν ότι δεν χρειάζονται την αγάπη. Το ίδιο πρόσωπο μπορεί να διακυβεύεται ανάμεσα σ΄ αυτούς τους δύο πόλους καθόλη τη διάρκεια της ζωής του. Η ισορροπία φυσικά είναι η ιδανική περίπτωση!

Ανάδρομος Άρης

Την περίοδο που ο Άρης είναι ανάδρομος στον γενέθλιο χάρτη, η επιρροή του είναι πιο δυνατή και ορισμένες φορές πιο βίαια. Αυτό αφορά στον ψυχισμό και τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου. Αυτό όμως όταν εκραγεί προς τα έξω γίνεται θεαματικό. Συνήθως ο ανάδρομος Άρης δείχνει έναν άνθρωπο που μπορεί να διαθέτει ταλέντα ικανότητες και άλλα πολλά, έχει όμως έναν δικό του, πιο αργό τρόπο για να τα εκφράσει. Δεν είναι υποχρεωτικά κακός οιωνός, αλλά είναι ένδειξη ότι ένας άνθρωπος με ανάδρομο Άρη πρέπει να είναι πιο μεθοδικός στις κινήσεις του για να μπορέσει να ξεπεράσει το σύνδρομο των καθυστερήσεων που τον κυνηγά. Κι επειδή ο Άρης έχει να κάνει πολύ με τον χαρακτήρα, οι άνθρωποι με ανάδρομο Άρη στο ωροσκόπιό τους δεν εκδηλώνουν εύκολα, είτε την ποιότητα που διαθέτουν, είτε την δύναμη που έχουν. Δηλαδή ο άνθρωπος με ανάδρομο Άρη μπορεί να παγιδέψει κάποιον, νομίζοντας ότι είναι αδύναμος. Κάποια όμως στιγμή ο άνθρωπος αυτός αντιδρά έντονα και αιφνιδιάζει την προηγηθείσα άποψη που είχαν οι άλλοι γι αυτόν. Σίγουρα έχει να κάνει με καθυστερήσεις, αν αυτό το άτομο κάνει μιαν ελεύθερη δουλειά. Η περίπτωση της δεύτερης ευκαιρίας ταιριάζει πάντα στον ανάδρομο Άρη. Επίσης ο ανάδρομος Άρης μπορεί να φέρει επιφυλακτικότητα στην συμπεριφορά, δειλία ή φόβο, κυρίως μεγάλη περίσκεψη όταν είναι να αναλάβει κάτι δύσκολο και γενικότερα αποδίδει όταν είναι μόνος και όχι όταν είναι μέσα σε πλήθος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός είναι αγοραφοβικός. Τέλος μπορεί να φέρει πρόσκαιρη ατυχία σε περίπτωση συναγωνισμού ή ανταγωνισμού, κοινωνικού ή επαγγελματικού, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με την πάροδο του χρόνου.

Ανάδρομος Δίας

Τα άτομα που έχουν ανάδρομο Δία στο χάρτη τους τείνουν να έχουν διαφορετικές ή ασυνήθιστες αντιλήψεις, ιδεολογίες ή ηθικούς κανόνες. Προτιμούν να μαθαίνουν από τις δικές τους εμπειρίες και τις αντιδράσεις τους σε αυτές, από ότι να μαθαίνουν από τα παραδείγματα των άλλων. Επειδή δεν πιστεύουν στον παράγοντα τύχη, τείνουν να προνοούν και να σχεδιάζουν το μέλλον τους περισσότερο από άλλους. Προφανώς χρειάζεται να πεισθούν ότι αξίζουν, αυτό που οι άλλοι θεωρούν αυτονόητο για τους εαυτούς τους.

Ανάδρομος Κρόνος

Έχουν αυξημένο σύνδρομο ενοχής και χαμηλής αυτο-εκτίμησης. Ο ανάδρομος Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη φέρνει διογκωμένες φοβίες και μπορεί τα άτομα αυτά να μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της κάθε μάχης, μόνο και μόνο για να μην καταλάβουν οι άλλοι πόσο ευάλωτα είναι. Μπορεί επίσης να φοβούνται ότι δεν θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους απέναντι στους άλλους ή ότι θα τους απογοητεύσουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ιδιαίτερα στις επιλογές τους. Μερικές φορές η θέση αυτή του Κρόνου δηλώνει ότι η παιδική ηλικία δεν ήταν πειθαρχημένη. Μερικές φορές, αυτή η θέση του Κρόνου λειτουργεί και σαν δύναμη του Ουρανού, όπου το άτομο αισθάνεται άβολα με μια υπερβολικά τακτοποιημένη και πειθαρχική ζωή. Τα άτομα αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανυπόμονα και νευρικά όταν πρόκειται να ακολουθήσουν κανόνες, ή αν είναι να χαρακτηριστούν με μια ιδιότητα ή να πρέπει να προσαρμοστούν σε πρότυπα και κανόνες.

Ανάδρομος Ουρανός

Αυτή η όψη δηλώνει φόβο στην αλλαγή, ή μια κρυμμένη αμφισβήτηση για τις νέες τεχνολογίες και την εξέλιξη. Αυτά τα άτομα μπορεί να κρύβουν την εκκεντρικότητά τους, σε αντίθεση με τα άτομα με τον Ουρανό σε ορθή πορεία που τείνουν να την προβάλλουν, η να είναι υπερήφανα για αυτήν. Μερικές φορές, το να έχεις τον Ουρανό ανάδρομο, είναι σαν να έχεις έναν ισχυρό Κρόνο στο χάρτη σου. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα διατηρούν μεγάλη ενέργεια μέσα τους, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις και όταν αισθάνονται καταπιεσμένα, μπορεί να εκρήγνυνται και να σαρώνουν τα πάντα στο διάβα τους πριν επιστρέψουν στην κανονικότητα και σε ένα συνηθισμένο μοτίβο καθημερινότητας.

Ανάδρομος Ποσειδώνας

Όσοι γεννήθηκαν με ανάδρομο Ποσειδώνα, τείνουν να κρύβουν τις αδυναμίες και τις ευαισθησίες τους, την πνευματικότητά τους και την συμπόνια τους καθώς αισθάνονται άβολα να εκφράζουν αυτές τους τις ιδιότητες. Ο λόγος είναι ότι όλες αυτές οι ιδιότητες είναι πολύ βαθιές και ριζωμένες μέσα τους, αλλά τα άτομα αυτά προτιμούν να τις διατηρούν αθέατες. Σε πολλές περιπτώσεις, τα άτομα αυτά δεν έχουν βαθιές πεποιθήσεις και αυτό τα καθιστά αναξιόπιστα. Αν αφεθούν να πουν τη γνώμη τους για κάτι, μπορεί να εκφραστούν απαισιόδοξα. Επίσης δεν ονειρεύονται γιατί φοβούνται ότι θα απογοητευθούν.

Ανάδρομος Πλούτωνας

Τα άτομα με ανάδρομο Πλούτωνα στον γενέθλιο χάρτη τους, φοβούνται περισσότερο από άλλους μήπως χειραγωγηθούν, ελεγχθούν ή προδοθούν από τους άλλους. Έχουν την τάση να κρατούν αυτούς τους φόβους για τον εαυτό τους, καθώς πιστεύουν ότι το να τους εκφράσουν, αυτό θα τους κάνει ακόμα πιο ευάλωτους. Συνήθως δεν εκδηλώνουν την ανάγκη τους για εξουσία και έλεγχο με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά σε αυτούς τους τομείς για τον περισσότερο χρόνο της ζωής τους.

Δείτε εδώ το τελευταίο τεύχος του SocialProfile εδώ:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Βασίλης Μπισμπίκης: Παραλίγο να σηκώσω χέρι σε δημοσιογράφο, παρασιτικοί οργανισμοί

Από τη μία κάνουν body shaming και από την άλλη ηθικολογούν στις εκπομπές τους, σχολίασε ο ηθοποιός Ο Βασίλης Μπισμπίκης μίλησε για την καριέρα του,...

Η MVP γιαγιά που έκανε χαμό στο ΟΑΚΑ – «Σταύρωσε» τον Παναθηναϊκό

Γιαγιά έκανε θραύση στο ΟΑΚΑ στον αγώνα του Παναθηναϊκού. Σταύρωσε την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός, σ' ένα ματς θρίλερ με τον Ολυμπιακό στο περιθώριο του πέμπτου...

Αλεξία Μουστάκα: Ο πατέρας μου δεν άφησε καμία διαθήκη

Ποτέ δεν μας είχε λείψει τίποτα, δήλωσε για τα δημοσιεύματα που υποστήριξαν ότι ο Σωτήρης Μουστάκας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα Η Αλεξία Μουστάκα αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα...

Νίνα Λοτσάρη: Ο σύντροφός μου ενεργειακά είναι ανώτερος από μένα

Είναι ένας λαμπερός άνθρωπος, δεν τον βλέπεις ποτέ με μούτρα, είπε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Η Νίνα Λοτσάρη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τις κρίσεις...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μίλτος Πασχαλίδης: Πολύ ασχοληθήκαμε με την τραπ – Γλυκός άνθρωπος ο Κουτσούμπας

Είναι «ένας πολύ γλυκός και πολύ καθαρός άνθρωπος, ήπιων τόνων και πολύ πρόθυμος να συζητήσει» είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης για τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Καλεσμένος στην...

Νέα Δημοκρατία: Αυτούς ψήφισαν στις Ευρωεκλογές 2024 οι Σερραίοι!

30,95 % έπιασε η Νέα Δημοκρατία στις Σέρρες για τις Ευρωεκλογές του 2024 με μόλις 23.173 ψήφους σημειώνοντας όμως το υψηλότερο ποσοστό στη Κεντρική...

Γυναικοκτονία στην Κύπρο: Την μαχαίρωσε και την έριξε από το μπαλκόνι

Σκότωσε τη γυναίκα του και την πέταξε από το μπαλκόνι. Γυναικοκτονία στην Κύπρο. Τραγωδία στην Κύπρο με μια γυναικοκτονία στην Τρεμιθούσα, Πάφου, όπου ένας 44χρονος...

Συνέχισε να διαβάζεις