Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ο Κώστας Μπούμπας θεωρεί πως το Νοσοκομείο Σερρών Κινδυνεύει από υποστελέχωση

Σύμφωνα με την ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης προς τον Υπουργό Υγείας η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών, του νομού Σερρών, με ανακοίνωσή της,

θίγει, για πολλοστή φορά, το θέμα της έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Σερρών και ειδικά τον χρόνο που μας πέρασε, αυτό των αναισθησιολόγων.

Με το ξεκίνημα του νέου χρόνου, το Νοσοκομείο βρέθηκε με μια μόνο αναισθησιολόγο,

καθώς, από τους τέσσερεις υπάρχοντες, η μια συνταξιοδοτήθηκε, ο δεύτερος παραιτήθηκε (υπό το βάρος των 15 εφημεριών τον μήνα), ενώ, ο τρίτος βρίσκεται αποσπασμένος στο ΕΚΑΒ.

Η μόνη λύση που βρέθηκε, είναι αυτή των μετακινούμενων γιατρών.

Γιατροί, δηλαδή, από το Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που μετακινούνται, για 20 ημέρες, στο Νοσοκομείο Σερρών.

Parfait

Πρόκειται για εργαζόμενους με οικογένειες, των οποίων η προσωπική ζωή γίνεται σμπαράλια για να βοηθήσουν σε ένα Νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει το ανωτέρω, γνωστό εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον πρόβλημα και το οποίο κανένας αρμόδιος δεν φρόντισε να λύσει.

Απορίας άξιο είναι, το για πόσον καιρό θα μετακινούνται στο Νοσοκομείο Σερρών γιατροί από όμορους νομούς.

Ως Ελληνική Λύση, φωνάζουμε, επί τούτου, εδώ και πολύ καιρό, καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις, χωρίς να λαμβάνουμε, όμως, απαντήσεις.

Εύλογα ερωτήματα, λοιπόν, προκαλούνται, σχετικά με το τι θα γίνει με ένα επείγον χειρουργείο ή με ένα σοβαρό τροχαίο ή με μια επείγουσα καισαρική ή με μια διασωλήνωση ασθενή,

όταν δεν υπάρχει Αναισθησιολόγος, καθώς και σχετικά με το τι θα γίνει με τα χιλιάδες τακτικά χειρουργεία του νοσοκομείου των Σερρών, που έχουν «παγώσει».

Είναι προφανές, εκ των ανωτέρω ότι, ο Νομός Σερρών κινδυνεύει από την κυβερνητική αναλγησία!


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,


Ερωτάται ο κ.Υπουργός:


Προτίθεσθε να προβείτε σε άμεσα μέτρα πρόσληψης του κατάλληλου αριθμού ιατρικών στελεχών, ανά ειδικότητα, έτσι ώστε, το Νοσοκομείο Σερρών να καταστεί απολύτως λειτουργικό προς όφελος των κατοίκων της περιοχής;

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version