01/03/2024
11.5 C
Serres

Το τέλειο πανάρισμα για κοτόπουλο

Σε ποιον δεν αρέσει το γευστικό κοτόπουλο πανέ ή οι τραγανές κοτομπουκιές που εξαφανίζονται σχεδόν αμέσως από το τραπέζι;


Έχουμε τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο πανάρισμα στο σπίτι και να ετοιμάσετε το πιο τραγανό και νόστιμο κοτόπουλο που φτιάξατε ποτέ.

Αν θέλουμε να φτιάξουμε κοτόπουλο, το πανάρισμα, αυτή η τραγανή κίτρινοπορτοκαλί κρούστα, είναι ένας ωραίος τρόπος για να το απολαύσουμε τραγανό και πεντανόστιμο.

Το σωστό πανάρισμα στο κοτόπουλο γίνεται σε τρία διαδοχικά στάδια με τρία βασικά υλικά: αλεύρι, αυγό, φρυγανιά.

Το αλεύρι απορροφά την υγρασία και το αυγό ενώνεται με το αλεύρι δημιουργώντας την κατάλληλη επιφάνεια για να κολλήσει η επικάλυψη της φρυγανιάς.


Η εξωτερική επικάλυψη


Το υλικό που θα επιλέξουμε για το τελευταίο στάδιο του παναρίσματος, την εξωτερική επικάλυψη, θα δώσει και την τελική υφή στο τηγανητό κοτόπουλο.

Αν μας αρέσει η λεπτή επικάλυψη, θα χρησιμοποιήσουμε την κλασική φρυγανιά που βρίσκουμε τριμμένη και συσκευασμένη στα καταστήματα, αλλά μπορούμε πολύ εύκολα να φτιάξουμε κι εμείς, βάζοντας απλώς τις κλασικές φρυγανιές σίτου στο μπλέντερ.

Για πιο τραγανό πανάρισμα ιδανικό είναι το πάνκο που βρίσκουμε στα εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων.

Πρόκειται για ένα είδος φρυγανιάς που χρησιμοποιούν πολύ στη γιαπωνέζικη κουζίνα και προέρχεται από αφράτο ψωμί χωρίς κόρα. Το πάνκο δεν απορροφά πολύ λάδι και το αποτέλεσμα που δίνει είναι ελαφρύ και τραγανό.


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν νιφάδες καλαμποκιού για να πανάρουν κοτόπουλο. Ναι, τα κλασικά κορν φλέικς περασμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Το αλεσμένο καλαμπόκι δεν απορροφά το λάδι και το πανάρισμα γίνεται ιδιαίτερα τραγανό.

Εννοείται ότι μπορούμε να συνδυάσουμε και τα τρία υλικά, σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Πώς να πανάρουμε το κοτόπουλο


Η οργάνωσή είναι κι εδώ η καλύτερη και πιο γρήγορη λύση. Θα συγκεντρώσουμε όλα τα σκεύη και τα υλικά στον πάγκο και θα προετοιμάσουμε τα τρία στάδια της διαδικασίας. Θα χρειαστούμε τρία μεγάλα μπολ.Οι παρακάτω αναλογίες είναι για ένα κιλό κοτόπουλο.

Στο πρώτο βάζουμε 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μαζί με ένα κουτ. γλυκού αλάτι και ½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι και ½ κουταλάκι πάπρικα. Μια καλή ιδέα είναι να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου για πιο πικάντικη γεύση.


Στο δεύτερο θα χτυπήσουμε με το σύρμα 3 αυγά μαζί με 2 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στο τρίτο μπολ θα ρίξουμε το υλικό που έχουμε επιλέξει για το πανάρισμα: τριμμένη φρυγανιά, πάνκο και σκόνη από κορν φλέικς ή έναν συνδυασμό και των τριών.

Βήμα 1


Με λίγο χαρτί κουζίνας σκουπίζουμε και στεγνώνουμε καλά το κοτόπουλο. Είναι σημαντικό βήμα, γιατί αν το κοτόπουλο δεν είναι στεγνό, δεν θα αλευρωθεί καλά και το πανάρισμα δεν θα είναι καλό.


Βήμα 2


Βουτάμε το κοτόπουλο στο αλεύρι μέχρι να καλυφθεί παντού ομοιόμορφα. Τινάζουμε απαλά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.


Βήμα 3


Βουτάμε το αλευρωμένο κοτόπουλο μέσα στο μπολ με το αυγό και προσέχουμε να καλυφθεί εντελώς. Σηκώνουμε το κοτόπουλο σιγά σιγά για να στάξει το αυτό που περισσεύει.


Βήμα 4


Βάζουμε το κοτόπουλο με το αυγό μέσα στο μπολ με τη φρυγανιά και το πιέζουμε απαλά για να καλυφθεί καλά παντού. Το χέρια μας πρέπει να είναι στεγνά στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Με το ένα χέρι παίρνουμε το κοτόπουλο από το αυγό και με το άλλο (που είναι στεγνό) πιέζουμε στη φρυγανιά.


Βήμα 5


Βάζουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 15-20 λεπτά για να σταθεί καλά το πανάρισμα. Έτσι θα τηγανιστεί καλύτερα.

Μπορούμε να τηγανίσουμε το κοτόπουλο ή να το ψήσουμε στον φούρνο στους 200°C. Θα γίνει εξίσου τραγανό και νόστιμο.

Συνταγή για πιροσκί με πατάτα

Συνταγή για σούπα κάστανο

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Μαρίνα Πατούλη: «Είναι τυχεροί οι άνδρες που πέρασαν από τη ζωή μου»

Η Μαρίνα Πατούλη έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Σαράντη Μαριεττή. Η ίδια μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για την...

Λευτέρης Πανταζής: «Θαυμάστρια μού έχει ζητήσει το εσώρουχό μου»

Ο Λευτέρης Πανταζής σε συνέντευξή του ρωτήθηκε αν κάποια θαυμάστρια τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Αποκαλυπτικός ήταν ο Λευτέρης Πανταζής σε συνέντευξή του, με αφορμή το νέο του βίντεο κλιπ. Ο τραγουδιστής μιλώντας...

Επιτομή της κομψότητας: Η Ελένη Ερήμου στα 79 της αποδεικνύει πως η ηλικία...

Υπήρξε μία από τις πιο όμορφες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου και στα 79 της χρόνια, η Ελένη Ερήμου παραμένει ιδιαίτερα γοητευτική. Δεν τη βλέπουμε συχνά...

«Σύγκρουση» Δούκα – Κυρίζογλου για την Προεδρεία της ΚΕΔΕ

Αύριο Σάββατο 2 Μαρτίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την ανάδειξη του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

«Ξαφνıκός θάνaτος» για 1 εκατ. ιδıοκτήτες οıκοπέδων: «Χάνοuν την αξiα τους»

«Πάνω από 2.000.000 ακίνητα που μέχρι το τελευταίο διάστημα μπορούσαν να οικοδομηθούν – σύμφωνα με τα όσα εφαρμόζονταν –, αν τελικά προχωρήσει το σχέδιο...

«Εναλλακτική» μαμά η Τζούλια Αλεξανδράτου: Δίνει χρńματα στην ενός έτοuς κόρn της για να μαθαiνει από νωρίς

Η Τζούλια Αλεξανδράτου, που πριν από ένα χρόνο περίπου έφερε στον κόσμο την κόρη της, Πάρις, έκανε μία ανάρτηση για εκείνη, αφού αποτελεί την...

Ντέμη Γεωργίου: «Ευχαριστώ για το νομοσχέδιο, αλλά εγώ θέλω να ντυθώ νυφούλα στην εκκλησία»

«Το νομοσχέδιο είναι ένα μικρό βήμα, είναι σαν να μας δίνουν ένα δολωματάκι. Θεωρώ ότι δεν θα αλλάξει τίποτα», είπε η Ντέμη Γεωργίου. Συνέντευξη στην...

Συνέχισε να διαβάζεις