Βασίλη που έχει άδικο η Λιάνα που μα λέει πως περάσαμε από την Καπετάν Γιώτη στον Κάπτεν ...Αμέρικα;

Πανελλήνιες εξετάσεις: Κύκλωμα χρέωνε έως 7.000 ευρώ για μοριοδότηση μαθητών πλαστογραφώντας αθλητικές διακρίσεις

Μοιράσου το...

Κύκλωμα που πλαστογραφούσε βεβαιώσεις διακρίσεων στο Κουνγκ Φου προκειμένου οι αθλητές να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεων, αλλά και να ανέβουν κάποιοι άλλοι στην προπονητική βαθμίδα εξιχνίασε η ΕΛΑΣ.

Μετά την εξιχνίαση της υπόθεσης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος πέντε ατόμων, 47, 49, 39, 48 και 53 ετών για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση.

Όπως ανακοίνωση η ΕΛΑΣ, μετά από πολύμηνη έρευνα, προέκυψε ότι οι πρώτοι τρεις κατηγορούμενοι εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους στο χώρο πολεμικής τέχνης, πλησίαζαν γονείς, τα παιδιά των οποίων φοιτούσαν σε σχετικές σχολές και τους υπόσχονταν ότι έναντι χρημάτων (3500 έως 7000 ευρώ) ο 47χρονος θα πλαστογραφούσε τα φύλλα αγώνα στα οποία οι νεαροί αθλητές θα είχαν θέση υψηλή ώστε να μπορούν να λάβουν τη μοριοδότηση για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μετά από αυτά τα αποτελέσματα η Ομοσπονδία έβγαζε τις αντίστοιχες βεβαιώσεις, τις οποίες θα παραλάμβαναν οι γονείς και θα τις κατέθεταν στην αρμόδια υπηρεσία προκειμένου τα παιδιά τους να πάρουν μοριοδότηση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις στις οποίες θα συμμετείχαν.

Όσον αφορά τους ρόλους που κατείχαν οι κατηγορούμενοι, ο 47χρονος, εκμεταλλευόταν την θέση ευθύνης που είχε στην Ομοσπονδία του Κουνγκ Φου, έφτιαχνε τα πλαστά φύλλα αγώνα.

Lavera

Από την άλλη ο 49χρονος και ο 39χρονος, ως προπονητές-ιδιοκτήτες σχολών ήταν οι μεσάζοντες μεταξύ των γονέων και του 47χρονου.

Επιπλέον οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι (48 και 53 ετών), είναι γονείς ανήλικης μαθήτριας, που κατέθεσαν την πλαστή βεβαίωση στην αρμόδια υπηρεσία ώστε η κόρη τους να έχει το μπόνους της μοριοδότησης.

Μέχρι στιγμής έχουν πλαστογραφηθεί 18 φύλλα αγώνα, τα οποία αφορούν 30 μαθητές/αθλητές και 4 προπονητές που συμμετείχαν ως αθλητές με κίνητρο να ανέβουν στην προπονητική βαθμίδα.

Σε καμία από τις περιπτώσεις της πλαστογραφίας οι κατηγορούμενοι δεν πέτυχαν τον σκοπό τους, καθώς οι επιδόσεις των αθλητών ή αθλητριών αφορούσαν μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για το σχολικό έτος 2022-2023 το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Τραγωδία στην Καβάλα: 17χρονος μαθητής ο οδηγός της μηχανής που σφηνώθηκε στις ρόδες απορριμματοφόρου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

Exit mobile version