Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Λευτέρης Αβραμάκης: Παράλογη η μετακίνηση στην Αθήνα του συνόλου των υποψηφίων για τις Σχολές της Πυροσβεστικής

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με τη συνυπογραφή 25 ακόμη Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την οποία καταγγέλλει τον παραλογισμό να υποχρεώνονται σε μετακίνηση στην Αθήνα εκατοντάδες υποψήφιοι για τις Σχολές της Πυροσβεστικής προκειμένου να εξεταστούν σε μια και μόνο αθλητική δοκιμασία. 

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι Βουλευτές οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τις Σχολές της Πυροσβεστικής μπορούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να εξετάζονται στις αθλητικές δοκιμασίες από τις επιτροπές που έκριναν την ικανότητα για τις Σχολές της Αστυνομίας, καθώς οι υποψήφιοι δοκιμαζόταν στα ίδια ακριβώς αθλήματα. Από το 2022 όμως προστέθηκε στις εξεταζόμενες αθλητικές δοκιμασίες για τις Σχολές της Πυροσβεστικής η δοκιμασία της μεταφοράς αλτήρων. Η προσθήκη αυτή υποχρεώνει το σύνολο των υποψηφίων από όλη την Ελλάδα να μετακινηθούν στην πρωτεύουσα, καθώς η εξεταστική επιτροπή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας δεν εξετάζει σε άλλες πόλεις τις αθλητικές δοκιμασίες. Η πραγματικότητα αυτή υποχρεώνει το σύνολο των υποψηφίων να μετακινηθούν στην Αθήνα και όσοι προέρχονται από μακρινές περιοχές όπως ο Νομός Σερρών, αναγκάζονται να διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα τουλάχιστον για ένα βράδυ. 

Το οικονομικό κόστος των μετακινήσεων, η ταλαιπωρία των υποψήφιων μαθητών αλλά και ο πολύτιμος χαμένος χρόνος την περίοδο πριν από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι παράγοντες που θα έπρεπε να έχουν συνεκτιμηθεί και να έχουν επιβάλλει εναλλακτικούς τόπους ή τρόπους εξέτασης ώστε να περιορίζεται ο αριθμός των μαθητών που θα μετακινηθούν υποχρεωτικά στην Αθήνα. 

Οι Βουλευτές ζητούν είτε να επιφορτιστούν οι εξεταστικές επιτροπές των άλλων Σωμάτων να διεξάγουν και αυτή την αθλητική δοκιμασία παρόλο που δεν απαιτείται για την είσοδο στις Σχολές πχ της Αστυνομίας, είτε να προβλεφθούν επιπλέον πόλεις εξέτασης της αθλητικής δοκιμασίας της μεταφοράς αλτήρων από επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Την ερώτηση του Λευτέρη Αβραμάκη συνυπογράφουν οι: Αλεξιάδης Τρύφων, Αναγνωστοπούλου Σία, Αυλωνίτης Αλέξανδρος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γιαννούλης Χρήστος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ηγουμενίδης Νίκος, Καλαματιανός Διονύσης, Καφαντάρη Χαρά, Κόκκαλης Βασίλης, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Μπάρκας Κώστας, Μπουρνούς Γιάννης, Μωραΐτης Θάνος, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Σάκης, Πούλου Γιώτα, Σκούφα Μπέττυ, Τζάκρη Θεοδώρα, Φάμελλος Σωκράτης, Χαρίτου Δημήτρης και Χρηστίδου Ραλλία.

Λευτέρης Αβραμάκης: Η νέα τραπεζική κρίση και το λάθος του νεοφιλελευθερισμού για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version