Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται αρχικά στη λήξη των ως άνω συμβάσεων την 31.03.2023 και στο ενδεχόμενο να μείνει το ΔΙΠΑΕ χωρίς προσωπικό καθαριότητας μετά το χρονικό σημείο αυτό και μέχρι την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργολάβο ανάδοχο, όποτε αυτή γίνει.
Είναι αναγκαία, λοιπόν, η παράταση των συμβάσεων των μέχρι σήμερα εργαζομένων, ώστε να μη μείνει χωρίς καθαριότητα το ΔΙΠΑΕ. Επιπλέον, οι βουλευτές ρωτούν το αρμόδιο Υπουργείο τί πρόκειται να γίνει με τους 72 εργαζομένους στην καθαριότητα του ΔΙΠΑΕ μόλις τελειώσουν οι συμβάσεις τους.
Εν συνεχεία, οι βουλευτές θέτουν το ζήτημα της πολιτικής της κυβέρνησης να αναθέτει σε ιδιώτες εργολάβους – εταιρείες την παροχή υπηρεσιών σε κρατικές δομές αντί της απευθείας πρόσληψης σε αυτές φυσικών προσώπων ως εργαζομένων που κοστίζουν κατά κανόνα λιγότερο και εργάζονται σε μόνιμη βάση με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, παρέχοντας καλύτερες υπηρεσίες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μάλιστα, και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΔΙΠΑΕ σε επιστολή του προς τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ η καθαριότητα του Πανεπιστημίου, ως μόνιμη λειτουργική ανάγκη, πρέπει να ικανοποιείται μόνο μέσω της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα, θέση που υιοθετεί ιστορικά και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καλώντας εν προκειμένω το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να ακολουθήσει αυτή την πολιτική, που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Την ερώτηση συνυπογράφουν μαζί με το Λευτέρη Αβραμάκη οι Αναγνωστοπούλου Σία, Αυλωνίτης Αλέξανδρος, Βαρδάκης Σωκράτης, Βέττα Καλλιόπη, Γκαρά Νατάσα, Ελευθεριάδου Τάνια, Ζουράρις Κώστας, Ηγουμενίδης Νίκος, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαηλιού Γιώργος, Πούλου Γιώτα, Σκουρλέτης Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Φάμελλος Σωκράτης, Φωτίου Θεανώ, Χρηστίδου Ραλλία.
Λευτέρης Αβραμάκης: Ακόμα ψηλά η τιμή στο πετρέλαιο!