Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Συνάντηση Λεονταρίδη στη ΔΕΔΑ για την διανομή του φυσικού αερίου στις Σέρρες

Συνάντηση πραγματοποίησε ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης με τον Δ.ντα Σύμβουλο της Δημοσίας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) για την επιτάχυνση της διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες.

Με αφετηρία το διαχρονικό ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του βουλευτή Σερρών Θεόφιλου Λεονταρίδη στα θέματα της διανομής του φυσικού αερίου στο νομό Σερρών πραγματοποιήθηκε, στα γραφεία της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), συνάντηση του βουλευτή με τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης Δρ. Μάριο Τσάκα.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΔΑ σχεδιάζει να ξεπεράσει τις καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση του μεγάλου πλήθους συμβάσεων σύνδεσης που εκκρεμούν και έχουν συσσωρευθεί από την προηγούμενη Διοίκηση, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται η υπέρβαση των καθυστερήσεων, που επίσης έχουν συσσωρευθεί από το παρελθόν, στην έναρξη των έργων επέκτασης των δικτύων διανομής στις Σέρρες.

Ενημερώνοντας τον βουλευτή ο Δρ. Τσάκας, αφού συμφώνησε με τη διαπίστωση ότι υπάρχει πλήθος συσσωρευμένων καθυστερήσεων, ανέφερε ότι προγραμματίζει την προκήρυξη δύο εργολαβιών ώστε στο επόμενο διάστημα να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις σύνδεσης που εκκρεμούν καθώς και εκείνες που εν τω μεταξύ αναμένεται ότι θα προκύψουν.

Παράλληλα, προγραμματίζει να ξεκινήσουν, το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2020, τα έργα επέκτασης των δικτύων διανομής με νέες πρόσθετες συνδέσεις σε όλη την πόλη των Σερρών, ώστε σταδιακά να κατασκευαστούν 71 χλμ δικτύων διανομής και να συνδεθούν τουλάχιστον 3.000 νέοι πρόσθετοι καταναλωτές, ενώ η επένδυση για τα έργα αυτά αναμένεται να ανέλθει στα 7,4 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα να λειτουργήσει το γραφείο των Σερρών, ο βουλευτής ζήτησε να έχει πολυλειτουργικό χαρακτήρα ώστε να εξυπηρετεί όχι μόνο τις τεχνικές ανάγκες της εταιρίας, αλλά και τις ανάγκες του κοινού για τη συμπλήρωση, υποβολή και διεκπεραίωση των αιτήσεων και των συμβολαίων σύνδεσης.

Ο Δ.νων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ συμφώνησε με την αναγκαιότητα τόσο της λειτουργίας του τοπικού γραφείου, όσο και με τον χαρακτήρα που περιέγραψε ο βουλευτής και υποσχέθηκε ότι θα στελεχωθεί ανάλογα προκειμένου να καλύπτει τις ευρύτερες ανάγκες του κοινού.

Τέλος, σε ερώτημα του βουλευτή για τον τρόπο και τον χρόνο στον οποίο θα κατασκευαστούν δίκτυα διανομής αερίου σε άλλους δήμους του νομού, ο κος Τσάκας ανέφερε ότι η κατασκευή τους θα είναι εφικτή αργότερα μέσω των κεφαλαίων που η ΔΕΔΑ θα έχει ανακτήσει ως έσοδα από τη λειτουργία των δικτύων που θα έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Από την ενημέρωση, την παραγωγική συζήτηση και το ρεαλιστικό σχέδιο που του παρουσιάστηκε ο βουλευτής θεωρεί ότι, μετά από  αρκετό χρονικό διάστημα, στο τιμόνι της ΔΕΔΑ βρίσκεται ένας Δ.νων Σύμβουλος διατεθειμένος να πραγματοποιήσει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει και ως εκ τούτου η διανομή του φυσικού αερίου στην πόλη των Σερρών να μπει πλέον, όπως και πολλές άλλες εκκρεμότητες, σε τροχιά υλοποίησης.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version