Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

O Θεόφιλος Λεονταρίδης ζητά επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους Ένστολους στον Νομό Σερρών!

leontaridis-epidoma

Να δοθεί το επίδομα παραμεθορίου σε όλους τους Ένστολους – Στρατιωτικούς και Στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Νομό Σερρών ζητά ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης.

Επίδομα όπως αυτό χορηγείται, σε όσους υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου και λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα παραμεθορίων περιοχών ύψους εκατό (100) ευρώ, με τις διατάξεις του ν. 4472/2017 όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το ν. 4553/2018 .


Είναι γνωστό ότι μετά από παρεμβάσεις μου και συντονισμένες προσπάθειες στη Βουλή, στους αρμόδιους Υπουργούς, όπου κατέθεσα μελέτες για τους δείκτες ευημερίας και την ανεργία στο Ν. Σερρών, με το ν. 3613/2007 έγινε η ένταξη ολόκληρου του Ν. Σερρών στις παραμεθόριες περιοχές και με το ν. 3714/2008 ψηφίστηκε η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου περιοχών και στους υπαλλήλους του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. που υπηρετούν στο Ν. Σερρών.


Με την Διυπουργική Απόφαση το 2008, καθορίστηκε το σύνολο του Ν. Σερρών, ως προβληματική περιοχή τύπου Α΄.

Με την εφαρμογή των ανωτέρω νόμων θεσπίστηκαν μία σειρά σημαντικών ωφελημάτων και κινήτρων όπως :

Lavera


• Επίδομα Παραμεθόριων περιοχών ύψους 100 ευρώ, που λαμβάνουν ήδη όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Ν. Σερρών .
• Μετατάξεις για την κάλυψη κενών θέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.
• Οικονομικά κίνητρα για αναπτυξιακές επενδύσεις.
• Μοριοδότηση στους νέους υποψήφιους για πλήρωση θέσεων στο Δημόσιο.


Από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών, το οποίο λαμβάνουν σήμερα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δημοτικοί και περιφερειακοί υπάλληλοι και κληρικοί, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ,τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που υπηρετούν στον Ν. Σερρών.


Αυτό συνιστά ανεξήγητη και κατάφωρη αδικία έναντι των ένστολων του Νομού, που υπηρετούν στον ίδιο ακριβώς τόπο, με τους λοιπούς εργαζομένους, και που δικαίως λαμβάνουν το σχετικό επίδομα.


Το επίδομα παραμεθορίου, ακριβώς επειδή χορηγείται λόγω της ιδιαιτερότητας του τόπου, στον οποίο εκτελείται η υπηρεσία, και όχι λόγω της φύσης της υπηρεσίας, θα έπρεπε, με βάση την αρχή της ισονομίας, να χορηγείται και σε όλους τους ένστολους που υπηρετούν στο Ν. Σερρών.


Σύμφωνα με τα ανωτέρω καλούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, να αναλάβουν σχετική πρωτοβουλία, χάριν της αρχής της ισονομίας, να προβούν στη χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου, στους ένστολους που υπηρετούν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο Ν. Σερρών, όπως ακριβώς ήδη γίνεται για τους ένστολους που υπηρετούν ή είναι αποσπασμένοι στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου.

Οικονόμου: Δεν υπάρχει πρόθεση να μην συμπεριληφθεί ο Κ. Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version