Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Θεόφιλος Λεονταρίδης: Επίλυση στην ενίσχυση ζωοτροφών με νέα απόφαση!

Το θέμα της μη ενίσχυσης ζωοτροφών χιλιάδων κτηνοτρόφων έθεσε σε επικοινωνία που είχε ο βουλευτής Σερρών Θεόφιλος Λεονταρίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά.


Από τις περιπτώσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από την πληρωμή των ενισχύσεων ζωοτροφών χωρίς σπουδαίο λόγο, ο κύριος υπουργός διεμήνυσε στον Θ. Λεονταρίδη ότι:


1. Όσο αφορά τους νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα συμπληρωματική απόφαση.


2. Όσον αφορά την κατηγορία των παραγωγών που ενώ εμφανίζονται στην πρώτη και δεύτερη αξιολόγηση επιλέξιμοι, έμειναν εκτός, λόγω πολλαπλής συμμόρφωσης, που αφορά επιτόπιους ελέγχους όπως η σήμανση και καταγραφή των ζώων (ενώτια), και αυτοί θα λάβουν την ενίσχυση με νέα απόφαση.

Lavera


3. Όσον αφορά άλλες κατηγορίες κτηνοτρόφων που δεν έλαβαν ενίσχυση ζωοτροφών, αυτές θα διερευνηθούν και θα αξιολογηθούν κατά περίπτωση ανάλογα με το τι προβλήματα υπάρχουν.


Πρέπει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Θεόφιλος Λεονταρίδης ήταν από τους πρώτους που είχε επισημάνει τόσο στη Βουλή όσο και σε συναντήσεις του με τους αρμόδιους υπουργούς, για την ανάγκη ενίσχυσης των ζωοτροφών των κτηνοτρόφων με ομιλίες του και προτάσεις του από τον Νοέμβριο του 2021 (δελτία τύπου 27/11/21, 16/12/21, 25/02/22, 22/03/22) όπως επίσης και για την επιδότηση των λιπασμάτων.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version