Ρουβάς: Το βράδυ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος δεν κοιμήθηκα καλά

Ρουβάς: Το βράδυ της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος δεν κοιμήθηκα καλά

Για την κριτική που του ασκούν για το “Άξιον Εστί” και τις “Βάκχες”, για την κυβέρνηση και το περίφημο δημοψήφισμα για όλους και για όλα, μίλησε ο Σάκης Ρουβάς στην εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου “42 λεπτά” στον ΣΚΑΙ.
.
Για το ότι είναι σταρ, ο Σάκης Ρουβάς είπε: «Δεν ξέρω τι σημαίνει σταρ. Εσείς θα μου πείτε. Έχουμε αποκτήσει μία σχέση μέσααπό τα 25 χρόνια που ο κόσμος με γνωρίζει, είναι μία ενέργεια, που εισπράττω καιστις εμφανίσεις και από τις σκέψεις τους. Υπάρχει μία αλληλεπίδραση των ανθρώπωνπου γνωρίζουμε και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν όταν σκεφτόμαστε θετικά γιαεκείνους και όταν εκφραζόμαστε θετικά ή αρνητικά. Οπότε υπάρχει μία σχέσηανάμεσα σε εμένα και τον κόσμο».

Για την κριτική που του ασκήθηκε όσον αφορά την ερμηνεία του στο “Άξιον Εστί” και τις “Βάκχες”, ο τραγουδιστής είπε: “Βλέπουμε τους ανθρώπους και τους περνάμε μέσα από ένα φίλτρο του πωςσκεφτόμαστε εμείς οι ίδιοι. Άρα οι άνθρωποι που επικρίνουν κάποιον άνθρωπο χωρίςνα τους έχουν βλάψει προσωπικά είναι γιατί έτσι σκεφτόμαστε εμείς για αυτού του είδους τους ανθρώπους. Δεν είναι πάντα ίδιες οι περιπτώσεις».

Ο δημοφιλής τραγουδιστής συνέχισε: «Κάποιος μας ενοχλεί γιατί είναι πολυάσχολος, κάποιος μας ενοχλεί γιατί δεν κάνει τίποτα αλλά όλα του πάνε καλά, κάποιος επειδή είναι εργασιομανής, κάποιος επειδή δεν μας αρέσει η άποψη του. Σε όλες τις περιπτώσεις μας ενοχλεί σε σχέση με εμάς, αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνος κάνει κάτι λάθος απαραίτητα, αυτό δεν μπορεί να με εμποδίσει να κάνω αυτά που κάνω στη ζωή μου, γιατί αυτό είναι το εργαλείο για ανακαλύπτω συνεχώςτον εαυτό μου. Κατανοητό ότι σε κάποιους δεν αρέσει αυτά που κάνω, αλλά αυτό έχει να κάνει με το πως οι ίδιοι βλέπουν εκείνοι τον κόσμο».

Σημείωσε πως η σύζυγός του Κάτια Ζυγούλη «έχει συνειδητοποιήσει ότι με αυτό τον τρόπο συμπεριφέρεται η κοινωνία».

Στη συνέχεια ο Σ. Ρουβάς αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «δημιουργεί μία σύγχυση στον κόσμο. Μόνο που το λέτε δημιουργεί μία σύγχυση στον κόσμο. Πολλές φορές ο τρόπος που μεταφέρουμε και επικοινωνούμε τα πράγματα οδηγούμε τον κόσμο να καταλάβει διαφορετικά αυτάπου θέλουμε να πούμε. Ο φόβος δεν μπήκε στο κάδρο της σκέψης μου προτού κάνω το βήμα να εκφράσωτην άποψη μου. Ήταν μία τεράστια ανάγκη που προέκυψε. Εκείνο το βράδυ της ανακοίνωσης για το δημοψήφισμα δεν κοιμήθηκα καλά, ξύπνησα με πολλές σκέψεις,με τορπίλιζαν στο μυαλό μου. Ξεκίνησα να γράφω».

Συνέχισε λέγοντας πως «αισθάνθηκα μία τεράστια ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου. Αισθάνθηκα ότι όλοι οι Έλληνες είχα να πάρουν μία απόφαση που θα καθορίσει το μέλλον μας, το δικό μας, της πατρίδας μας. Αισθάνθηκα εφόσον ζούμε σε μία δημοκρατική χώρα ότι πρέπει, έχουμε την υποχρέωση να συμμετέχουμε σε μία τέτοια διαδικασία. Βλέπω πολλούς ανθρώπουςπου αντιδρούν , είναι ωραίο να βγαίνει στο δρόμο να διαδηλώνεις, να κάνεις απεργία,αλλά δεν πρέπει να συμμετέχει κανείς μόνο σε αυτή τη στιγμή».

Ο Σ. Ρουβάς πρόσθεσε: «Για να εκφράσω την άποψη μου πρέπει να πάρω μία πολιτική σκέψη. Αυτή τη σκέψη την παίρνει ο λαός μέσα από τις εκλογές και τα δημοψηφίσματα. Πρέπει να παίρνουμε μέρος σε ατή τη διαδικασία. Πρώτα ψάχνω να βρω τι λάθη έχω κάνει εγώ και μετά προσπαθώ να ρίξω το φταίξιμο της δικής μου κατάστασης στους γύρω μου. Έχω μάθει να αναζητώ σ’ εμένα ποιές είναι οι λύσεις στην κατάσταση που βρίσκομαι. Είναι πολύ εύκολο κανείς να επικρίνει τους πολιτικούς, τους ξένους, του κακούς. Πρέπει καταρχάς να αναζητήσουμε τα έχουμε κάνει εμείς όλα τέλεια, τα έχουμε κάνει όλα καλά για να αποτρέψουμε όσα έχουν γίνει;».

Για την κρίση στη χώρα μας τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες πρέπει να σκεφτούμε τι είναι αυτό που θέλουμε στη ζωή μας, σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Μόλις αποφασίσουμε τότε αμέσως οι επιλογές μας γίνονταιπιο συγκεκριμένες».

Τέλος, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως είναι αποτέλεσμα της δικής μας ψήφου ή μη ψήφου. «Εμείς έχουμε φέρει με τη δική μας ψήφο την Ελλάδα εδώ που βρίσκεται. Ίσως είναι σκληρό αυτό, θα σου πει κάποιος που έχει ένα κτήμα και καλλιεργεί «εγώ τι έφταιξα;» Ζούμε σε μία δημοκρατία, έχουμε συλλογική ευθύνη και η πλειοψηφία,που πολλές φορές δεν είναι γιατί δεν ψηφίζουμε όλοι, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμεοι έλληνες και να εμπλακούμε σε σχέση με την πολιτική ζωή. Αυτό που κάνω αυτή τηστιγμή είναι πολιτική . Συμμετέχουμε. Είναι πολύ ενεργό. Εγώ δεν είμαι υπέρ των επαγγελματιών πολιτικών και αυτό γιατί όταν κάποιος είναι επαγγελματίας πολιτικόςκαι εξαρτάται η ζωή του, η ζωή των παιδιών του από αυτό, αμέσως η δεύτερη σκέψη του είναι πρέπει να εκλεγώ».

via skai.gr

Related posts

Read previous post:
9 λόγοι για να το σκεφτείτε δύο φορές πριν πάρετε αντιβιοτικά

Άρθρο του Lori Alton Έχοντας αποκτήσει τη φήμη των φαρμάκων-θαύμα ξεκινώντας από την ανακάλυψη της πενικιλίνης το 1928, τα αντιβιοτικά...

Close

Powered by e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr e-vima.gr