20/03/2023
13.1 C
Serres

Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι-μανταρίνι

Με τα εσπεριδοειδή μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή και υγιεινή μαρμελάδα.

Θα συνδυάσεις το μανταρίνι με το πορτοκάλι και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Συστατικά

15 μεσαία μανταρίνια
5 πορτοκάλια (όχι για χυμό)
2 κιλά ζάχαρη

BARAT


Τρόπος Μαγειρέματος

Πλένεις καλά τα φρούτα με άφθονο κρύο νερό

Αφαιρείς από τα μανταρίνια το κοτσάνι με τα φύλλα και ξεφλουδίζεις τα πορτοκάλια

Ριχνεις τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά


Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις τις φλούδες των πορτοκαλιών για 10 λεπτά

Τα σουρώνεις και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα για να βράσουν

Επαναλαμβάνεις μια τρίτη φορά


Κόβεις τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και τα πιέζεις για να βγει ο χυμός τους

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα στυμμένα πορτοκάλια, τις φλούδες τους και τα μανταρίνια κομμένα στα τέσσερα

Ρίχνεις τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση

Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να βράσει για 45-50 περίπου λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει

Την αφαιρείς από τη φωτιά περιμένεις να κρυώσει και τη μοιράζεις στα γυάλινα βαζάκια.

Ξέρεις να φτιάχνεις κουρκουμπίνια;

Πηγή:tlife