Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: Η Πυρηνική ενέργεια, εχθρός ή φίλος;

Μοιράσου το...

To Μάθημα 12ο θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 7 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ. Νικολάου 20 με θέμα «Η Πυρηνική ενέργεια, εχθρός ή φίλος;»

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αναστάσης Ανδρονίδης , φιλόλογος

Η Πυρηνική ενέργεια ένα σπουδαίο στοιχείο της ερευνητικής εξέλιξης των επιστημόνων, στα τελευταία χρόνια, αποτελεί για την ανθρωπότητα μια τεράστια δύναμη με δυο όψεις .

Πρώτα την ωφέλιμη πλευρά για τα ανθρώπινα, κυρίως στο θέμα της ενέργειας αλλά και σε πολλούς άλλους τομείς, πχ. Ιατρική και αλλά.

Δεύτερον η πιο επικίνδυνη ενέργεια σε περίπτωση πολεμικών συγκρούσεων που αποβαίνει καταστροφική όχι μόνο για το αντίπαλο στρατόπεδο αλλά και για όλο τον κόσμο.

savvas rizos

Επομένως το αν είναι φιλική ή εχθρική ενέργεια εξαρτάται από την χρήση που κάνει ο άνθρωπος.

Εάν οι άνθρωποι πέτυχουν ειρηνική συμβίωση, μπορεί από την πυρηνική ενέργεια να έχουν πολλά και πολύμορφα οφέλη.

Εάν όμως επικρατήσει η βαρβαρότητα του πολέμου τότε κινδυνεύει η ανθρωπότητα από ολική καταστροφή.


Ένα όπλο στον άνθρωπο για το καλό ή το κακό ανάλογα με το πως την χρησιμοποιεί ο ίδιος ο άνθρωπος .

Αναστάσης Ανδρονίδης – βιογραφικό

Το εξαίρετο και ενδιαφέρον αυτό θέμα θα αναπτύξει στο μάθημα της 11 Ιανουαρίου 2023 ο Αναστάσης Ανδρονίδης του Θεολόγη και της Αριάδνης, νέο άνθρωπος με πλούσια επιστημονική κατάρτιση και με εξαίρετη δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και σε σπουδαία επιστημονικά κέντρα του Εξωτερικού.

Ο Αναστάσης Ανδρονίδης τελείωσε το τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο Imperial College London με θέμα την αξιοπιστία λογισμικού.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τις πολυπλεγματικές και υπερυπολογιστικές υποδομές του CERN στην Ελβετία, όπου και εργάστηκε για 3,5 χρόνια.

Εργάστηκε σε ΗΠΑ και Ευρώπη στις εταιρείες Box.com, Μicrosoft, Google και Facebook πάνω σε θέματα που αφορούν κατανεμημένα συστήματα, δημιουργία γλωσσών προγραμματισμού και λειτουργικά συστήματα.

Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, το 2018 ίδρυσε στο Λονδίνο την νεοφυή επιχείρηση Experoment με σκοπό τον εκδημοκρατισμό της δημιουργίας φαρμάκων. Μέσω αυτού του εγχειρήματος ήρθε σε επαφή με τους τομείς της επιχειρηματικότητας αλλά και της βιολογίας που συνεχίζουν να τον συναρπάζουν και σήμερα.

Τώρα κατέχει τον υψηλόβαθμο τίτλο του Staff Engineer στην νεοφυή επιχείρηση Worldcoin, όπου μελετά την δυνατότητα έκδοσης ανώνυμων ψηφιακών ταυτοτήτων για την υποστήριξη ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άλλων εφαρμογών ιδιωτικότητας.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version