Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Στα Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας: Το Θαύμα των Κλασσικών Γραμμάτων

aristotelis-mathimata-klassikis-paideias
  1. Τη Τετάρτη  15 Μαρτίου 2023 και ώρα 7 μ.μ. θα παρουσιαστεί στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Νικ. Νικολάου 20 “Το Θαύμα των Κλασσικών Γραμμάτων”
  1. Δημιουργός: Αλεξάνδρα Μπαΐρα, φιλόλογος
  2. ΕΡΓΟ:  Το Θαύμα των Κλασσικών Γραμμάτων
  3. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Ισιδώρα Μάλαμα, φιλόλογος 
  4. Αλεξάνδρα Μπαΐρα: Η εξομολόγηση ενός Δημιουργού

Η Αλεξάνδρα Μπαΐρα, η Αλεξάνδρα των «Γραμμάτων» μας ‒όπως την εβάπτισα‒ πρώτα και κύρια σαν δασκάλα-παιδαγωγός με έρωτα για τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό, με βαθιά γνώση, με πάθος και γοητεία στη διδασκαλία, προσέφερε μοναδική και πολύτιμη συνδρομή στη μόρφωση της νεολαίας μας, όσο υπηρετούσε στην Β΄βάθμια εκπαίδευση. 

Στην τελευταία 20ετια υπήρξε εξ’ αρχής συνεργάτιδα στο Πνευματικό Συμπόσιο «Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας» και συνετέλεσε ουσιαστικότατα στην ποσοτική ανύψωση και ποιοτική αναβάθμιση αυτού του εξαίρετου πνευματικού και πολιτιστικού θεσμού. Ο έρωτάς της για τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό γέννησε υπέροχα τέκνα-εισηγήσεις, που τα παρακολούθησαν με ενθουσιασμό εκατοντάδες συμπολιτών μας και έχουμε τώρα τη χαρά να τα απολαμβάνουμε σε τούτο το Απάνθισμα Εισηγήσεων, που θα διαφυλάξει στη μνήμη τη  μοναδική πνευματική της δημιουργία.

Από την πλούσια σε συμβολισμό και σε ουσία ελληνική μυθολογία, τους κορυφαίους του αρχαίου ελληνικού πνεύματος (Όμηρο, Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, φιλοσόφους, τραγικούς), τους εκφραστές του ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, τους Πατέρες τις εκκλησίας, ως τα Δημοτικά μας τραγούδια και τους νεοέλληνες κορυφαίους δημιουργούς (Καβάφη, Παπαδιαμάντη), το βιβλίο αυτό περιδιαβαίνει στον χώρο των ελληνικών γραμμάτων, αναδεικνύοντας τη γοητευτική τους αλήθεια και την απαράμιλλα αξία τους.

Η πρωτοβουλία της να αποτυπωθούν αυτά τα μαθήματα ‒τέκνα του μεγάλου της έρωτα  για τα ελληνικά γράμματα‒ σε γραπτό κείμενο, κάνουν αυτές τις εισηγήσεις «κτήμα ες αεί» και προσφέρουν πολύτιμη πνευματική τροφή διάρκειας στους αναγνώστες, καθιστώντας, παράλληλα, αθάνατο και τον σπουδαίο δημιουργό αυτών των τέκνων, την Αλεξάνδρα των γραμμάτων μας!

Ζητούν οι Σερραίοι επιχειρηματίες ανάπτυξη ενεργειακών υποδομών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Lavera
Exit mobile version