05/12/2023
13.8 C
Serres

Μελίτος, Μπαχαρόπουλος και Φραστανλής διεκδικούν τον Δήμο Αμφίπολης!

Την ψήφο των δημοτών του πιο μικρού Δήμου των Σερρών θα διεκδικήσουν ο Στέργιος Φραστανλής με το συνδυασμό «Ενότητα Αμφιπολιτών», ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντίνος Μελίτος με το συνδυασμό «Αμφιπολίτες Ενωμένοι», ο δημοτικός σύμβουλος Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος με το συνδυασμό «Δημιουργία Δήμου Αμφίπολης» και η κ. Άννα Άντζιου με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

iordanis papadopoulos thanasis maslarinos


Στην Αμφίπολη οι εκλογές θα έχουν και δεύτερο ημίχρονο, με φαβορί τον Μελίτο και αουτσάιντερ τον Μπαχαρόπουλο, μιας και κανένας από τους υποψηφίους δεν πρόκειται να πάρει το 43% στον πρώτο γύρο των εκλογών.


Το ποιοι συνδυασμοί θα περάσουν στο δεύτερο γύρο, όπως και το ποσοστό του πρώτου συνδυασμού, είναι δυσεπίλυτος γρίφος, αλλά είναι δεδομένο πως όποιος εν ενεργεία δήμαρχος δεν κερδίσει στο πρώτο γύρο, δύσκολα θα κερδίσει την δεύτερη Κυριακή των εκλογών

Μελίτος, Μπαχαρόπουλος και Φραστανλής διεκδικούν τον Δήμο Αμφίπολης

melitos mpaharopoulos frastanlis antziou serres e vima 11zon

Στο Δήμο της Αμφίπολης, τέσσερις είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι την πρώτη Κυριακή, καθώς το Πρωτοδικείο ανακήρυξε και τους τέσσερις συνδυασμούς που είχαν υποβάλλει υποψηφιότητα στην πύλη του ΥΠΕΣ.


Οι ψηφοφόροι μετά βίας θα φτάσουν τις 7.500, αν και ο μόνιμος πληθυσμός είναι κατά πολύ λιγότερος.

Οι υποψήφιοι είναι πάνω από 300, πράγμα που σημαίνει πως αναλογεί ένα υποψήφιος σε 22 κατοίκους!

Το πόσο δύσκολες είναι αυτές οι εκλογές θα φανεί την Κυριακή, αν και άπαντες θεωρούν πως ο νυν δήμαρχος έχασε την όποια ευκαιρία είχε, κατά την διάρκεια της θητείας του.


savvas rizos sakis gatsios
savvas rizos sakis gatsios

Για πρώτη φορά στο ίδιο το Ροδολίβος, θα χτυπηθεί ο κ. Φραστανλής, από τον πρώην Δήμαρχο κ.Κώστα Τσιρογιάννη που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό του κ. Μπαχαρόπουλου!

Πράγμα που κάνει πρώτο φαβορί τον κ. Μελίτο, που δεν έχει πια κανέναν αντίπαλο στο χωριό του την Παλαιοκώμη, που είναι και το μεγαλύτερο χωριό στον Δήμο , αλλά και ο μοναδικός πρωην καποδοστριακός δήμος που θα εκλέξει έξη δημοτικούς συμβούλους.

Να σημειώσουμε πως ο πρωην Δήμος Ροδολίβους θα εκλέξει πέντε δημοτικούς συμβούλους και από τέσσερις ο πρώην Δήμος Πρώτης και αυτός της Κορμίστας.

Από την πλευρά του ο νυν δήμαρχος βασίζεται τόσο στην γνωστή κλειστή ομάδα της περασμένης τετραετίας, όσο και στο σοβινισμό του Ροδολίβους την δεύτερη Κυριακή.


Αλλά είναι στα σίγουρα ο μοναδικός από τους νυν δημάρχους του Νομού μας, που δεν έχει να επιδείξει κανένα ουσιαστικό έργο για τον δήμο του ολόκληρη την τετραετία,

αλλά και ο μόνος που δεν υπέβαλε καν μελέτες και προγράμματα, ούτε για την ύδρευση, ούτε για την αποχέτευση, ούτε καν στο τοπικό leader, για μικρά προγράμματα που έχουν στόχο την περιφερειακή ανάπτυξη.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της αποχώρησης του κ. Μπαχαρόπουλου από την ομάδα του και η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού, χωρίς κομματικά χαρακτηριστικά, αλλά με έντονη την αντιπαράθεση μέσα στο ίδιο το Ροδολίβος.


Ο ίδιος ο κ.Μπαχαρόπουλος κατάγεται από ένα μικρό χωριό την Κρηνίδα- Βιτάστα, , πράγμα που μπορεί να του στοιχίσει, μιας και δεν έχει κάποια μεγάλη βάση υποστήριξης σε κάποιο από τα μεγάλα χωριά της περιοχής.

Τρίτος υποψήφιος ο πρωην δήμαρχος Κώστας Μελίτος που κατάφερε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο ψηφοδέλτιο, τόσο στο χωριό του την Παλαιοκώμη, όσο και στην Πρώτη, αλλά και σε όλο τον παλιό δήμο της Κορμίστας.

Με όπλο του την άριστη οικονομική διαχείριση της περασμένης τετραετίας, κατά την οποία ξεχρέωσε όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις που άφησαν οι προηγούμενοι δήμαρχοι που δεν ήταν και αμελητέες, σήμερα αποτελεί το μεγάλο φαβορί, την δεύτερη Κυριακή των εκλογών στις 15 του Οκτώβρη.

Τέλος υποψήφια είναι και η κ. Άννα Άντζιου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», που θέλει να πάρει τουλάχιστον ένα αξιοπρεπές ποσοστό και δύο από τους δημοτικούς συμβούλους όπως και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Φραστανλής – Γάλλος, 2 μήνες ούτε μια μπασκέτα δεν μπορούν να σηκώσουν!

Μελίτος – Ναλμπάντης λένε όχι στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας!

Κώστας Τσιρογιάννης: Να είναι καλά οι εθελοντές στο Δήμο Αμφίπολης!

Άννα Άντζιου: Η ώρα των …μεγάλων λόγων, και η ώρα των …τίποτα έργων!

Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος: Καμία στόχευση, κανένας σχεδιασμός στην σημερινή δημοτική αρχή

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Άρση της Ασυλίας των Τραπεζιτών: Επαναφορά της δικαιοσύνης ή μήπως η συνέχιση της...

Σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου κόσμου, οι κυβερνήσεις που έχουν πάρει μέρος σε σκάνδαλα όπως αυτό στο οποίο αναφερόμαστε στο τρέχον Δ.Τ., θα είχαν...

Επέκταση συνεργασίας ΔΥΠΑ-Amazon με νέα προγράμματα και δράσεις

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Διοικητής της ΔΥΠΑ και Εθνικός Συντονιστής για τις Δεξιότητες, Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο της...

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Νικολέτα Βλαβιανού: Μου έδιναν αρκετά εκατομμύρια για μία γυμνή φωτογράφιση

«Δεν ήταν ηθικοπλαστικό το θέμα, αλλά εμένα δεν με εξέφραζε κάτι τέτοιο για να το κάνω» δήλωσε Η Νικολέτα Βλαβιανού, σε πρόσφατη συνέντευξή της, μίλησε...

ΠΚΜ: Ντίνος Κούης – Αθηνά Αηδονά “βολεύονται” και οι δύο με μια κίνηση!

Για δυο θέσεις έχει ήδη αποφασίσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όσον αφορά στο νέο διοικητικό σχήμα του. Η πρώτη είναι η θέση του...

Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις για την τεκμαρτή φορολόγηση ζητά η ΓΣΕΒΕΕ για ελ. επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους

Επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη στην οποία  αναλύει τις προτάσεις και τις διαφωνίες της στις διατάξεις του Νομοσχεδίου...

Συνέχισε να διαβάζεις