20/04/2024
11.5 C
Serres

Μελιτζάνες σαγανάκι στον φούρνο -Εύκολη συνταγή, σίγουρη επιτυχία

Array

Mία χορταστική και νόστιμη συνταγή που θα γίνει ανάρπαστη.

Οι μελιτζάνες είναι από τα πιο ευπροσάρμοστα λαχανικά και πρωταγωνιστούν σε αμέτρητα πιάτα της ελληνικής κουζίνας καθώς ταιριάζουν με τις μεσογειακές γεύσεις που προτιμούμε.

Aντίστοιχα, το σαγανάκι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες της ελληνικής κουζίνας.

Εμείς βρήκαμε λοιπόν μία συνταγή που συνδυάζει τις αγαπημένες αυτές γεύσεις σε ένα πεντανόστιμο πιάτο φούρνου.

Οι μελιτζάνες σαγανάκι του σεφ Γιάννη Λουκάκου είναι ένα λαχταριστό φαγητό, ιδανικό για τα οικογενειακά τραπέζια, ενώ η γλυκιά γεύση του αφήνει μια αίσθηση θαλπωρής και «μαμαδίστικου» φαγητού στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Μπορεί να το απολαύσει κανείς ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο με το λιωμένο τυρί, είναι τέλειο όμως και σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά συνταγής για μελιτζάνες σαγανάκι

600 γρ. μελιτζάνες, σε χοντρές φέτες κατά πλάτος
120 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
350 γρ. σάλτσα ντομάτας
10 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
8 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
80 γρ. τυρί φέτα, σπασμένη σε κομμάτια
50 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες, τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.


Μετά από 15 λεπτά τις στεγνώνουμε από την υγρασία ώστε να είναι έτοιμες για να σοταριστούν.

Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες σε δυνατή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να αρχίζουν να μαλακώνουν.

Μόλις σοταριστούν οι μελιτζάνες, τις αποσύρουμε σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτουμε το σκόρδο έως ότου μυρίσει.


Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και το θυμάρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια κλείνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και ρίχνουμε τον βασιλικό και τα τυριά.

Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσαφένια κρούστα, 15 λεπτά περίπου.

Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής

Πιάτο ημέρας: Κοκκινιστές φακές φούρνου με πλιγούρι και σπανάκι

Πηγή:iefimerida

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Έλλη Στάη: Αποκαλύπτει την ηλικία της και ότι περιμένει το τρίτο της εγγόνι

Η γνωστή δημοσιογράφος σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Η Έλλη Στάη βρέθηκε καλεσμένη στον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» το βράδυ της Πέμπτης...

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν...

Απόστολος Τζιτζικώστας: Ο πολιτισμός κορυφαία προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου 2024 παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας...

Τάσος Χαλκιάς: «Πηγαίνω στο βουνό και ουρλιάζω, είναι ανακουφιστικό»

O αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα νεανικά του χρόνια τα οποία όπως είπε αναπολεί αλλά δεν θα επέστρεφε σε αυτά και αποκάλυψε πως...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ροζ Πανσέληνος: 3 ζώδια που πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους

Η Ροζ Πανσέληνος, που θα κοσμήσει τον ουρανό μας στις 23 Απριλίου 2024, δεν είναι μόνο ένα θέαμα φυσικής ομορφιάς, αλλά και ένα ισχυρό...

Μπο: «Έχω βγει ραντεβού με θαυμάστριά μου, πειράζει;» – «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια»

Σε δηλώσεις αναφορικά με την προσωπική του ζωή, προέβη ο Μπο. Ο τραγουδιστής αποκάλυψε λεπτομέρειες για τα ραντεβού που έχει βγει αλλά και για...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι σαν τη γεροντοκόρη από το χωριό που δεν παντρεύεται με τίποτα»

«Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, στον ΣΚΑΙ. Λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα και δεν πρέπει να δείξει ότι καίγεται», είπε ο...

Συνέχισε να διαβάζεις