05/10/2023
15.9 C
Serres

Στρατηγική συνεργασία Για τη Σερραϊκή εταιρία Metron Α.Ε με το ΙΕΚ Ακμή

Νέα στρατηγική εκπαιδευτική συνεργασία της METRON, μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες ανελκυστήρων, με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, του πιο καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης 

Η Metron Α.Ε., η βιομηχανία ανελκυστήρων με την ισχυρή παρουσία σε 50 χώρες και στις 5 ηπείρους σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχεδιάζουν και εισάγουν από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά την ειδικότητα Εγκαταστάτης/Συντηρητής Ανελκυστήρων ως πρόσθετο πρόγραμμα εξειδίκευσης για τους σπουδαστές Ηλεκτρολογίας και Αυτοματιστών. 

Σε μια εκπαιδευτική συνεργασία με στόχο την υψηλή κατάρτιση των σπουδαστών Τεχνικών Επαγγελμάτων στην εγκατάσταση, παραμετροποίηση και συντήρηση ανελκυστήρων και ανυψωτικών μηχανημάτων, προχώρησε η Metron A.E. και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, με στόχο την εκπαίδευση της νέας γενιάς εγκαταστατών – συντηρητών ανελκυστήρων.

GIORGOS NYXTOPATIS

Η Metron A.E., με σημαντική παρουσία στον κλάδο του ανελκυστήρα παγκοσμίως, και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» και ο μεγαλύτερος Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στη χώρα, υλοποιούν από κοινού ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης που αναπτύσσεται στα επίπεδα βιωματικής εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης και επαγγελματικής αποκατάστασης των σπουδαστών και αποφοίτων του τομέα Τεχνικών Επαγγελμάτων, στο διευρυμένο δίκτυο συνεργατών της Metron Α.Ε..

Tο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, προβλέπει μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας του προσωπικού και των υλικοτεχνικών υποδομών της Metron Α.Ε. για την περαιτέρω εξειδίκευση των καταρτιζόμενων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πετυχαίνοντας έτσι hands-on εκπαίδευση σε πραγματικό βιομηχανικό περιβάλλον παραγωγής ανελκυστήρων, εξοικειώνοντας τους τόσο με το σχεδιασμό, τη μελέτη και την παραγωγή ανελκυστήρων, όσο και με τεχνικές εγκατάστασης και συντήρησης. Επιπλέον, μέρος της συνεργασίας στοχεύει στην απορρόφηση των σπουδαστών και αποφοίτων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για πρακτική άσκηση και επαγγελματική αποκατάσταση στο συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο του ανελκυστήρα.

Ακολούθως, προβλέπεται η παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τη Metron Α.Ε. με στόχο την εξειδίκευση των σπουδαστών και εντός των εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, πάνω σε όλες οι τελευταίες τεχνολογικές τάσεις του επαγγέλματος, αλλά και στα προϊόντα των ανελκυστήρων και τα μηχανοηλεκτρολογικά συστήματα ανυψωτικών μηχανημάτων.


Αναφορικά με το εκπαιδευτικό επιτελείο, η κατάρτιση πραγματοποιείται από καθηγητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με πολυετή εμπειρία σε τμήματα Έρευνας και Ανάπτυξης Βιομηχανιών Κατασκευής Ανελκυστήρων σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους Μηχανολόγους  Μηχανικούς της Metron, ενώ ταυτόχρονα οι σπουδαστές εξασφαλίζουν πρόσβαση στο  παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών Εγκαταστατών Ανελκυστήρων της εταιρείας.

Σχετικά με τη Metron…

Η Metron Α.Ε. είναι μια από τις κορυφαίες βιομηχανίες ανελκυστήρων παγκοσμίως με ισχυρή παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε 5 ηπείρους. 

Από την αρχή της λειτουργίας το 1995 μέχρι σήμερα, η εταιρεία συνεχώς επεκτείνεται σε νέες αγορές και αναπτύσσετε στις υφιστάμενες καθώς έχει επιτύχει να εξάγει άνω του 85% του ετήσιου κύκλου εργασιών της. Ταυτόχρονα όμως παραμένει σταθερή στις ρίζες της στην Ελλάδα και πιστή στις αξίες της.


Η Metron Α.Ε. σχεδιάζει και παράγει μία πλούσια γκάμα ανελκυστήρων για νέα εγκατάσταση ή ανακαίνιση ασανσέρ, που ξεχωρίζουν για την ασύγκριτη ποιότητα και αξιοπιστία, τη μέγιστη ασφάλεια και την υψηλή αισθητική τους. Στόχος της εταιρείας είναι να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων προσφέροντας ασφαλείς λύσεις για αυτόνομη κίνηση και προσβασιμότητα σε όλους.

Η τεχνογνωσία, το άρτια καταρτισμένο προσωπικό και οι ισχυροί δεσμοί με τους συνεργάτες της, αποτελούν το Νο1 ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Metron Α.Ε., η οποία θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και της επιτυχίας της τους ανθρώπους της.

Στο πλαίσιο αυτό, ως μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες βιομηχανίες, η Metron Α.Ε. επιδιώκει να συστήσει στο κοινό τον κλάδο του ανελκυστήρα, να επικοινωνήσει τις αυξανόμενες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στη συγκεκριμένη αγορά και να συμμετέχει ενεργά στην αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης των μελλοντικών εγκαταστατών.

Σχετικά με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ 

Έχοντας προβεί στη μεγαλύτερη επένδυση εκπαιδευτικού ομίλου στην Ελλάδα σε προγράμματα σπουδών, εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τον μεγαλύτερο Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης στην Ελλάδα. Με διεθνή διαπιστευτήρια έχοντας ανακηρυχθεί το «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» στα «Βραβεία Αριστείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελεί το πρώτο ΙΕΚ στην Ελλάδα που έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΙΕΚ (EVBB) κατέχοντας την αντιπροεδρία. Με 17 διεθνείς διακρίσεις ποιότητας και υπεροχής και πανελλαδική παρουσία σε 9 πόλεις, στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Ελληνικό, τη Χαλκίδα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λάρισα και τη Ρόδο, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προσφέρει περισσότερες από 100 δυναμικές ειδικότητες που καλύπτουν όλο το φάσμα της αγορά εργασίας. Διαθέτει το πρώτο Interactive Career Office, ένα ισχυρό πανελλαδικά δίκτυο 5.500 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που αποτελεί τη γέφυρα των αποφοίτων του με την αγορά εργασίας. 

Από την ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Φανοποιών Ν. Σερρών Χρήσιμα συμπεράσματα

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Όλοι μιλάνε για την Εριέττα Κούρκουλου: Είπε την αλήθεια για την Μύκονο και...

“Κάποιοι άνθρωποι στη Μύκονο έχουν ρατσισμό με όποιον δεν είναι πλούσιος” είπε μεταξύ άλλων η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση Στην πρώτη «Μεγάλη Εικόνα» της φετινής σεζόν...

Πρέπει να ανησυχούμε; – Τι συμβαίνει και τα ζώα του πλανήτη αρχίζουν να...

Ο αμφιλεγόμενος «κανόνας του νησιού» και η θεωρία ότι ορισμένα είδη έχουν ήδη ξεκινήσει να εξελίσσονται ώστε να μικραίνουν ή να μεγαλώνουν υπερβολικά  - Η...

«Δεν πειράζει θα κάνεις άλλο μωρό. Αφού δεν το πήρες σπίτι σου, αφού...

Η καθηλωτική ιστορία της Γιάννας και η πιο σκληρή και ανήθικη χιλιοειπωμένη ατάκα. Ο Οκτώβρης είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την περιγεννητική απώλεια (απώλεια εγκυμοσύνης και νεογνική...

Η τραγική ιστορία της Εύας Φωτιάδου 25 χρόνια πριν: Είπαν ότι πέθανε από...

Η τραγική ιστορία της Εύας Φωτιάδου 25 χρόνια πριν: Είπαν ότι πέθανε από ναρκωτικά και η μάνα της έγινε π@ρν@, δημιουργώντας ερωτικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο για να αποδείξει τη δολοφονία της! Η 19χρονη Εύα...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δεν πήρε τα μάτια του από πάνω της ο Νικόλαος: Η Τατιάνα Μπλάτνικ εμφανίστηκε ντυμένη έτσι σε εκδήλωση & αποθεώθηκε

Η Τατιάνα Μπλάτνικ είναι γνωστή στους περισσότερους ως η σύζυγος του Νικόλαου Γλύξμπουργκ. Το ζευγάρι έχει επιλέξει μάλιστα εδώ και πολλά χρόνια να ζει στην Ελλάδα...

Θυμάστε τον «Γιαννάκη» από την σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί»; Είναι πραγματικά αγνώριστος σήμερα

Θυμάστε τον «Γιαννάκη» από την σειρά «Ευτυχισμένοι μαζί»; Είναι πραγματικά αγνώριστος σήμερα, αλλά συνεχίζει να είναι κούκλος Στην σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί» το ευρύ κοινό γνώρισε...

Βαγγέλης Κακουριώτης: Η τρανς πορνοστάρ Μia Karolys είναι η θαυμάστρια που τον παρενόχλησε στη σκηνή – Δείτε βίντεο

Έχει λογαριασμό στο Onlyfans και έχει συμμετάσχει σε καλλιστεία για διεμφυλικές - Η ίδια δήλωσε πως δεν θεωρεί ότι παρενόχλησε τον τραγουδιστή - Δείτε...

Συνέχισε να διαβάζεις