24/02/2024
8 C
Serres

Μηλόπιτα με κανέλα

Φτιάξτε αυτή την απλή και εύκολη μηλόπιτα με άρωμα κανέλας και θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό του καφέ ή του απογευματινού τσαγιού σας!

Συνολικός Χρόνος: 60′

Υλικά

Μερίδες: 6

200 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για το ταψί
100 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
100 γρ. μαλακή ελαφριά καστανή ζάχαρη
4 αυγά
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
100 γρ. κρέμα γάλακτος


Για την κομπόστα μήλου

4 μήλα, καθαρισμένα, κομμένα σε κομμάτια του 1 εκ.
1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Για το κραμπλ


100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
75 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. βρώμης
½ κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κομπόστα μήλου: Βάζουμε όλα τα υλικά σε τηγάνι και ψήνουμε για 10΄-12΄ σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι τα μήλα να λιώνουν, αλλά να διατηρούν το σχήμα τους.

Βήμα 2


Κραμπλ: Τρίβουμε το αλεύρι και το βούτυρο με τα δάχτυλα μέχρι το μείγμα να μοιάζει με θρυμματισμένο παξιμάδι.

Ανακατεύουμε τη ζάχαρη, τη βρώμη, κανέλα και 1 πρέζα αλάτι. Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη βάση και τις πλευρές ταψιού 30×20 εκ.

Βήμα 3

Τοποθετούμε χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, εναλλάσσοντας με 1 κουταλιά αλεύρι και χτυπώντας ανάμεσα σε κάθε προσθήκη.

Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και την κρέμα γάλακτος.

Πρέπει να έχουμε ένα παχύ μείγμα κέικ που θα ξεκολλάει αργά από το κουτάλι.

Βήμα 4

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.

Απλώνουμε από πάνω την κομπόστα με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού και σκορπάμε από πάνω το κραμπλ.

Βήμα 5

Ψήνουμε για 5΄ μέχρι το κραμπλ να φαίνεται τραγανό και η μύτη της οδοντογλυφίδας να βγαίνει καθαρή από το μείγμα.

Αφήνουμε για 10΄ να κρυώσει προτού το σερβίρουμε με παχύρρευστη κρέμα.

Λεμονόπιτα με ελαιόλαδο και γλάσο

Συνέδριο Παγωτού Κρι Κρι 2024:70 χρόνια…είναι μόνο η αρχή

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Ελισάβετ Μουτάφη: Ποιος και γιατί της άλλαξε το επίθετο επειδή «δεν ήταν εύηχο»

Αφιέρωμα στην ηθοποιό Ελισάβετ Μουτάφη παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 με τη δημοφιλή ηθοποιό να μιλά για την πορεία της στον χώρο...

Αναστάσιος Ράμμος: Δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου, με ερωτεύτηκα

Τον Αναστάσιο Ράμμο συνάντησαν οι κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών. Ο τραγουδιστής μίλησε για την δουλειά που έχει κάνει με τον εαυτό του, καθώς και...

Φοιτητές στη Σάμο έφτιαχαν όπλα με 3D printer -Τα έκρυβαν σε τάπερ και...

Στη σύλληψη τεσσάρων φοιτητών που κατασκεύαζαν όπλα με τη χρήση 3D printer και τα διακινούσαν στη Σάμο προχώρησαν οι Αρχές. Το κουβάρι της υπόθεσης, κατά...

Σταύρος Νικολαΐδης: «Στην οικογένειά μου είχαμε συμπεριφορές που μας δημιούργησαν κόμπλεξ κατωτερότητας»

«Μεγαλώσαμε μέσα σε ένα έντονο περιβάλλον με καβγάδες». Ο Σταύρος Νικολαΐδης παραχώρησε μια συνέντευξή όπου, μίλησε για τους γονείς του αλλά και τον τρόπο που...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ακομπλεξάριστος ο Γιώργος Καπουτζίδης: «Αδερφή είμαι, αλλά καλή κι όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη»

Κατά τη διάρκεια του 66ου διαγωνισμού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/5), ο Γιώργος Καπουτζίδης ακομπλεξάριστος όπως πάντα, απάντησε σ’ ένα ομοφοβικό σχόλιο...

Eurobasket 2025: Θρiαμβος για την Ελλάδα νίκnσε την Τσεχία και πήρε την πρóκριση

Με μία δύσκολη νίκη επί της αξιόμαχης Τσεχίας ξεκίνησε ο Βασίλης Σπανούλης την καριέρα του στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών: 72-64, ημίχρονο 32-31. Ο...

Στρούντελ με κατσικίσιο τυρί, χουρμάδες και μπέικον

Αλμυρό στρούντελ με έτοιμα φύλλα γεμιστό: το κατσικίσιο τυρί και τα κομμάτια τηγανισμένου μπέικον δίνουν πλούσια γεύση και οι χουρμάδες συμπληρώνουν ιδανικά με τη...

Συνέχισε να διαβάζεις