Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Χαιρετίζουμε την απόφαση της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης!

mitliaga_varvara
Μοιράσου το...

Απασχόλησε αυτές τις μέρες την τοπική κοινωνία το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των Στρατοπέδων του Δήμου Σερρών (Παπαλουκά και Εμμ. Παππά), μετά την δική μας αποκάλυψη ότι η διοικούσα επιτροπή του ΤΕΘΑ προχώρησε στην παραχώρηση 2 κτιρίων και του περιβάλλοντος χώρου αυτών του Στρατοπέδου Παπαλουκά, προς τη Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.


Η παραχώρηση αυτή ανέδειξε με περίτρανο τρόπο την αδιαφορία και ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής του κ. Χρυσάφη να ασχοληθεί με ένα ζήτημα που ταλανίζει και απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τον Δήμο Σερρών, και την έλλειψη σωστού σχεδιασμού, εμβάθυνσης και γνώσης για τα θέματα του Δήμου Σερρών, αλλά και σωστών προτεραιοτήτων και χειρισμών που θα έπρεπε να επιδείξει ο κ. Χρυσάφης για το Δήμο μας, όντας στο τιμόνι του εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια.


Επιπλέον, η εν θερμώ και χωρίς δεύτερη σκέψη πρώτη αντίδραση του Δημάρχου, ο οποίος δεν δίστασε να εξαπολύσει επίθεση κατά πάντων -χωρίς φυσικά να έχει το θάρρος να τους ονοματήσει, ήταν μια κίνηση εντυπωσιασμού από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο κ. Χρυσάφης, με σκοπό να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια και απραξία στο ζήτημα των Στρατοπέδων.

Προφανώς και η αντίδραση αυτή όπως και η στάση του «είναι δικά μας και γι’ αυτό δεν κάναμε τίποτα» δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.

PANAGIOTIS SPIROPOULOS

Γι’ αυτό φυσικά και έσπευσε να αναδιπλωθεί.


Τα μεγάλα και όμορφα λόγια στα οποία επιδίδεται ο κ. Χρυσάφης εδώ και 4 χρόνια δεν αρκούν όμως για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που ταλανίζουν το Δήμο μας.

Ούτε η επίφαση της συνεργασίας και της συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του τόπου μας, προς το κοινό συμφέρον.

Απαιτούνται συντονισμένες και μελετημένες κινήσεις, σεβασμός των διαφορετικών απόψεων και θέσεων και σωστή διεκδίκηση, πράγματα στα οποία δυστυχώς ο κ. Χρυσάφης υστερεί.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης να αποσύρει το αίτημά της προς το ΤΕΘΑ και να τεθεί στο πλευρό του Δήμου Σερρών και των Σερραίων δημοτών στην μακροχρόνια προσπάθειά του να λήξει το θέμα της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των στρατοπέδων, καθώς θεωρούμε πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πάγια θέση μας από την αρχή ήταν και είναι ότι δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα (το γεγονός δηλαδή ότι το θέμα της αμφισβήτησης δεν έχει λήξει), ούτε να αρκεστούμε στην κοντόφθαλμη λογική του «ας έρθουν να μας τα πάρουν και τότε θα τα διεκδικήσουμε», στην οποία κατέφυγε από την αρχή ο κ. Χρυσάφης.

Απαιτείται πολιτική λύση στο θέμα των στρατοπέδων, και συντονισμένη διεκδίκηση με την ενεργό συμμετοχή όλης της πολιτικής και όχι μόνο εξουσίας του τόπου μας προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης του θέματος.

Οι κορώνες θυμού και αγανάκτησης δεν είναι ενέργειες.

Είναι πολιτικάντικες αντιδράσεις οι οποίες δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν.


Τα στρατόπεδα μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν προς όφελος όλων των Σερραίων δημοτών και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να δουλέψουμε όλοι δυναμικά και συντονισμένα καταλήγει η Επικεφαλής δημοτικής κίνησης ΕΝ.ΤΟ.Σ. (Ενωτική ΤΟπική Συμφωνία για το Δήμο Σερρών) και η Υποψ. Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Έναντι 2 εκ. ευρώ στο Δήμο Χανίων το στρατόπεδο από το ΤΕΘΑ – Στις Σέρρες;

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Άλλη μια καθυστέρηση για το γήπεδο του Πανσερραϊκού

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Χρυσάφης, Μητλιάγκα και Τσιμερίκας για τα στρατόπεδα!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version