Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Μητλιάγκας – Τσιώνης παρουσίασαν το βιβλίο Σίμογλου «Ατενίζοντας το μέλλον…στο παρελθόν»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Σίμογλου στο φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.


Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, του Δήμου Σερρών και του Πνευματικού Συμποσίου «Μαθήματα Κλασικής Παιδείας».

«Ατενίζοντας το μέλλον…στο παρελθόν»


Σύμφωνα με τον τίτλο του βιβλίου «Ατενίζοντας το μέλλον…στο παρελθόν» , προφανώς και αποτελεί μία πρωτότυπη, πολύτιμη και εκ βαθέων αυτοβιογραφική εξομολόγηση για την πορεία του Κώστα Σίμογλου χωρίς στολίδια και αυτοεπαίνους.

Για το βιβλίο μίλησαν ο φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας, και ο γαστρεντερολόγος Τσιώνης Χάρης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια γαλλικής και ελληνικής φιλολογίας κ. Φωτεινή Σίμογλου η οποία καλωσόρισε το εκλεκτό κοινό και παρουσίασε το βιογραφικό του συγγραφέα κ. Κώστα Σίμογλου.


Ο φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας μίλησε για την πορεία και τον αξιοπρεπή αγώνα που έκανε ο κ. Σίμογλου, αγώνα δύσκολο και έντιμο προκειμένου να αποκτήσει τα εφόδια για να πορευτεί στη ζωή.


Τόνισε ότι πέρα από την σπουδαία παρουσία και λειτουργία στον πολύτιμο χώρο της υγείας υπήρξε και πολύ αξιόλογη η δράση και ο αγώνας του για την καλυτέρευση των κοινών πραγμάτων στην περιοχή μας και επιβεβαιώνει για τον κ. Σίμογλου το του Περικλή στον επιτάφιο, ότι ο αδρανής πολίτης δεν είναι φιλήσυχος αλλά άχρηστος.


Ο κ. Χάρης Τσιώνης γιατρός και καταξιωμένος στην ειδικότητα του γαστρεντερολόγος, τόνισε ότι τα προσωπικά βιώματα του καθενός από την παιδική ηλικία, το σχολείο, τις σπουδές, την επαγγελματική ενασχόληση, την οικογένεια  αποτελούν τα στοιχεία του παρελθόντος που μας διδάσκουν και μας βοηθούν να χτίζουμε το μέλλον.


Ανέφερε ότι ο κ. Σίμογλου αγωνίστηκε από μικρός και αναδείχθηκε σε έναν καταξιωμένο επιστήμονα από άποψη γνώσης αλλά και ήθους.

Το βιβλίο αποτελεί έναν ύμνο στην προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να γίνεται πάντα καλύτερος για τον ίδιο και για τον εαυτό του.


Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης, πήρε το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Κώστας Σίμογλου αναφέροντας ότι μετά τη συνταξιοδότησή του θέλησε να ασχοληθεί με τη συγγραφή του βιβλίου αποτυπώνοντας  όλη την πορεία της ζωής του ώστε να μη μείνει αδρανής.


Υπογράμμισε δίνοντας έμφαση ότι η συνταξιοδότηση πρέπει να αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του ανθρώπου.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο κ. Στρίκας ως εκπρόσωπος του κ. Καραμανλή, ο Αντιδήμαρχος κ. Δινάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.Μπαλαξής και κ. Καρυπίδης, ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης κ. Καρυπίδης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Βλάχος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καραβασίλης, Πρόεδροι Φορέων, Συλλόγων και Σωματείων Σερρών και εκλεκτοί πολίτες. 

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version