Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Μια τραγική ιστορία: Η πεζογέφυρα της Κηφισίας που έφτιαξε ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα στη μνήμη του παιδιού του

Για να μην έχουν την ίδια… τύχη και άλλα παιδιά, ο πατέρας του 15χρονου Σόλωνα, που τον σκότωσε αυτοκίνητο και μάλιστα τον εγκατέλειψε στη Λ. Κηφισίας, στο ύψος του Ψυχικού, έφτιαξε στο σημείο μία πεζογέφυρα.

Έφτιαξε μία πεζογέφυρα για το παιδί του που τον σκότωσε αυτοκίνητο στο σημείο

Όταν βρήκαν τον οδηγό και τον δίκασαν, τη χρηματική αποζημίωση που έλαβαν οι γονείς του, για το χαμό του παιδιού τους, τη χρησιμοποίησαν για την κατασκευή αυτής της γέφυρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη γέφυρα σώζει άλλα παιδιά καθημερινά. Το ασανσέρ που διαθέτει βοηθάει άτομα με κινητικά προβλήματα να διασχίζουν με ασφάλεια το δρόμο σε εκείνο το σημείο.

Ασυνείδητοι ωστόσο προκαλούν ζημιές, σπάζοντας το ασανσέρ ή αφαιρώντας την ταμπέλα που λέει ότι η γέφυρα έχει φτιαχτεί στη μνήμη του 15χρονου, αλλά ο πατέρας κάθε φορά την επισκευάζει.

Το ιστορικό του ατυχήματος

Ήταν βράδυ Παρασκευής, όταν οι μαθητές κανόνιζαν την εβδομαδιαία βραδινή τους έξοδο, ύστερα από τα απαιτητικά μαθήματα των προηγούμενων ημερών. Ο Σόλωνας βγήκε στην Κηφισίας ώστε να συναντήσει τους φίλους του.

Κάποια στιγμή πετάχτηκαν στο περίπτερο του Κολεγίου να πάρουν σνακ και επιστρέφοντας, πήγαν να περάσουν τη διάβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο οδηγός που είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, αγνόησε τον κόκκινο σηματοδότη και έπεσε πάνω στον άτυχο Σόλωνα. Το χειρότερο είναι ότι δεν σταμάτησε και παραδόθηκε τρεις ημέρες αργότερα.

Λίγα ημέρες μετά, «έφυγε» από τη ζωή ο 15χρονος, με συνέπεια εκατοντάδες μαθητές και φίλους να προχωρήσουν σε κατάληψη της Κηφισίας, ζητώντας να φτιαχτεί μια πεζογέφυρα.

Ο άδικος θάνατος του μικρού Σόλωνα ήταν η αφορμή για ένα έργο που, αν είχε κατασκευαστεί πολύ νωρίτερα, ίσως σήμερα να βρισκόταν στη ζωή.

Η απόφαση της Δικαιοσύνης γι’ αυτό το τροχαίο αποτίμησε τη ζωή του 15χρονου μαθητή σε 26.000 ευρώ, χρήματα τα οποία θα δώσει ο οδηγός σε 36 δόσεις.

Τόσα χρήματα, όμως, σύμφωνα με τον πατέρα του Σόλωνα, δεν κόστιζε ούτε το αυτοκίνητο, αφού η τιμή του ήταν πάνω από 30.000 ευρώ. Μετά από αυτό το τροχαίο κατασκευάστηκε και η γνωστή πεζογέφυρα.

Ο πατέρας του Φαίδωνα μιλά για εκείνες τις στιγμές

Ο κ. Φαίδων Καρυδάκης έδωσε συνέντευξη στο protothema.gr για τις στιγμές εκείνες και σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου: «Ο Σόλωνας έφυγε πάνω στο άνθος της ηλικίας του. Δεν θα μπορέσω να ξεπεράσω ποτέ όλο αυτό που έγινε.

Δεν θα ξεχάσω πως ο οδηγός δεν σταμάτησε, τις ημέρες που περιμέναμε μέχρι να δωρίσουμε τα όργανά του, αλλά και την ημέρα της κηδείας, που μαζεύτηκαν όλοι οι συμμαθητές του και τραγουδούσαν, όπως έκαναν στο πάρτι που είχε πάει εκείνο το βράδυ, λίγο πριν χάσει τη ζωή του».

Πικραμένος ο κ. Φαίδων Καρυδάκης: «Δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρχει»

«Δικαίωση δεν μπορεί να υπάρχει. 26.000 ευρώ αποτίμησε η ελληνική δικαιοσύνη τη ζωή του παιδιού μου. Εκφράζω ένα παράπονο προς την Δικαιοσύνη ότι το έγκλημα που έγινε στην άσφαλτο, ήταν τόσο φοβερό, που, με την απόφαση της Δικαιοσύνης αμνηστεύτηκε.

Αυτή η απόφαση που βγήκε στο Εφετείο πέρασε το μήνυμα ότι μπορείτε να τρέχετε, να κάνετε ελιγμούς και να εγκαταλείπετε ένα παιδί στην άσφαλτο, χωρίς να υπάρχει τιμωρία. Αυτό είναι κάτι που με πληγώνει πάρα πολύ.

Πώς μετατρέπεται ένα κακούργημα σε πλημμέλημα -και μάλιστα εξαγοράσιμο; Δυστυχώς, η εγκατάλειψη σε τροχαίο στη χώρα μας θεωρείται πλημμέλημα και αυτό με δυσαρεστεί πάρα πολύ.

Από τις βασικές αιτίες που τα τροχαία στην Ελλάδα έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό θανάτου είναι και η ατιμωρησία που υπάρχει.

Αυτό δείχνει μια απαξία της ανθρώπινης ζωής και, στην περίπτωση του Σόλωνα, αν και ήταν κακούργημα, κατέληξε σε πλημμέλημα και αυτό ζητάμε να αλλάξει».

Ακόμη και σήμερα ο κ. Καρυδάκης επισκέπτεται συχνά την πεζογέφυρα στη Λ. Κηφισίας. «Η γέφυρα είναι ένα από τα σημεία που επισκέπτομαι σχεδόν κάθε βράδυ με τη γυναίκα μου.

Νιώθουμε ότι αυτή η γέφυρα ανακουφίζει το πόνο μας για τον θάνατο του παιδιού μας. Είναι μια γέφυρα επικοινωνίας με το παιδί μας και αυτό μας δίνει δύναμη» κατέληξε.

Πήραν τον νόμο στα χέρια τους: Πολίτες ξυλοκόπησαν κακοποιό που λήστευε ηλικιωμένους στον Πειραιά

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version