Βασίλη όταν ο Κασσελάκης μιλάει για τον «πρωθυπουργό της νέας εποχής», μπας και εννοεί τον εαυτό του;

Το μωρό μιλάει σε σκύλο που φοβόταν τις βροντές για να το ηρεμήσει – βίντεο

moro-skilos-vrontes
Μοιράσου το...

Ένα μωρό ενός έτους πιάστηκε να προσπαθεί να ηρεμήσει το σκυλί, τρομοκρατημένο από τον ήχο της βροντής.

Baby calms down dog scared of thunderstorm

Ο ήχος της βροντής μπορεί να είναι τρομακτικός. Πολλά σκυλιά φοβούνται τις καταιγίδες: σαν να μην έφταναν οι σταγόνες που αναπηδούν από τα παράθυρα, οι ήχοι των εκρήξεων φαίνεται να προμηνύουν τραγωδίες. Αλλά ένα παιδί ενός έτους δεν ήθελε να φοβηθεί ο καλύτερός του φίλος. Συνελήφθη από τους γονείς του να προσπαθεί να ηρεμήσει το σκυλί της οικογένειας.

Ο Theodoro είναι ένα Golden Retriever ενός έτους – είναι σχεδόν ενήλικας. Η Μελίνα είναι μόλις ενός έτους μωρό, αλλά ήδη νοιάζεται για την ευημερία του σκύλου και δεν θέλει να φοβάται. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο φυσικό, αφού είναι φίλοι από τότε που η Μελίνα βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας της, Τζόις Μπαζίλιο.

Το σκηνικό

Το δίδυμο εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, η οποία έφτασε με κεραυνούς και βροντές, τρομοκρατώντας τον σκύλο της οικογένειας.

sotiria panou

Ο Θόδωρος έγινε ανήσυχος, φοβήθηκε πολύ, προσπαθούσε να κρυφτεί.

Το μωρό όμως προσπάθησε να το ηρεμήσει και να το παρηγορήσει.

Όπως ο Θόδωρος, η Μελίνα δεν έχει ιδέα τι είναι αστραπές και βροντές. Η φυσική αντίδραση του μωρού όταν έβλεπε το φοβισμένο σκυλί θα ήταν πανικός, αλλά το κοριτσάκι κατά κάποιον τρόπο ένιωσε ότι έπρεπε να προστατεύει τον σύντροφό του ανά πάσα στιγμή.

Η μητέρα της Μελίνας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην απροκάλυπτη χαριτωμένη σκηνή. Γρήγορα, η Τζόις έβγαλε το κινητό της και κατέγραψε μερικές εικόνες.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έγιναν γρήγορα viral, συνοδεύτηκαν από τη λεζάντα: «Η κόρη μου ενός έτους μιλάει στον σκύλο της στη γλώσσα της. Τώρα πες μου: πώς να μην τους αγαπήσω και τους δύο;».

Η νεαρή μητέρα έχει απόλυτο δίκιο: είναι αδύνατο να μην αγαπήσεις τη Μελίνα και τον Θόδωρο.

Το μωρό ψιθυρίζει ακατάληπτες λέξεις -δεν έχει ακόμα μεγάλο λεξιλόγιο– σε μια προσπάθεια να ηρεμήσει το σκυλί, που φαίνεται να νιώθει πιο άνετα με την παρουσία της μικρής. Εξάλλου, όσοι έχουν έναν μεγάλο φίλο δεν φοβούνται και τόσο τους κινδύνους του κόσμου.

Το βίντεο λίγων δευτερολέπτων κατέκτησε χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου. Μέσα σε λίγες μέρες, οι κινούμενες εικόνες κοινοποιήθηκαν από 70 εκατομμύρια χρήστες.

Η Μελίνα κατέληξε να αποκτήσει τη δική της σελίδα στο Instagram, για να δείξει τα αστεία και τη συνενοχή ανάμεσα σε αυτήν και την καλύτερη φίλη στον κόσμο.

Μελίνα και Θεόδωρος

Η Τζόις θυμήθηκε, σε μια από τις απαντήσεις στην ανάρτηση, ότι όταν έμεινε έγκυος και είπε τα νέα σε φίλους και συγγενείς, πολλοί άνθρωποι ρώτησαν: «Και τώρα, θα δωρίσεις τον σκύλο;», σαν να ήταν σκύλοι και παιδιά ασύμβατα.

Ο σκύλος προφανώς παρέμεινε με την οικογένεια. Ο Θόδωρο απόλαυσε την εγκυμοσύνη με τους γονείς του, παρακολούθησε προσεκτικά πότε επιτέλους έφτασε η Μελίνα από το μαιευτήριο και από την πρώτη μέρα έκανε νόημα να κοιμηθεί στο δωμάτιο του μωρού.

Η μητέρα της Μελίνας επίσης θυμάται ότι το γκόλντεν ριτρίβερ μένει με το μωρό μέχρι να καταλάβει ότι το πήρε ο ύπνος και είναι ήρεμο. Μετά από αυτό, πηγαίνει στο δωμάτιο του ζευγαριού, όπου μοιράζεται ένα κρεβάτι με τους γονείς του. Αλλά είναι προσεκτικός σε κάθε ασυνήθιστο θόρυβο, έτοιμος να βοηθήσει και να βοηθήσει την αδερφή του σε οποιαδήποτε κατάσταση.

Τα σκυλιά είναι καλά για τα παιδιά. Εάν δεν υπάρχει ιατρική σύσταση για το αντίθετο, τα μωρά μπορούν να ζήσουν με τετράποδα από τις πρώτες μέρες της ζωής τους. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μετριάζουν τις αλλεργικές αντιδράσεις και, για τα μικρά παιδιά, διδάσκονται πολλά για την πίστη και την υπευθυνότητα.

Η Μελίνα μαθαίνει ήδη αυτό το μάθημα. Βλέποντας τον φίλο της φοβισμένο, να κρύβεται σε γωνίες για να γλιτώσει από τις βροντές, προσπάθησε γρήγορα να τον ηρεμήσει, να τον κάνει πιο ήρεμο.

Αυτό το μωρό γνωρίζει ήδη την αξία της αλληλεγγύης και της φιλίας, που είναι περισσότερα από όσα μπορούν να μάθουν οι περισσότεροι άνθρωποι στα 70 ή 80 χρόνια ζωής.

Είναι πολύ δύσκολο για τον Θόδωρο να χάσει τον φόβο του για βροντές. Άλλωστε, είναι σημάδια κεραυνών, που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιές και άλλα ατυχήματα.

Είναι πολύ απίθανο αυτό να συμβεί σε εσωτερικούς χώρους, αλλά το golden retriever δεν γνωρίζει τους κανόνες ασφαλείας των ανθρώπινων κατασκευών.

Για τα σκυλιά, το σπίτι μας είναι ένα είδος σπηλιάς, που μπορεί να καταρρεύσει σε μια καταιγίδα. Μπορεί επίσης να πλημμυρίσει. Προφανώς, οι γούνινοι δεν έχουν ιδέα τι είναι αλεξικέραυνο.

Τέλος πάντων, αν πρόκειται να νιώσεις φόβο, είναι πολύ καλύτερο να τον νιώσεις παρέα με κάποιον που αγαπάμε, κάποιον που εμπιστευόμαστε.

Η Μελίνα και ο Θόδωρος θα αντιμετωπίσουν ακόμα πολλές φουρτούνες μαζί.

Γι αυτό είναι οι φίλοι.

«Ελπίζω να είναι στη φυλακή, αυτός ο άνθρωπος με έκανε να τρέμω και να κλαίω»- Η εξομολόγηση της Μαρίνας Τσιντικίδου

Μετά τη Μακρυπούλια: Επεισόδιο μεταξύ Μαρίας Σολωμού και Sky Express στο αεροδρόμιο – «Δε με ξέρετε; Και γιατί χ@στήκετε μόλις πήγα να κάνω story;»

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version