Ένα γλυκό πραγματικά απόλαυση. Ένα γλυκό που ετοιμάζεις πανεύκολα και απολαμβάνεις ευκολότερα.
Συστατικά
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αβγά βιολογικά
50 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χαλβά ταχινένιος
Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, σε ένα μπολ χτυπάς τα ασπράδια από τα αβγά μέχρι να “δέσουν”.
Παράλληλα, χτυπάς την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει.
Γεμίζεις μία κατσαρόλα με νερό, αφήνεις να βράσει, τοποθετείς από πάνω ένα μεταλλικό σκεύος και λιώνεις την κουβερτούρα.
Σε ένα μπολ, χτυπάς τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτεις την κουβερτούρα.
Ανακατεύεις και ενώνεις. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Λιώνεις τον χαλβά και τον προσθέτεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύεις δυνατά.
Τοποθετείς την μους σε μπολάκια και την αφήνεις στο ψυγείο για 2 ώρες.
Συνταγή για ανάλαφρο ελληνικό cheesecake με μέλι και γιαούρτι