Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Κώστας Μπούμπας: Οικονομική στήριξη ιδιοκτητών ξενοδοχείων στο Άγκιστρο

Ο Κώστας Μπούμπας ζητά την προσοχή και την υποστήριξη προς το Άγκιστρο Σερρών

Σύμφωνα με τον βουλευτής της Ελληνικής Λύσης τα ξενοδοχεία στο Άγκιστρο Σερρών παραμένουν, υποτίθεται, ανοιχτά, παρά το πανελλαδικό καθολικό «lock-down».

Και ενώ δεν μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από νόμο σε νομό και ενώ όλα τα καταστήματα είναι κλειστά, ο ΚΑΔ για τα ξενοδοχεία παραμένει εν λειτουργία, εκτός λίστας των όσων δικαιούνται ενίσχυσης λόγω της πανδημίας κορωνοϊού.

Συνέπεια είναι, να μην έχουν, για ακόμη μία φορά, οι ξενοδόχοι, καμία ουσιαστική οικονομική βοήθεια λόγω της πανδημίας.

Με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Κυβέρνηση για την περίοδο των εορτών οι κρατήσεις αναμένεται ότι θα είναι κοντά στο μηδέν.

Στις γιορτές, όμως, διαμορφωνόταν ανέκαθεν το 50% του τζίρου του εν λόγω κλάδου, γι’ αυτό οι ξενοδόχοι και εστιάτορες του Αγκίστρου ζητούν να κλείσει και ο δικός τους ΚΑΔ, ώστε να αποζημιωθούν.

Ζητούν οι τελευταίοι, επίσης, να επιδοτηθούν και για τους περσινούς τζίρους, τουλάχιστον στο 70% (μέτρο που εφαρμόζεται σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες), ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το ίδιο επιθυμούν να γίνει και για τα εστιατόρια του Αγκίστρου, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από την τουριστική κίνηση, με τις ανελαστικές τους υποχρεώσεις τους να τρέχουν κανονικά. 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, 

Ερωτώνται οι Υπουργοί

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε να υποστηριχθεί, εκτός από τις ενισχύσεις λόγω πανδημίας του κορωνοϊού, και με επιδότηση επί του τζίρου, ως άνω, το σύνολο των επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης που βρίσκονται στον τουριστικό προορισμό του Αγκίστρου, καθώς, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια επιβίωσής τους; 

Διαβάστε επιπλέον για τον Κώστα Μπούμπα:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version