30/05/2024
14.8 C
Serres

Τα μυστικά για τις πιο νόστιμες μελιτζάνες στη σχάρα

Array

Λατρεύουμε τις μελιτζάνες, που είναι τώρα στα καλύτερά τους, ιδίως όταν πρόκειται για ψητές στο γκριλ.

Υπάρχουν, όμως, μερικά μικρά μυστικά για να κάνουμε τα ψητά αυτά λαχανικά ακόμη πιο νόστιμα και να τα καταναλώσουμε ως έχουν ή να τα βάλουμε κομμένα σε μια καλοκαιρινή σαλάτα, σε ένα πιάτο ζυμαρικών, σε σάντουιτς, ακόμη και επάνω σε μια πίτσα.

Πόσο μας αρέσει να βλέπουμε τις φέτες της μελιτζάνας να παίρνουν αυτές τις χαρακτηριστικές μαύρες ρίγες, όσο ψήνονται πάνω στη σχάρα.

Το μεγάλο τους σχήμα βοηθά να μην πέσουν κάτω στα κάρβουνα, ενώ η ήπια γεύση τους ταιριάζει με όλων των ειδών τα καρυκεύματα.

Nektar

Με τι καρυκεύουμε τις μελιτζάνες πριν το ψήσιμο

Δεν χρειάζονται πολλά πολλά: λίγο αλάτι, κόκκοι ροζ πιπεριού, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη, η οποία ταιριάζει πολύ στην μελιτζάνα, αλλά αυτό είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Αν δεν σας αρέσει το πιπέρι, μπορείτε να το παραλείψετε.

Επίσης, η ρίγανη αντικαθίσταται εύκολα από άλλα βότανα, όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, φασκόμηλο.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να μη χρησιμοποιήσετε τίποτα από όλα αυτά και στη θέση τους να δοκιμάσετε κάποιο μπαχαρικό σε μικρή ποσότητα, δοκιμαστικά, όπως λίγη καπνιστή πάπρικα (1 κουτ. γλυκού), ή κύμινο σε σκόνη, ή ότι άλλο προτιμάτε.


Αν σας έχει τελειώσει το φρέσκο σκόρδο, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη ή κρεμμύδι σε σκόνη.

Πώς ψήνουμε στη σχάρα

Το ένα και μοναδικό, αλλά εξίσου σημαντικό tip είναι να μην λυπάστε το λάδι που θα χρησιμοποιήσετε.

Ενώ σε άλλα λαχανικά όπως τα σπαράγγια ή το μπρόκολο αρκεί μια μικρή δόση λαδιού, η μελιτζάνα απαιτεί μεγαλύτερη ποσότητα λαδιού, για να γίνει πιο μαλακή στην υφή και πιο λαχταριστή.

Το ένα τρίτο ενός φλιτζανιού λάδι είναι ακριβώς η κατάλληλη ποσότητα για μια μεσαίου μεγέθους μελιτζάνα, που έχει κοπεί σε φέτες.


Μετά το ψήσιμο

Κάτι που δεν παραλείπουμε ποτέ είναι μια μικρή δόση βαλσάμικου ξιδιού πάνω από τις έτοιμες ψητές μελιτζάνες, είτε κλασικού, είτε με κάποια έξτρα γεύση.

Για μια μεσαία μελιτζάνα μια κουταλιά της σούπας αρκεί.

Φτιάχνουμε πιροσκί με κιμά βήμα-βήμα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Να μην βάλουν πρόστιμα οι Δήμαρχοι για την νέα εφαρμογή του κανονισμού πυροπροστασίας

Η Λαική Συσπείρωση καλεί τους Δήμους να απειθαρχήσουν στην εγκύκλιο και να μην βάλουν πρόστιμα καθώς τον Απρίλιο του 2024 η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Αυτή την Παρασκευή στο Δήμο Σερρών η εθελοντική δράση “WORLD CAFÉ” – Διάλογοι...

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τους Roes Cooperativa, διοργανώνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου και 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες, μία βιωματική δράση...

Ιωάννης Καλόμοιρος, Πρόεδρος της Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με προυποθέσεις η συνεργασία των εξωτερικών...

Με αφορμή την ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών, περί αναστολής της συνεργασίας του με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αν πίνεις τον καφέ σου σκέτο… καλύτερα να μη διαβάσεις αυτό το κείμενο!

Την επόμενη φορά που θα βγείτε ραντεβού, φρόντισε να προσέξεις λίγο περισσότερο την παραγγελία που θα κάνει το αγόρι που ποθείς. Εάν δε ζητήσει...

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Ενεργειακός διάδρομος διαμετακόμισης η πατρίδα μας

ΔΕΣΦΑ: Η περιφερειακή συνεργασία κλειδί για την ενεργειακή ασφάλεια και τη μετάβαση σε ένα μέλλον καθαρής ενέργειας  Ο ΔΕΣΦΑ υποστήριξε τη διήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου...

Πώς επηρεάζει η κλιματική κρίση τις εξαγωγές;

Την ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων και εκτάκτων γεγονότων μέσω χρήσης πόρων, εντός και εκτός ΚΑΠ, αλλά και στην ανάγκη ενίσχυσης των εργαλείων...

Συνέχισε να διαβάζεις