23/03/2023
18.7 C
Serres

Νηστίσιμη μπολονέζ

Ποιος είπε ότι θα στερηθείς το κρέας επειδή νηστεύεις;

Όσο υπάρχει η σόγια μπορείς να κάνεις ακόμη και μακαρόνια με κιμά αλλά νηστίσιμα!

Συστατικά

1 κ.σούπας ελαιόλαδο
30 γραμμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
20 γραμμ. καρότα ψιλοκομμένα
30 γραμμ. σέλερι ψιλοκομμένο
30 γραμμ. πράσο ψιλοκομμένο
ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
μισή κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 δαφνόφυλλο
2-3 κ.σούπας κόκκινο κρασί
λίγο μπούκοβο
2 κ.σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
60 γραμμ. κιμά σόγιας
αλάτι-πιπέρι
Μείγμα από θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας μας

ΚΤΕΛ

Τρόπος Μαγειρέματος

Βάλε τη σόγια να μουλιάσει σε ζεστό νερό και να μαλακώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Στράγγισέ την.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι και σώταρε το κρεμμύδι, το καρότο, το πράσο, το κρεμμυδάκι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το δαφνόφυλλο για 5 λεπτά.


Πρόσθεσε τη σόγια και σόταρε άλλα 5 λεπτά.

Ρίξε το κρασί και άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 6 λεπτά.

Ρίξε τα ντοματάκια και τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

Πρόσθεσε τα μυρωδικά σου και αλατοπιπέρωσε.


Άφησε να σιγοβράσουν για περίπου μισή ώρα.

Σέρβιρε πάνω στα ζυμαρικά της επιλογής σου πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Tip

Αν θέλεις, πασπάλισε τη μακαρονάδα σου με μπόλικο νηστίσιμο τυρί ή κανονικό τυρί εάν δεν νηστεύεις τα γαλακτοκομικά.

Ιταλοί σεφ συμφωνούν: Το μεγάλο λάθος όταν βράζουμε μακαρόνια που μας κοστίζει πολύ

Πηγή:tlife

Διαβάστε επίσης