Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ντροπή για το Δήμο Αμφίπολης – Πέρασε το μικρότερο τεχνικό πρόγραμμα όλων των εποχών!

ntropi-dimos-amfipolis-texniko-programma-2023

Το μικρότερο τεχνικό πρόγραμμα που έχει ψηφιστεί στο Νομό Σερρών πέρασε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμφίπολης και αφορά μόνο την ΣΑΤΑ, μιας και κανένα νέο έργο δεν έχει προγραμματιστεί, ούτε για το 2023, αλλά ούτε και για το 2024.

📌Δήμος Αμφίπολης - Συζήτηση για το μικρότερο τεχνικό πρόγραμμα της τετραετίας - 15/03/2023

Aποδεικνύοντας στην ουσία, πως ο Δήμος Αμφίπολης και η σημερινή δημοτική αρχή, είναι ο φτωχός συγγενής όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και όλης της χώρας μας!

Να τονίσουμε πως ο Δήμος Αμφίπολης δεν έχει κάνει καμία μελέτη, ούτε έχει προγραμματίσει κανένα έργο για το μέλλον, ούτε για άρδευση, ούτε για ύδρευση, ενώ ακόμα και οι ώριμες μελέτες για έργα που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μελίτου δεν κατατέθηκαν ακόμα!

ntropi-dimos-amfipolis-texniko-programma-2023-mikrotero

Τεχνικό πρόγραμμα 171.100 ευρώ κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Φραστανλή για το 2023.

Το συνολικό ποσό των νέων έργων στο σύνολο των τεσσάρων (4) Δημοτικών Ενοτήτων ανέρχεται στο ποσό των 171.100  ευρώ.

Αυτό είναι ο συνολικός προϋπολογισμός της Δημοτικής αρχής Φραστανλή για το 2023 και άλλα περίπου 50. 000 ευρώ για ένα πεζοδρόμιο στο Ροδολίβος!

Αν μιλάμε για μια διαχείριση της φτώχειας, σε ένα δήμο με το μεγαλύτερο μνημείο σε όλη την Ελλάδα, χωρίς μάλιστα να έχει προγραμματίσει ούτε ένα έργο για το μέλλον, τόσο για άρδευση, όσο και για ύδρευση, μιας και το δίκτυο είναι τόσο καλό και για αυτό και πάμε και στο πρόγραμμα της τηλεμετρίας!

tsimerikas-sfeliniotis

Κώστας Μελίτος

Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μελίτος υποστήριξε πως το φετινό τεχνικό πρόγραμμα είναι το μικρότερο που έχει καταθέσει ποτέ η δημοτική αρχή, και φυσικά με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να εκτελεστεί κάποιο ουσιαστικό έργο, ενώ θα έπρεπε να προγραμματιστούν και νέα έργα.

Λείπουν τα τελευταία χρόνια οι συντηρήσεις των δημοτικών οδών και ελάχιστοι δρόμοι έχουν φτιαχτεί και δεν περιλαμβάνονται ασφαλτοστρώσεις έστω στο νέο τεχνικό πρόγραμμα, ενώ όλα τα ποσά αφορούν συντηρήσεις δικτύων και πως δεν υπάρχει καμία φιλοσοφία για νέα έργα.

«Μα πώς θα πάρει έργα ο δήμος όταν δεν έχει κάνει καμία μελέτη, όταν έχουμε ακόμα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί, ακόμα δεν έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος στη Πρώτη για το γήπεδο, ενώ ο ίδιος άφησε μελέτη αγροτικής οδοποιίας Ροδολίβος – Δραβήσκος που δεν έχει καν υποβληθεί πουθενά; 

vitsios-charalampidou

Πέτρος Πετρίδης

Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Πέτρος Πετρίδης αναφέρθηκε στους άλλους δήμους και τις τεράστιες χρηματοδοτήσεις, ενώ για το Δήμο Αμφίπολη όπως τόνισε “θλίβομαι”.

Είναι η τελευταία χρονιά σας και δεν έχετε κάνει τίποτα!

Ο Δήμος Παγγαίου με 17.000 κατοίκους εντάχθηκε σε πρόγραμμα για την ανάδειξη του Παγγαίου, ενώ συμμετείχε και σε τουριστικές εκθέσεις.

Για έργα αγροτικής οδοποιίας πήρε 10 εκ. ευρώ, για έργα άρδευσης πήρε 6 εκ., άλλα 6 εκ. ευρώ πήρε ο Δήμος Εμμ. Παππά για άρδευση και εσείς δεν έχετε προγραμματίσει κανένα έργο.

Δυστυχώς φέρατε ένα πρόγραμμα για τις προεκλογικές σας ανάγκες, χωρίς κανένα σχεδιασμό για το μέλλον, μιας και δεν προγραμματίσατε κανένα έργο και συνεπώς θα αφήσετε χωρίς καμία μελέτη το δήμο μας.

Γεώργιος Γάλλος

Ο κ.Γάλλος ρώτησε αν οι εισηγήσεις των προέδρων στα χωριά δεν έχουν εισακουστεί, και τόνισε πως δεν υπάρχει όραμα στο Δήμο Αμφίπολης

Άννα Άντσιου

Η Επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης κ. Άντζιου μίλησε για μια διαχείριση της φτώχειας, καθώς το πρόγραμμα αυτό δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες των δημοτών

Έχουμε το μεγαλύτερο μνημείο στην Ελλάδα και δεν έχω δει καμία πρόταση σχετικά με αυτό, είπε κλείνοντας την ομιλία της

Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Αγγέλου ανεφέρθηκε πως με 200.000 μπορούμε να χτίσουμε ένα σπίτι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε το μέλλον ενός χωριού, ούτε φυσικά να κάνουμε μελέτες και να πετύχουμε χρηματοδοτήσεις για τον δήμο μας.

Ο κ. Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος υποστήριξε πως ναι μεν υπάρχει υποστελέχωση και λίγες χρηματοδοτήσεις, άλλα όπως βλέπω από άλλους δήμους του δικού μας μεγέθους έχουν πετύχει τρομερά πράγματα.

tzitzikostas-karteros

Ο Δήμος Νέας Ζίχνης κατέθεσε πρόγραμμα 11 εκ ευρώ, με 600χιλ από τη πκμ, 700 χιλ. για λειψυδρία, 804 χιλ από το ταμείο συνοχής για παρεμβάσεις στο δημαρχείο, 496 χιλ για πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, 286 χιλ για αποχετευτικό σε διαμέρισμα του δήμου, 305 χιλ για ολοκλήρωση αποχευτευτικού, ενώ αναρωτήθηκε για το που έπρεπε να πάνε τα 4.5 εκ για την τηλεμετρία ένα “μούφα” έργο

Επίσης τόνισε πώς αυτά τα χρήματα αν τα δίνατε στις τοπικές κοινότητες θα κάνατε όπως ο δήμος Νέας Ζίχνης έργα από 40 έως 200 χιλ ευρώ για τα χωριά, όχι 5 και 10 χιλιάρικα.

Τέλος ο κ. Αντώνης Χαμαιλίδης αναρωτήθηκε πως από την μία μεριά σύμφωνα με τον Κουτούζογλου το δίκτυο ύδρευσης είναι μια χαρά, και έτσι πάμε σε πρόγραμμα τηλεμετρίας, ενώ από την άλλη σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα, όλα τα χρήματα του προϋπολογισμού πάνε για συντηρήσεις δικτύων ύδρευσης.

Που θα ωφελήσει;

Ομολογείται ότι λέγατε ανακρίβειες όταν περάσατε το πρόγραμμα τηλεμετρίας;

Και κατέληξε με το ερώτημα , ποιο είναι το όραμα και το σχέδιο για το Δήμο Αμφίπολης;

Έπεσε το τοιχίο στο ΔΑΚ Αχ. Καραμανλής στη Πρώτη!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version