15/07/2024
26.5 C
Serres

Ο Παύλος Γερουλάνος υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Array

«Θα είναι τιμή μου να διεκδικήσω την ψήφο των μελών και των φίλων μας, για να λάβω την εντολή να ηγηθώ του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος» ανακοίνωσε σήμερα, στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος.

geroylanos 1140x570 1

Ο Παύλος Γερουλάνος παρουσίασε τη συγκεκριμένη πολιτική του πρόταση με τίτλο «Αναγέννηση», για μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, ώστε να διασφαλίζονται 6 θεμελιώδη δικαιώματα για κάθε πολίτη, τα οποία σήμερα καταπατούνται: «Το δικαίωμα να είμαστε όλοι ίσοι, απέναντι στον νόμο και το κράτος.

Το δικαίωμα στη Δημοκρατία και τη δυνατότητά μας να συνδιαμορφώνουμε το συλλογικό μας μέλλον. Το δικαίωμα στην ασφάλεια και τη δυνατότητά μας να προγραμματίζουμε τη ζωή μας δίχως άγχος, χωρίς καταπίεση.

dei gaia e vima (1)
BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Τη δυνατότητα να προοδεύουμε, ατομικά και συλλογικά, μέσα από την άμεση και ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και τον πολιτισμό.

Το δικαίωμά μας να έχουμε ίσες ευκαιρίες στους πόρους της δημιουργίας και να δημιουργούμε ανάλογα με τις δυνατότητες και τις δεξιότητές μας. Και τη δυνατότητά μας να εκπροσωπούμαστε επάξια στο διεθνές στερέωμα, εκεί που παίρνονται αποφάσεις που διαφεντεύουν τη ζωή μας».

Στη συνέχεια, ο Παύλος Γερουλάνος μίλησε για το σχέδιο αναγέννησης του ίδιου του ΠΑΣΟΚ ώστε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές:


«Το πλαίσιο αρχών που περιέγραψα βασίζεται στην ιδέα ότι η «Αναγέννηση της Ελλάδας» ξεκινάει από την «Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».

Διότι οι παθογένειες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε απαιτούν πρώτα από εμάς να αλλάξουμε και να υπηρετήσουμε την πολιτική αλλιώς».

«
Οι παρέες, ναι, γράφουν ιστορία. Στην πολιτική, όμως, ιστορία γράφουν κόμματα ανοιχτά, δημοκρατικά, σύγχρονα».

«Έτσι, γύρω από ένα ΠΑΣΟΚ ανανεωμένο, «Αναγεννημένο», πιστό στις αρχές και τις αξίες του, μπορούμε να χτίσουμε τη μεγάλη παράταξη που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις, σε όλο το πολιτικό φάσμα. Που θα κοιτάξει άμεσα στα μάτια τη Συντήρηση και θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Όλα τα άλλα είναι σενάρια φαντασίας που θα μας αναλώσουν σε ατελείωτες συζητήσεις διαδικασιών και θα μας αποσπάσουν από το πρωταρχικό μας έργο: Να μιλήσουμε ξανά στην καρδιά και την ψυχή της Ελληνίδας και του Έλληνα».


Ο Παύλος Γερουλάνος, υπογράμμισε την πίστη του ότι η ενότητα και το ομαδικό πνεύμα θα φέρουν τη νίκη και μπορεί να τα υπηρετήσει:

«Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δεν φοβάται τη Δημοκρατία. Την τρέφει και τρέφεται από αυτήν.

Aν ο Αντρέας μάς έμαθε πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι διάττοντας αστέρας, μια γυναίκα μάς έμαθε πώς να μην διαλυόμαστε στις δυσκολίες. Να μένουμε ενωμένοι και να συνεχίζουμε!

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά: Μια ενότητα, που θα διασφαλίσει τη νέα αρχή.

Την Αναγέννηση του Κινήματος για την Αναγέννηση της Πατρίδας».

«Μην έχετε καμία αμφιβολία: Τη βίαιη αναδιανομή εισοδημάτων και τη βάναυση υπονόμευση του κράτους δικαίου που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν θα τα ανατρέψει ένας άνθρωπος.

Εμείς, που πιστεύουμε σε ένα ΠΑΣΟΚ που συνομιλεί με την κοινωνία, γνωρίζουμε ότι η νίκη έρχεται όταν υπάρχει ομάδα, υπάρχει οργάνωση, και παρά τις πληγές, υπάρχει ενότητα. Το έχω δει να γίνεται το 2009. Ξέρω ότι γίνεται. Και ξέρω πώς να το κάνουμε!».
  

«Για αυτό, θέλω να κλείσω με μία έκκληση: Ας κρατήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, στην υπηρεσία των αναγκών του Κινήματος. Να μην ξεχνάμε ποτέ, πώς και τη Δευτέρα μετά την κάλπη, πάλι στο ίδιο κόμμα θα είμαστε, καλώντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις για να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη του πολίτη».

Και, ο Παύλος Γερουλάνος έκλεισε την ομιλία του μιλώντας για το «τρίπτυχο της ευθύνης» (σχέδιο για την κοινωνία, κόμμα που ακούει την κοινωνία, ενότητα με προοπτική) για το οποίο διεκδικεί την ψήφο των μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ:

«Ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό, γιατί θα απαντάει πειστικά, στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού».

«Να ηγηθώ της ευθύνης να απογειώσουμε, λειτουργικά, το κόμμα ώστε να φτάσουμε το σχέδιό μας σε κάθε ελληνική οικογένεια. Και να την πείσουμε».

«Και ζητώ να ηγηθώ της ευθύνης της ενότητας. Μια ενότητα που θα ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ σίγουρο για τον εαυτό του, έτοιμο, για μια ακόμα φορά, να ανοίξει, με ειλικρίνεια, την αγκαλιά του σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από την Αριστερά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της Δεξιάς, για να διεκδικήσουμε μαζί και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και τη διακυβέρνηση της Πατρίδας μας!»

«Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική. Το τρίπτυχο της ευθύνης στο οποίο δεσμεύομαι. Το τρίπτυχο που εγγυάται την επιτυχία όλων μας».

H ΠΕΔΚΜ αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Πολυγύρου Αστέριο Ζωγράφο

Οι θερινές εκπτώσεις 2024 ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Οδηγίες για την προφύλαξη από τον καύσωνα

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ανέλθει σε όρια μη ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργεια με άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π.), δημιουργούνται παθολογικές...

Νίκος Παπαθανάσης: Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

Την τεχνολογία ενεργοποιεί το ελληνικό Δημόσιο στη μάχη για τον εντοπισμό και τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση. Σε αυτό...

Νίκη Κεραμέως: Επέκταση της άδειας μητρότητας και σε ακόμα περισσότερους κλάδους

Ένας από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η προστασία της μητρότητας αναφέρει η Νίκη Κεραμέως Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης. Με...

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση επενδύει στους νέους αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Αρνητικό τα φυσικά ισοζυγία (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας

Τα φυσικά ισοζυγία (γεννήσεις-θάνατοι) στη χώρα μας έχουν αλλάξει πρόσημο, μετατρεπόμενα για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία μας από θετικά σε αρνητικά, ουσιαστικά μετά...

Δήμος Σερρών: Απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στα μέλη της Φιλαρμονικής μπάντας

Η Δήμαρχος Σερρών κ. Βαρβάρα Μητλιάγκα υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, τον αρχιμουσικό και τα μέλη της Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Σερρών, απονέμοντάς τους αναμνηστικά τιμητικά...

Δήμος Σερρών: Την Τετάρτη 17 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο

Η τακτική Δια Ζώσης Συνεδρίαση του Σώματος, θα γίνει στις 17 Ιουλίου 2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: ΘΕΜΑ...

Συνέχισε να διαβάζεις