Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Ο ΣΠΑΝΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΤΑΡΑΝΔΟΣ ΠΟΥ «ΒΑΖΕΙ ΚΑΤΩ» ΤΟΝ ΡΟΥΝΤΟΛΦ!

Από άποψη… χαριτωμενιάς

Όταν έβλεπα την ταινία «The Secret Life of Walter Mitty», παρόλη την μοναξιά που θα πρέπει να ένιωθε ο χαρακτήρας του Sean Penn, ζήλευα εκείνη την στιγμή που ο φακός θα καταγράψει κάτι μοναδικό. Ειδικά η φύση έχει πολλά να σου προσφέρει. Σπάνια ή όχι, πάντα είναι πανέμορφα…

Το ίδιο θα πρέπει να αισθάνθηκε και ο Νορβηγός φωτογράφος, Mads Nordsveen, όταν την ώρα της πεζοπορίας με μια παρέα φίλων, συνάντησε έναν νεαρό, εξαιρετικά σπάνιο, κατάλευκο τάρανδο. Και παρόλο που ήταν δύσκολο να τον ξεχωρίσεις από το χιόνι, το έμπειρο μάτι του φωτογράφου τον εντόπισε.

Από την Δευτέρα που ανέβηκαν οι φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, έχουν γίνει viral. Στην ανάρτησή του στο Instagram ο φωτογράφος έγραψε: «Παραλίγο να εξαφανιστεί στο χιόνι».

Οι λευκοί τάρανδοι θεωρούνται πολύ σπάνιοι. Πριν από δυο χρόνια, ένας λευκός τάρανδος με ελαφρώς ροζ κέρατα στις άκρες τους, είχε επίσης φωτογραφηθεί στην Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στην Σουηδία.

Οι τάρανσοι αυτοί δεν έχουν αλφισμό, αλλά το χρώμα είναι αποτέλεσμα μιας γενετικής πάθησης, όπου η έλλειψη μιας χρωστικής ουσίας δεν τους επιτρέπει να έχουν χρώμα στην γούνα τους.

Ο ενήλικας λευκός τάρανδος που φωτογραφήθηκε το 2016 στην Σουηδία

Και απ’ ότι φαίνεται, το πανέμορφο αυτό πλάσμα δεν φοβήθηκε καθόλου. Αντίθετα έδειξε κι εκείνο με την σειρά του περίεργο να δει από κοντά τους ανθρώπους. «Κοιταχτήκαμε κατευθείαν στα μάτια», είπε ο φωτογράφος, συμπληρώνοντας πως μόλις ο τάρανδος κατάλαβε πως δεν έχει κακές προθέσεις, ήταν πολύ ήρεμος. «Λες και στηνόταν στην κάμερα παίρνοντας πόζες».

Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές. Ο νεαρός τάρανδος κερδίζει, τουλάχιστον για φέτος, τον Ρούντολφ σε… χαριτωμενιά. Με διαφορά. Στην Σκανδιναβία λένε πως σου φέρνει τύχη, αν συναντήσεις έναν λευκό τάρανδο. Μάλλον, είσαι τυχερός μόνο και μόνο που θα συναντήσεις ένα τέτοιο πανέμορφο πλάσμα. Σωστά;

Δείτε την ανάρτηση των 5 φωρογραφιών του Mads Nordsveen:

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

GOTSIKA
Exit mobile version