Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΟΑΣΙΣ – Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο!

Η δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου Μήνα κάθε έτους έχει θεσπιστεί εδώ και αρκετά χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με αυτό εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες, ενώνουν τις φωνές τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τις θετικές αλλαγές στο Διαδίκτυο και να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση, αναφορικά με τα ζητήματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο.


Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στοχεύει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου και ενός καλύτερου διαδικτύου, όπου όλοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με υπευθυνότητα, σεβασμό, κριτική και δημιουργικότητα.


Αποτελεί κοινό τόπο ότι το Διαδίκτυο είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο επικοινωνίας, μάθησης, δημιουργίας, διασκέδασης και εργασίας.

Με ένα κλικ ανοίγεται μπροστά μας ένας μαγικός κόσμος με χιλιάδες θαύματα.

Όμως, ο αχανής αυτός «υπέροχος» κόσμος έχει και τις σκοτεινές του πλευρές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «η εκπαίδευση και η επαγρύπνηση έχουν αναγνωριστεί από όλους τους ειδικούς ως οι πιο σημαντικές παράμετροι για την ανάπτυξη της ικανότητας των ανηλίκων να προστατεύουν τους εαυτούς τους στους εικονικούς κόσμους».

Χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση, ουσιαστική επικοινωνία, υπευθυνότητα και κριτική σκέψη.

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΑΣΙΣ» Π.Ε Σερρών

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΟΑΣΙΣ» Π.Ε Σερρών μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιεί στοχεύει στην ανάδειξη των αιτιών που μπορεί να οδηγήσουν σε μια επικίνδυνη συμπεριφορά στο διαδίκτυο και στην ενίσχυση των παραγόντων προστασίας από μελλοντικές επιβλαβείς επιλογές.

Όραμά μας η ενημέρωση, η ενδυνάμωση, η προστασία και ο σεβασμός όλων των χρηστών του Διαδικτύου, ιδιαιτέρως των παιδιών, και η χρήση του Διαδικτύου ως μια εποικοδομητική ευκαιρία για δημιουργικότητα και σύνδεση.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version