Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

«Όχι ευχαριστούμε» – Η Τουρκία αρνήθηκε τη βοήθεια της Κύπρου για τον σεισμό

Η Κύπρος πρόσφερε βοήθεια στην Τουρκία για τον σεισμό και η Άγκυρα την απέρριψε.

Δραματικές ώρες ζει η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ και τους συνεχείς μετασεισμούς, με τον τραγικό απολογισμό των θυμάτων να ανεβαίνει συνεχώς.

Πολλές χώρες έστειλαν διασώστες και ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Την ετοιμότητά της να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης εξέφρασε η Κυπριακή Δημοκρατία, όμως η τουρκική πλευρά δεν δέχτηκε τη βοήθεια αυτή.

BARAT

Όπως αναφέρθηκε, η εν λόγω προσφορά απορρίφθηκε, καθώς οι ανάγκες, στο παρόν τουλάχιστον στάδιο απαιτούν την άμεση αποστολή βαρέου τύπου εξειδικευμένων ομάδων διάσωσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου, ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μεταφέραμε αυτή την ετοιμότητα τόσο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όσο και μέσω του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή, Μενέλαου Μενελάου».

Ο κ. Κορνηλίου εξήγησε πως μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας το κάθε κράτος μέλος της ΕΕ μπορεί να εκφράσει την ετοιμότητά για παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις τέτοιων καταστροφών όπως οι σεισμοί.

«Εμείς κατόπιν συνεννόησης με την Πολιτική Άμυνα εκφράσαμε ετοιμότητα για να συνδράμουμε με μια ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 21 άτομα και χθες το βράδυ μας απάντησαν «όχι ευχαριστούμε»», σημείωσε ο ίδιος.

«Υπάρχει το ζήτημα της μη αναγνώρισης κα φαίνεται πως στα θέματα φυσικών καταστροφών και ανθρώπινων τραγωδιών πολλές φορές επικρατεί η πολιτική θέση», είπε.

Αρνήθηκε η Τουρκία τη βοήθεια της ΚΔ για σεισμούς

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version