Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Συμμετέχει η ΟΕΒΕΣΣ στη Πανελλαδική κινητοποίηση της Πέμπτης

kinitopoiisi-serres-panelladiki-apergia-oevess

Μετά από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο που πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας (13/3/2023), η ΟΕΒΕΣΣ ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.


Η ΟΕΒΕΣΣ καλεί τα σωματεία να δώσουν το παρών και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που οργανώνεται για τις 11 το πρωί μπροστά από το Εργατικό κέντρο των Σερρών.

ΓΣΕΒΕΕ – Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη

Τη συμπόρευση της στις πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα ,την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, ανακοινώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).


Η χώρα μας βιώνει μέρες πένθους.

Η ανείπωτη εθνική τραγωδία στα Τέμπη έχει συγκλονίσει όλους τους Έλληνες.

Είναι υποχρέωση όλων να αναζητηθούν άμεσα οι απαντήσεις για τα αίτια που προκάλεσαν το τραγικό αυτό γεγονός, το οποίο στέρησε τη ζωή σε τόσους ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους πολλοί νέοι.

Είναι απαίτηση όλων η διερεύνηση σε βάθος και η απόδοση ευθυνών. Είναι χρέος στις ψυχές όσων χάθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΒΕΕ, με απόφαση του Προεδρείου της, αποφάσισε να συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική κινητοποίηση που έχει καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, από κοινού με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, ώστε να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα για να μη ξαναθρηνήσει η χώρα ανθρώπινες ζωές.


Μάλιστα καλεί και όλες τις τοπικές και κλαδικές Ομοσπονδίες της να συμμετέχουν μαζικά σε συμπόρευση με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα και άλλες Κοινωνικές Ομάδες, σε τοπικές συγκεντρώσεις, πορείες διαμαρτυρίας ή οποιαδήποτε άλλη μορφή κινητοποίησης.


Το κεντρικό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί , με την συμμετοχή όμορων Ομοσπονδιών της Αττικής ,στην Πλατεία Συντάγματος και ώρα 11.00 π.μ.


Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη. Των Νέων Ανεκτίμητη!

Στη συνάντηση Καββαθά – ΚΟ ΠΑΣΟΚ Στο επίκεντρο ο κατώτατος μισθός

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κ. Μιχάλη Κατρίνη, την Πέμπτη 9 Μαρτίου στη Βουλή για το ζήτημα του κατώτατου μισθού.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και οι  υπεύθυνοι των κοινοβουλευτικών τομέων Οικονομικών, κ. Κώστας Σκανδαλίδης και Εργασίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ενώ συμμετείχαν και οι   Πρόεδροι  του Επαγγελματικού Επιμελητήριο Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας  κ. Γιώργος Καρανίκας.


Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το ζήτημα του κατώτατου μισθού που αφορά 650.000 εργαζόμενους.

Μάλιστα  κοινό τόπο αποτέλεσε η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, λόγω και του κύματος ακρίβειας και πληθωρισμού  που  συρρικνώνει την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ να έχει μειωθεί πάνω από 20 μονάδες σε μια δεκαετία και τον μέσο ετήσιο μισθό στην Ελλάδα να βρίσκεται στο 47% του μέσου ευρωπαϊκού μισθού.

Επισημάνθηκε  επίσης η ανάγκη της επιστροφής στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο καθορισμός του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους καθώς και η κατάργηση ή μείωση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων,  ενώ υπογραμμίστηκε η  αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα  μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων,

όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ένα  μέτρο που δεν έχει δημοσιονομική επίπτωση αλλά ανακουφίζει τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αθανάσιος Μαλλιαράς: Ο πήχης για τη SEREXPO 2023 ακόμη πιο ψηλά!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version