Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Τμήμα της “Ιωνος Δραγούμη” μετονομάστηκε σε “Μητροπολίτου Μαξίμου»

«Τιμή» στον δεσπότη Mάξιμο που χάρισε όλη του την περιουσία στους Σερραίους η ονοματοδοσία τμήματος της Ίωνος Δραγούμη σε Μητροπολίτου Μαξίμου.

Θα μείνουμε βέβαια στην πρόταση μετονομασίας του τμήματος της οδού “Ιωνος Δραγούμη” σε οδό “Μητροπολίτου Μαξίμου”, που κρίθηκε αναγκαία διότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον αιφνίδιο θάνατο, στις 5 Μαρτίου 2003, του Μητροπολίτου κυρού Μαξίμου, ο οποίος πρόσφερε πολλά και ωφέλιμα στην τοπική μας Εκκλησίαν και κοινωνία, στόλισε τον Μητροπολιτικό Θρόνο των Σερρών και συνέβαλε ουσιαστικώς και στην πνευματική πρόοδο της Επαρχίας μας συνολικώς.

Πολλά είναι τα θεοφιλή και κοινωφελή έργα της Αρχιερατικής του διακονίας στον τόπο μας επίσης ξεχωρίζουν και οι εμβληματικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες του.


Όπως η αποκατάσταση, συντήρηση, εξωραϊσμός και απόδοση στην κοινή λατρεία του παλαιού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων, το οποίο είναι λαμπρότατο εκκλησιαστικό και λατρευτικό κτίσμα του 6ου μ.Χ. αιώνος.

Όπως και η εκ βάθρων ανοικοδόμηση, με δικές του μάλιστα κατά μεγάλο μέρος, δαπάνες και λειτουργία στην πόλη των Σερρών του Μαξιμείου Πνευματικού Ιδρύματος, το οποίο είναι πνευματικός φάρος πολιτισμού και παιδείας για την τοπική Εκκλησία και κοινωνία.

Parfait


Και μπορεί να είμαστε οι νομοί του Μαξιμείου, μιας και ήταν εμπεριστατωμένη πρόταση της εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα, αλλά όσο νάναι αυτός ο άνθρωπος άφησε ένα ισχυρό πνευματικό αποτύπωμα στην τοπική μας Εκκλησία και φυσικά στην κοινωνία των Σερρών.

Στάθης Ξανθόπουλος: Ο Μητροπολίτης Μάξιμος ένας σπάνιος άνθρωπος

Ο μακαριστός μητροπολίτης κ.κ Μάξιμος, ήταν ένας ολοκληρωμένος νούς, συνειδητοποιημένος κληρικός καί τόν χαρακτηρίζουν μερικά πράγματα.

Ως εκ τής καταγωγής του, η εκκλησιαστική του συνέπεια απέναντι στήν λειτουργική τάξη, η συνειδητή του ένταξη στήν Σερρα’ι’κή κοινωνία, η ευχάριστη λιτότητα τού περιεκτικού του λόγου καί η διδακτική του στάση έναντι τών παραδόσεων, τής βυζαντινής μουσικής καί τών συνεργατών του.

Ηταν τόσο φίλτατος, όσο καί αξιοπρεπής,.

Ευγενής αλλά καί ευθύς.

Ενας σπάνιος άνθρωπος, ένα πρότυπο πού έβαλε πολύ ψηλά τόν πήχυ στήν έννοια Επίσκοπος.

Τόσο πού οι συγκρίσεις μέ τήν νέα γενιά επισκόπων, δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο- δυσαναπλήρωτο- έλλειμμα..

Αιωνία του η μνήμη.!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version