Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Μετονομάστηκε το κλειστό της Ομόνοιας σε«Βασίλης Αγοραστός»

Στην ονοματοδοσία του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου ομόνοιας σε «Βασίλης Αγοραστός» προχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμώντας τη μνήμη του Σερραίου πρωταθλητή του στίβου και βαλκανιονίκη, ανθρώπου που «υπηρέτησε» επί σειρά ετών την τοπική αυτοδιοίκηση στον Δήμο Σερρών.

💥Δήμος Σερρών: Μετονομάστηκε το κλειστό της Ομόνοιας σε «Βασίλης Αγοραστός»!💥


Με λίγους παρευρισκόμενους και σε μία σεμνή τελετή, με την παρουσία του Κώστα Καραμανλή, βουλευτών, του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, μελών του Δημοτικού συμβουλίου, της οικογένειας του Βασίλη Αγοραστού, φίλων και συναθλητών του τιμώμενου προσώπου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής στο Κλειστό Γυμναστήριο ομόνοιας 

«Βασίλης Αγοραστός»


Το κλειστό πια λέγετε «Βασίλης Αγοραστός» και ονομάστηκε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, τον Δήμαρχο Σερρών και την κόρη του Βασίλη Αγοραστού, Χρύσα.


«Είναι μια σπουδαία μέρα γιατί τιμούμε έναν συμπατριώτη μας, τον Βασίλη Αγοραστό, ένα πολύ μεγάλο αθλητή, που έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλητισμού.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Σερρών και τον Δήμο Σερρών για την πρωτοβουλία αυτή που κάνουν κάτι το οποίο συνήθως δεν γίνεται γιατί ξεχνάμε τους ανθρώπους, δηλαδή δίνουν το όνομα αυτού του ανθρώπου σε ένα κλειστό γυμναστήριο έτσι ώστε όλοι μας να θυμόμαστε την προσφορά του, να θυμόμαστε τι άνθρωπος ήταν και οι νεότεροι να εμπνευστούν από αυτόν» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.


«Ήταν ένας άνθρωπος που ως Αντιδήμαρχος και Δημοτικός σύμβουλος, υπηρέτησε επί σειρά ετών τα κοινά με αγάπη, ήθος και αγωνιστικότητα.

Ο Βασίλης Αγοραστός έφυγε από τη ζωή τον Ιανουάριο του 2019 αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην αθλητική οικογένεια και στην τοπική κοινωνία.

Για αυτόν το λόγο ομόφωνα στο Δημοτικό συμβούλιο Σερρών αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του Βασίλη Αγοραστού και να δώσουμε το όνομα του στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ του Αθλητικού πάρκου ομόνοιας.

Είναι μια πράξη ελάχιστής αναγνώρισης της σημαντικής προσφοράς του στον αθλητισμό, στον στίβο, στους αθλητές και τα σωματεία» είπε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.


Για την προσφορά του Βασίλη Αγοραστού στον Ελληνικό στίβο μίλησε ο ταμίας του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Λιούμπας υπογραμμίζοντας ότι ο Βασίλης Αγοραστός υπήρξε μεγάλος αθλητής του στίβου, πρωταθλητής στα αγωνίσματα αντοχής, βαλκανιονίκης και ο σημαιοφόρος στην τελετή εγκαινίων του Εθνικού Καυτανζογλείου Σταδίου, τα οποία έγιναν στις 27 Οκτωβρίου του 1960


Εμείς θα ευχαριστήσουμε τόσο όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την οικογένεια του , μιας και ο ίδιος ως χαρακτήρας δεν είχε ανάγκη από …τελετές!
Μάλιστα πριν καμιά τριάντα χρόνια και δη το 1997, όταν ήταν αντιδήμαρχος καθαριότητας συναντηθήκαμε με το Βασίλη πάνω στην … σκουπιδιάρα!
Και μάλιστα στις έξη το πρωί!
Αναρωτιέμαι αν ποτέ ξαναπάτησε αντιδήμαρχος τόσο στην σκουπιδιάρα , όσο και τα ξημερώματα;
Αλλά όπως ξαναείπαμε οι άνθρωποι δεν γίνονται!
Γεννιούνται!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version