Βασίλη ο Πολάκης ζήτησε συγγνώμη από τον ηγέτη του και επιστρέφει. Αναρωτιέμαι αν θα ζητήσει συγνώμη και από ...εμάς!

Ο Παναγιώτης Τσινάβος: Manager of the Year 2022

Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, στις μεταπολεμικές Σέρρες έκαναν θραύση τα παγωτά με την επωνυμία Μπιλ-Μπολ, καθώς και τα ανταγωνιστικά τους Τρικ-Τρακ. 

Την δεκαετία του ’70 μέναμε δίπλα στον κυρ Τάκη που είχε το Τρικ Τρακ και εκεί έμαθα πως το καλύτερο «κασσάτο» ήταν του … «Κρι-Κρι»!

Από το 1983 βέβαια που ο Παναγιώτης Τσινάβος, μπήκε στην εταιρεία, χωρίς φανφάρες και ακροβατισμούς, όπως λέει στο άρθρο της και η Γούναρη,  ο Παναγιώτης όργωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας τις υποδομές για ένα αξιοπρεπές δίκτυο εκτός των Σερρών και της γειτονικής Ξάνθης.

Έχοντας ήδη ψάξει το θέμα παγωτό σε βάθος όταν έκανε το μεταπτυχιακό περί της τεχνολογίας του γάλακτος στο Lodi στο Μιλάνο, βελτίωσε την παραγωγή, εκσυγχρόνισε τη μονάδα, ενώ το 1991 η Κρι-Κρι Βιομηχανία Γάλακτος ήταν από τις πρώτες ελληνικές επιχειρήσεις που άρχισαν να δραστηριοποιούνται στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας, που τότε λεγόταν πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Το τι έκανε μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες η Κρι- Κρι είναι γνωστό σε όλους τους Σερραίους

Η εταιρεία απογείωσε τις πωλήσεις της στο εξωτερικό (το 50% του τζίρου της πραγματοποιείται εκτός Ελλάδας με εξαγωγές σε 42 χώρες), ενίσχυσε το μερίδιό της στην εγχώρια αγορά (κατέχει την 1η θέση σε όγκο παραγωγής γιαουρτιού), ενώ φρόντισε πέρα από τα επώνυμα προϊόντα να αναπτυχθεί και στα ανώνυμα (αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό για την εγχώρια αγορά γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας), προστατεύοντας έτσι το τζίρο της σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές και φυσικά δίνοντας δουλειά σε εκατοντάδες Σερραίους

Χθες βραβεύτηκε ως  Manager of the Year 2022 γιατί καταφέρνει να διπλασιάζει τον τζίρο και την κερδοφορία της ΚριΚρι, σχεδόν κάθε 5 χρόνια

Αν μη τι άλλο, του αξίζουν …συγχαρητήρια!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

BARAT
Exit mobile version