05/12/2023
7 C
Serres

Πέτρος Παππάς: Κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτό το οποίο είναι σημαντικό, είναι να οδηγηθούμε σε ένα συντεταγμένο πετυχημένο συνέδριο, το οποίο ενδεχομένως μπορεί να γίνει και λίγο αργότερα» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, αναφερόμενος στον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου του κόμματος, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Εγώ θα το προσδιόριζα στην αιχμή της αλλαγής του χρόνου αλλά αυτό δεν είναι κάτι το οποίο προφανώς θα αποφασίσω ή θα εισηγηθώ εγώ» είπε συγκεκριμένα o Πέτρος Παππάς.

Πέτρος Παππάς: «Εγώ νομίζω ότι πρέπει καταρχήν να συνεδριάσουν όλα τα όργανά μας. Θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, θα γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουμε συντεταγμένα σε ένα Συνέδριο.

Θα πω ότι ο χρόνος είναι όντως λίγος και νομίζω ότι αυτή είναι και η άποψη των δύο γραμματέων του κόμματος. Έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές την επόμενη και την μεθεπόμενη Κυριακή και ο σκοπός δεν είναι να γίνει τάχιστα το συνέδριο.

Είναι να γίνει πετυχημένα το συνέδριο. Τώρα, ένα ή δύο μήνες πάνω κάτω δεν θεωρώ ότι θα σημάνουν κάτι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.


‘Όπως είπε, τα 40-45 χιλιάδες νέα μέλη τα οποία ενεγράφησαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση που έγινε για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πρέπει να ενταχθούν στις οργανώσεις μελών και στην κομματική ζωή.

«Οπότε οφείλουμε να εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλουμε να κάνουμε ένα συνέδριο πραγματικά από τη βάση μας. Άρα νομίζω ότι αν τελικά τα όργανα, που τα όργανα θα αποφασίσουν, δώσουν λίγο παραπάνω χρόνο, καλό θα κάνουν στη λειτουργία του κόμματος» επισήμανε.

«Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι»

Σχετικά με το ζήτημα της ενότητας στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάδειξη του κ. Κασσελάκη ως νέου προέδρου του κόμματος, ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση και την προσδοκία πως

«η μεγάλη πλειοψηφία τόσο των στελεχών όσο και της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία μάλιστα επιχειρούμε και νομίζω θα καταφέρουμε να διευρύνουμε, θα παραμείνουμε ενωμένοι στον κοινό σκοπό, θα κάνουμε αυτό το μεγάλο άλμα στο μέλλον για την ανασυγκρότηση της σύγχρονης Αριστεράς και της προοδευτικής παράταξης στη χώρα».


Πέτρος Παππάς: «Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έτεινε και χείρα φιλίας ακόμα και στις φωνές εκείνες οι οποίες αντέδρασαν στην εκλογή του.

Είπε ότι δίνει χώρο και στην οργή ακόμα. Οπότε τείνοντας αυτή τη χείρα φιλίας, νομίζω ότι τα στελέχη, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του στελεχιακού δυναμικού, θα λάβει αυτή την χείρα φιλίας και θα προχωρήσουμε ενωμένοι. Δεν μας περισσεύει κανείς.

Δεν προχωράμε με τη λογική των διαιρέσεων και νομίζω ότι θα εφαρμόσουμε και αυτό το οποίο είναι το πρόταγμα και του προέδρου αλλά και της βάσης μας. Να προχωρήσουμε σαν μια ενιαία παράταξη χωρίς τάσεις, υπό την έννοια των φραξιών τάσεις, με έναν ενιαίο στόχο, αυτόν της διακυβέρνησης της χώρας.

Με ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα σύγχρονο, το οποίο θα καταθέσουμε σύντομα στον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

«Αν κάποιος δεν μπορεί, αλλά αυτό θεωρώ ότι θα αφορά μια μικρή αριθμητικά ομάδα στελεχών, κάποια άτομα, κανείς δεν υποχρεώνεται να μείνει με το ζόρι πουθενά, αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός.

Ο στόχος μας είναι πραγματικά να προχωρήσουμε ενωμένοι, να δούμε όλα αυτά τα πολλά τα οποία μας ενώνουν» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Για το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου

Ερωτηθείς σχετικά με το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου, ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει, ενδεχομένως, χιλιάδες θύματα».

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προειδοποιήσει για το στέγαστρο ότι είχε προβλήματα, με την έκθεση που είχε κάνει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 2019.

«Και για πέντε χρόνια αδράνησε η Νέα Δημοκρατία κυβερνώντας τη χώρα και μάλιστα ενέταξε υποτίθεται το έργο αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην πραγματικότητα αν δείτε το ποσό το οποίο αφορά στο στέγαστρο είναι ελαχιστότατο, άρα στην ουσία είναι σαν να μην αναγνώριζε το πρόβλημα. 57 εκατ. είναι η συνολική αναβάθμιση η οποία η οποία προβλέπεται για όλο το στάδιο και για το στέγαστρο. Για το κομμάτι των μεταλλικών κατασκευών προβλέπονται 2-3 εκατομμύρια ευρώ» επισήμανε.

«57 εκατομμύρια χρειάζονται για το στέγαστρο και μόνο αν υποθέταμε ότι είχε αναγνωριστεί ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το οποίο θα πω ξανά ότι είχε επισημάνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2019 με την έκθεση, λίγο πριν φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε επισημανθεί το πρόβλημα αυτό.

Άρα, το γεγονός ότι βάζει ένα τόσο μικρό ποσό για τον έλεγχο και το γεγονός ότι χρειάζεται και μια δεύτερη συμπληρωματική μελέτη για το τι συμβαίνει τελικά με αυτό το στέγαστρο, δείχνει μάλλον ότι δεν είχε ληφθεί σοβαρά υπόψη το πρόβλημα.

Να θυμίσω ότι πριν από λίγες μέρες 70.000 άτομα υπήρχαν μέσα στο στάδιο, σε ένα στάδιο το οποίο κατέρρεε, όπως τελικά αποδείχτηκε. Θα μπορούσαμε να είχαμε θρηνήσει ενδεχομένως ανθρώπινα θύματα» υποστήριξε καταλήγοντας ο κ. Παππάς.

Κασσελάκης κατά Μιχαηλίδου: Εμφανίστηκε απρόσκλητη σε επίσκεψή μου- Να είναι πιο προσεκτική

Δεν έχει πάει στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης -Τι προβλέπει ο νόμος

Πηγή:protothema

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αγία Βαρβάρα: Γιατί θεωρείται προστάτιδα του Πυροβολικού – Τι συμβολίζει το ποτήρι που...

Στη Ορθόδοξη εικονογραφία η Αγία Βαρβάρα ζωγραφίζεται πολλές φορές μ’ ένα ποτήρι στο χέρι. Στις 4 Δεκεμβρίου τιμάται από την Εκκλησία η μνήμη της μεγαλομάρτυρος...

Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν

Το ποσό που δικαιούνται Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ: Στο ταμείο από σήμερα οι άνεργοι για να πληρωθούν Από σήμερα Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, ξεκινάει η καταβολή του δώρου...

Χάκερς επιτίθενται σε πελάτες της booking.com- Συναγερμός και στην Ελλάδα

Στο στόχαστρο χάκερ το booking.com και οι πελάτες της πλατφόρμας - Θύματα και στην Ελλάδα Οι χάκερς αυξάνουν τις επιθέσεις τους σε πελάτες της Booking.com...

Τα σκοτεινά μυστικά πίσω από το «Πολικό Εξπρές»

Πίσω από το θαυμαστό κόσμο του Άγιου Βασίλη υποβόσκει μια σκοτεινή πραγματικότητα Η ταινία «Το πολικό εξπρές», που κυκλοφόρησε το 2004 και βασίζεται στο παιδικό...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Βόλος: 32χρονος το έσκασε από ψυχιατρική δομή και επιτέθηκε σεξουαλικά σε 18χρονες

Aκούμπησε τα γεννητικά του όργανα στη18χρονη Σε 12 μήνες φυλάκιση δικάστηκε ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 32χρονος με ψυχική διαταραχή. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες...

Η πιο ευλογημένη οικογένεια: Χοψονίδου – Σπανούλης στόλισαν το ωραιότερο δέντρο και έφτιαξαν γλυκά μαζί με τα 6 παιδιά τους

Ενόψει και  της χριστουγεννιάτικης περιόδου, η Ολυμπία Χοψονίδου και ο Βασίλης Σπανούλης δημιούργησαν μια άκρως χριστουγεννιάτικη και εορταστική ατμόσφαιρα  στο σπίτι τους. Μαζί με τα παιδιά τους, στόλισαν...

Μπράτης: Εγώ που είμαι γκέι, πληρώνω την ίδια εφορία με έναν στρέιτ άντρα, θα έπρεπε να έχω ίδια δικαιώματα παντού

«Οι φωνές που δεν σέβονται την ελευθερία του άλλου να θαφτούν εκεί που πρέπει» πρόσθεσε O Άγγελος Μπράτης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για το νομοσχέδιο...

Συνέχισε να διαβάζεις