Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Πολίτικη «Κουζίνα» από ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκη!

androulakis-mitsotakis-tsipras-politiki-kouzina-serres

Μπορεί ο Μητσοτάκης να οριοθέτησε στην τελευταία συνέντευξή του το στρατόπεδο της ΝΔ έναντι και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Ανδρουλάκης ήταν αυτός που ξεκαθάρισε τι επιδιώκει από τις επικείμενες εκλογές και πώς σκοπεύει να συμβάλει στη διακυβέρνηση του τόπου.


Συνεπώς αν και εφόσον το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πάρει διψήφιο ποσοστό, τότε και μόνο τότε μπορεί να συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά με πρωθυπουργό ένα τρίτο πολιτικό πρόσωπο που θα μπορεί να εκφράσει το φιλόδοξο προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ και τέλος σε καμία περίπτωση δεν δέχεται να είναι πρωθυπουργοί οι δύο αντίπαλοι του, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία οκτώ χρόνια και τέλος σε περίπτωση μεγάλου συνασπισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, αποκλείεται ο Βαρουφάκης!

Για την πρώτη Κυριακή των εκλογών Αδύνατη η συγκυβέρνηση ΝΔ µε ΠΑΣΟΚ

Αν δεν διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στην πρώτη κάλπη, τα αποτελέσματα της δεύτερης κάλπης θα απαντήσουν στη συνέχεια στο ερώτημα αν θα υπάρξει αυτοδυναμία.


Αυτή είναι η άποψη Μητσοτάκη για τις εκλογές.


Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέντευξή του προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τι επιδιώκει στις επικείμενες εκλογές και πώς σκοπεύει να συμβάλει στη διακυβέρνηση του τόπου.


Για να λάβει μέρος το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση συνεργασίας, πρέπει να πάρει διψήφιο ποσοστό, καθώς δεν μπορεί να σου λέει ο λαός ότι δεν σε θέλει στην κυβέρνηση και εσύ να προσπαθείς να μπεις με το στανιό!


Αρα, αν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πάρει στις πρώτες εκλογές —της απλής αναλογικής— λιγότερο από 10% δεν τίθεται ζήτημα συμμετοχής του σε κυβέρνηση.


Αν και εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης, λάβει «ισχυρό διψήφιο ποσοστό», θα επιχειρήσει την τελευταία 20ετία είχε πρωθυπουργό μόνο για τρία χρόνια, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος και προφανώς έκριναν όλοι οι ψηφοφόροι.


Συνεπώς θα εκπροσωπηθεί στην κυβέρνηση «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να δώσει στα πρόσωπα των υπουργείων υψηλή επάρκεια, υψηλή αξιοπιστία και πάνω από όλα να είναι φορείς της διαφάνειας


Τέλος ο Νίκος Ανδρουλάκης άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , ενώ δεν δέχεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί «έπαιξε με τη δραχμή»!


Με άλλα λόγια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί μια πλατιά συναίνεση των κομμάτων που έχουν κυβερνήσει τον τόπο, αρκεί να μην είναι πρωθυπουργοί οι δύο αντίπαλοι του, οι οποίοι είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης τα τελευταία οκτώ χρόνια.


Γιατί όμως οι πολίτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αν θέλουν συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων;


Μόνο και μόνο για να μην είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αλλά κάποιος πολιτικός που δεν γνωρίζουν και θα μάθουν όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης πάρει τη διερευνητική εντολή;


Γιατί η ψήφος όσων ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι χρήσιμη για τη διακυβέρνηση του τόπου αν υπερβαίνει το 10%, αλλά καθίσταται άχρηστη κάτω από αυτό το ποσοστό;
Και αν στις πρώτες εκλογές το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λάβει διψήφιο ποσοστό και στις δεύτερες μονοψήφιο, τότε τι γίνεται;


Τα ερωτήματα είναι πολλά και η απάντησή τους είναι απαραίτητη πριν από τις εκλογές, προκειμένου να μη δημιουργηθεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση σε σχέση με την στρατηγική του Νίκου Ανδρουλάκη.


Να σημειώσουμε εδώ πως τα τελευταία δηµοσκοπικά ευρήµατα δείχνουν τη Ν.∆. να κινείται εκλογικά στην περιοχή του 32%-33%, το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή του 10%-11% και το άθροισµα των εκτός Βουλής να είναι (περίπου) στα επίπεδα των εκλογών του ’19, δηλαδή στην περιοχή του 9%, οπότε είναι αδύνατη η συγκρότηση κυβερνητικής πλειοψηφίας, τουλάχιστον την πρώτη Κυριακή των εκλογών.


Συνεπώς και να ήθελαν οι Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης να προχωρήσουν από κοινού στη δηµιουργία κυβέρνησης, δεν θα τους το επέτρεπε το ίδιο το εκλογικό αποτέλεσµα.

Μπαχάρης Μπαχαρόπουλος:Έλλειψη οράματος και σχεδίου για τον Δήμο Αμφίπολης!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version