25/05/2024
17.1 C
Serres

Παστίτσιο με μανιτάρια, πράσα, μπέικον και λαζάνια

Array

Tα μανιτάρια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας.

Στα συν και το ότι έχουν ελάχιστα λιπαρά και θερμίδες, γι’ αυτό ενδείκνυνται για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.

Συνολικός Χρόνος: 1:30′

Υλικά

1 συσκευασία λαζάνια
4 κουτ. σούπας βούτυρο
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1lt γάλα πλήρες
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
3 αβγά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα μαζί με λίγο από το πράσινο μέρος
1 συσκ. μανιτάρια σε φέτες 450γρ.
150γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
250ml κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι Μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

BMW x2 ix2 web banner mathe perissotera 1

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το αλεύρι.

Ανακατεύετε με σπάτουλα να γίνει μια κρέμα και την ψήνετε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας.


Ρίχνετε το γάλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε ζωηρά για να μη σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει.

Βήμα 2

Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί και μετά τα αβγά.

Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 3


Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε το Σκόρδο με το πράσο για 1 λεπτό.

Προσθέτετε τα Μανιτάρια σε Φέτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν και να στεγνώσουν από τα υγρά τους.

Προσθέτετε το μπέικον και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος.

Αφού πάρει μια βράση μαζί με τα Μανιτάρια και πήξει ελαφρά, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το Μαϊντανό.

Βήμα 4

Στρώνετε λίγη από την μπεσαμέλ στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους και καλύπτετε από πάνω με μια στρώση από λαζάνια.

Συνεχίζετε με τη μισή ποσότητα των Μανιταριών, μια στρώση από λαζάνια, στρώνετε τα υπόλοιπα Μανιτάρια και σκεπάζετε με μια τελευταία στρώση από λαζάνια.

Αδειάζετε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει η μπεσαμέλ.

Σερβίρετε το φαγητό αφού κρυώσει λίγο, κόβοντας σε κομμάτια.

Γεμιστά ορφανά με τέλειο άρωμα -Το πιο ελαφρύ και νόστιμο γεύμα για τον καύσωνα

Πηγή:olivemagazine

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Αίτημα Χατζηβασιλείου στον ΟΚΑΝΑ για διεύρυνση των υπηρεσιών αντιμετώπισης των εξαρτήσεων

Πρόταση στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τον κατεξοχήν φορέα αντιμετώπισης των εξαρτήσεων στην Ελλάδα, για την επέκταση των υφιστάμενων υπηρεσιών του και την...

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας – Ισχυρότερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον

Η Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, στην οποία τονίζεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην πολιτική της ΕΕ για την...

Την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή ζήτησε ο Κώστας Μπούμπας

Ολόκληρη η ομιλία του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κώστα Μπούμπα για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης «Διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του...

ΚΕΔΕ και ΕΕΤΑΑ: Διοργάνωσαν ημερίδα για τους νέους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας

Ι. Καϊτεζίδης: «Ο ΟΕΥ είναι το κανονιστικό μας Δίκαιο, το Σύνταγμα των Δήμων μας» Χρήσιμος οδηγός και ίσως το πιο βασικό εργαλείο που θα βοηθήσει...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών

Ομάδα 15 εκπαιδευτικών, από τις χώρες της Κροατίας, της Ισπανίας και της Τουρκίας, συνοδευόμενη από τον Διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών κ. Ν....

Μπάγια Αντωνοπούλου: Αποχώρησα από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, επειδή τσακωθήκαμε

Ο Γιώργος είναι one man band, δεν έχει συμπαρουσιαστές, του αξίζει να είναι εκεί, πρόσθεσε η δημοσιογράφος Η Μπάγια Αντωνοπούλου μίλησε για τη συνεργασία της...

Θεσσαλονίκη: Παρενόχλησε σεξουαλικά 10χρονη σε γήπεδο ενώ ήταν με τον πατέρα της

Σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή, αναστολή καταδικάστηκε εργαζόμενος Μία τραγική υπόθεση αναβίωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας εργαζόμενος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών, με...

Συνέχισε να διαβάζεις