Βασίλη ο Παπαδημούλης ζητά από την Ε.Ε. να τερματιστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη στον Έβρο. Μάλλον θα έγινε κι αυτός κομματάρχης του ...Μητσοτάκη!

Πορεία διαμαρτυρίας με 300 πρόσφυγες Γιαζίντι στις Σέρρες

Πορεία διαμαρτυρίας με 300 πρόσφυγες Γιαζίντι στις Σέρρες

Το μεσημέρι του Σαββάτου περισσότερα από 300 άτομα συμμετείχαν στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Κοινότητα Γιεζίντι Σερρών με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σερρών για τους Πρόσφυγες.

Τη πορεία υποστήριξε το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών, ο Σύλλογος Γυναικών Σερρών (ΟΓΕ), η Επιτροπή Αγώνα φοιτητών ΤΕΙ Σερρών, η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό και η Επιτροπή Αγώνα Αδιορίστων – Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ν.Σερρών.

Αιτία της πορείας των προσφύγων στις Σέρρες

Αιτία της πορείας η αντίθεσή τους στην τούρκικη εισβολή στην βορειοανατολική Συρία μιας και είναι όλοι τους αλληλέγγυοι στους λαούς της Ροζάβα (περιοχή της Συρίας όπου εισέβαλαν τα Τουρκικά στρατεύματα)

«Καταδικάζουμε την τούρκικη εισβολή στη βορειοανατολικη Συρία – Ροζάβα που πραγματοποιείται με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών. Στόχος της εισβολής είναι η συντριβή της κουρδο-αραβικής συμμαχίας, των μαχητών της και του αγώνα της για αυτοδιάθεση, για μια δημοκρατική και ισότιμη συνύπαρξη όλων των λαών και των θρησκειών στην περιοχή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ροζάβα που αγωνίζονται και αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι την αξιοπρέπεια τους.

Συμβάλλουμε στον αγώνα για την ειρήνη των λαών της περιοχής παλεύοντας για να φύγουν οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις του θανάτου. Να φύγουν τα πολεμικά ορμητήρια – βάσεις που προκαλούν αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή, την καταστροφή των χωρών (Λιβύη, Ιράκ, Συρία, Αφγανιστάν), τον ξεριζωμό των ανθρώπων από τα σπίτια τους.

Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που φέρνουν την φτώχεια, την εξαθλίωση, την προσφυγιά. Είμαστε αταλάντευτοι στον αγώνα ενάντια στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας που το μόνο που υπόσχονται είναι αίμα και προσφυγιά στους λαούς.

Πολιτικοί χώροι στη συγκέντρωση των προσφύγων στις Σέρρες

Οι πληροφορία πως στην συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει επιβεβαιωθεί, όπως και το ότι συμμετείχαν κόμματα και …κομματάκια!

Βλέπεις κάθε τι πετυχημένο σήμερα είναι εκτός κομμάτων και …χρωμάτων!

Διαβάστε επίσης εδώ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version