Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων πέρασε νόμο για να αποκαλυφθεί η προέλευση του κορωνοϊού

Πίσω στον χρόνο, στην Ουχάν του 2019, από όπου – όπως δείχνουν μελέτες – ξεκίνησε η διασπορά του κορωνοϊού. Το πρόβλημα που πήρε διαστάσεις παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης απασχολεί ακόμη τη διεθνή κοινότητα, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί πώς ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία της εξάπλωσης της νόσου covid-19. Στις ΗΠΑ εντείνονται, πάντως, οι φωνές που θέλουν τη διεξαγωγή εμπεριστατωμένων μελετών και κατ’επέκταση την απόδοση ευθυνών.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε ομόφωνα το νομοσχέδιο με το οποίο απαιτεί από τη Διευθύντρια της υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Αβρίλ Χέινς να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες για την προέλευση του κορωνοϊού.

Εντείνεται έτσι η πίεση στην κυβέρνηση Μπάιντεν, ώστε να επιτρέψει τη δημοσιοποίησή τους.

Το νομοσχέδιο πέρασε με 419 ψήφους υπέρ έναντι καμίας κατά. Η Γερουσία το είχε εγκρίνει, επίσης ομόφωνα, την 1η Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι τώρα επαφίεται στον Μπάιντεν να το επικυρώσει ή να ασκήσει βέτο.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ζητούν, πάντως, επίμονα να τηρηθεί πιο σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα.

Η συζήτηση αυτή αναθερμάνθηκε τον περασμένο μήνα, όταν η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι το υπουργείο Ενέργειας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πανδημία πιθανότατα ξεκίνησε λόγω διαρροής του ιού από κάποιο εργαστήριο, κάτι που το Πεκίνο διαψεύδει κατηγορηματικά.

Στην απόρρητη έκθεσή του πάντως το υπουργείο γράφει ότι δεν είναι απολύτως βέβαιο για την ορθότητα του συμπεράσματός του. Άλλες τέσσερις αμερικανικές υπηρεσίες θεωρούν ακόμη ότι η Covid-19 ήταν πιθανότατα το αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης του ιού ενώ δύο είναι αναποφάσιστες.

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν λένε ότι ίσως να μην γίνει ποτέ γνωστή η προέλευση της πανδημίας. 

Γουατεμάλα: Γιατροί συνελήφθησαν αφού αφαίρεσαν το νεφρό ενός ασθενή χωρίς τη συγκατάθεσή του

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Exit mobile version