07/06/2023
21.5 C
Serres

Διαβάστε όλο το πρόγραμμα του Αλέξανδρου Χρυσάφη και της Συμμαχίας Σερραίων!

Η συντακτική ομάδα της Εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα σας ετοίμασε όλες τις θέσεις της Συμμαχίας Σερραίων που παρουσιάζονται αναλυτικά στο προεκλογικό φυλλάδιο 20 σελίδων που μοιράζεται στο Δήμο Σερρών από τα μέλη της Συμμαχίας και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή εδώ!

Αλέξανδρος Χρυσάφης

Θα αξιοποιήσουμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, που θα μας δοθεί. Δεν είναι δουλειά μας να βλέπουμε την κρίση, αλλά να αναζητούμε ευκαιρίες και λύσεις.

Όταν ως ενεργοί πολίτες περάσαµε από το «Κάτι πρέπει να γίνει» στο «Κάτι πρέπει να κάνουµε», καταλήξαµε, στο ότι αυτό είναι ευθύνη της γενιάς µας.

BARAT

Στο όνοµα αυτής της ευθύνης γεννήθηκε η «Συµµαχία Σερραίων», προσδοκώντας να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάµεις του τόπου µας και ιδιαίτερα τους νέους.

Θέσαµε ως προϋπόθεση, οι στόχοι µας να είναι εφικτοί και ρεαλιστικοί, αλλά ταυτόχρονα τολµηροί και πρωτοποριακοί, ικανοί να προσφέρουν ένα όραµα που θα κινητοποιήσει τις τοπικές δυνάµεις, την κοινωνία και τους φορείς της.

Στο όνοµα αυτού του οράµατος, ως επικεφαλής της «Συµµαχίας Σερραίων», δεσµεύοµαι προσωπικά ο Δήµος µας να αποκτήσει την ταυτότητα που θα σηµατοδοτεί το αύριο.


Όλα στη ζωή είναι θέµα πίστης και εµπιστοσύνης.

Πιστέψτε µας, εµπιστευτείτε µας και δώστε µε την ψήφο σας την ευκαιρία να γεννηθεί το καινούργιο.

Σας ζητώ, να αξιολογήσετε τις προτάσεις µας, την αξιοπιστία, την αποφασιστικότητα, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τις ικανότητες όλων µας.

Κρατώντας τα ιδανικά και την αξιοπρέπεια µας, καταθέτουµε την ψυχή µας, ευελπιστώντας να κερδίσουµε το σεβασµό σας, για να σας πείσουµε ότι η «Συµµαχία Σερραίων» είναι και δική σας προσωπική υπόθεση.


Ας συµµαχήσουµε λοιπόν όλοι µαζί για το αύριο!!! Ας µην επιτρέψουµε στο παρελθόν να σταθεί εµπόδιο στο µέλλον!!

Κοινωνική Πολιτική

Στοχεύουµε στην άσκηση µιας αποτελεσµατικής κοινωνικής πολιτικής για έναν αλληλέγγυο δήµο, για έναν δήµο που απλώνει ένα ευρύ δίχτυ προστασίας σε όλους όσοι τον έχουν ανάγκη.

∆ΗµΙΟΥΡΓΟΥµΕ καινούριες κοινωνικές δοµές

«Κέντρο Ολοήµερης Προστασίας Ηλικιωµένων», για άτοµα τρίτης ηλικίας που χρειάζονται καθηµερινή φροντίδα.

«∆ηµοτικό Γενικό Ιατρείο» µε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισµό που θα εξασφαλίζει υπηρεσίες πρωτοβάθµιας φροντίδας υγείας σε όλους τους δηµότες.

«∆οµή ηµερήσιας φροντίδας ενηλικιωµένων ΑΜΕΑ», µε παράλληλη εφαρµογή ειδικών προγραµµάτων αγωγής και ψυχαγωγίας.

«Κινητή Μονάδα Φροντίδας Καρκινοπαθών» που θα υποστηρίζει τόσο τους ασθενείς όσο και τις οικογένειές τους.

«Ολοκληρωµένο ∆ίκτυο αυτόµατων Απινιδωτών» σε δηµόσιους χώρους, για να χρησιµοποιηθούν όταν παραστεί ανάγκη, µε παράλληλη εκπαίδευση εθελοντών δηµοτών.

ΙΔΡΥΟΥµΕ Νέους Μηχανισµούς Κοινωνικής Στήριξης

Το «Γραφείο Συνταξιοδοτικών και Ασφαλιστικών θεµάτων» µε εργατολόγους και ειδικούς που θα συµβουλεύουν, θα βοηθούν, θα συµπαραστέκονται για όλα τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά θέµατα των δηµοτών µας.

Το «Γραφείο Υποστήριξης ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ.». Ένα γραφείο που θα στηρίζει την ίδρυση και τη λειτουργία των «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» διευκολύνοντας έτσι ενώσεις προσώπων και πολιτιστικούς συλλόγους για να έχουν πρόσβαση σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Την κάρτα του «Σερραίου ∆ηµότη», η οποία θα αποτελεί και το διαβατήριο για µια σειρά παροχών, εκπτώσεων, απαλλαγών και προνοµίων, δίνοντας έµφαση στους οικονοµικά ασθενέστερους, στους χαµηλοσυνταξιούχους, στους πολύτεκνους, στα ΑµεΑ και σε άλλες ειδικές κατηγορίες συνδηµοτών µας.

∆ΗµΙΟΥΡΓΟΥµΕ Κοινωνικές ∆ράσεις

Καλοκαιρινούς παιδότοπους στους χώρους των ∆ηµοτικών Σχολείων όπου θα παρέχεται, δηµιουργική απασχόληση και φύλαξη σε παιδιά για τους θερινούς µήνες.

Παιδικές κατασκηνώσεις. Αξιοποιούµε τις υποδοµές της Χρυσοπηγής και παρέχουµε δωρεάν καλοκαιρινές διακοπές σε παιδιά συνδηµοτών µας.

∆ράση «Στηρίζω τον φοιτητή» µε αποστολή προϊόντων πρώτης ανάγκης, κυρίως σερραϊκής προέλευσης, σε Σερραίους φοιτητές µε χαµηλά οικογενειακά εισοδήµατα.

∆ράση «Στηρίζω τα νεογνά» για µια σειρά παροχών για µονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

∆ράση «Η τσάντα του µαθητή» για στήριξη παιδιών άπορων οικογενειών εξασφαλίζοντας τα αναγκαία σχολικά είδη και την παροχή δεκατιανού σε καθηµερινή βάση.

ΠΑΡΟΧΗ ∆ΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ σε αυτούς που έχουν ανάγκη

Παρέχουµε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύµα και δωρεάν ενεργειακές αναβαθµίσεις σε ειδικές οµάδες πολιτών, όπως πολύτεκνοι, ΑµεΑ, άποροι κ.α. καθώς και γενναίες εκπτώσεις σε άλλες οµάδες πολιτών, όπως τρίτεκνοι, οι έχοντες χαµηλά εισοδηµατικά κριτήρια κ.α. αξιοποιώντας νέους θεσµούς και εργαλεία κοινωνικής πολιτικής, όπως οι ενεργειακές κοινότητες.

Αστικές Αναπλάσεις

Οι Αστικές Αναπλάσεις θα αλλάξουν την εικόνα, αλλά και την καθηµερινότητα της πόλης µας.

ΑΝΑµΟΡΦΩΝΟΥµΕ:

Την Πλατεία Εµπορίου, µετατρέποντάς την σε πραγµατική πλατεία µε πολύ πράσινο, µε παιδική χαρά, µε υπογειοποίηση των δρόµων και τη δηµιουργία υπόγειου πάρκινγκ.

Την Πλατεία Ελευθερίας, µε έµφαση στο πράσινο και στο υγρό στοιχείο µε τη δηµιουργία µεγάλου «Μουσικού Σιντριβανιού» που µπορεί να αποτελέσει χαρακτηριστικό σηµείο αναφοράς για την πόλη µας.

Την Κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων, µε ανάπλαση της κοίτης του χειµάρρου, την ενίσχυση του υγρού στοιχείου και τη συνολική διαµόρφωση του χώρου, που θα την µετατρέψει σε µια µοναδική περιοχή ποικίλων δραστηριοτήτων. Παράλληλα αναµορφώνουµε ήπια και τις κοιλάδες της Αγ. Βαρβάρας και του Αγ. Γεωργίου ούτως ώστε να αναδειχθεί η έντονη περιβαλλοντική τους φυσιογνωµία.

Αναδεικνύουµε τον βυζαντινό και πολιτιστικό χαρακτήρα στην περιοχή της παλιάς Μητρόπολης µε τη δηµιουργία και την ανάδειξη ειδικών διαδροµών οι οποίες θα συνδεθούν και µε την κοιλάδα των Αγ. Αναργύρων.

Στοχεύουµε στην έναρξη της κατασκευής του κεντρικού πάρκου των Σερρών και τη µετατροπή του σε έναν πνεύµονα πρασίνου και αναψυχής.

Καθηµερινότητα και ποιότητα ζωής

Απαντάµε σε θέµατα καθηµερινότητας και ποιότητας ζωής, σε θέµατα για τα οποία ο πολίτης απαιτεί να έχει προτάσεις και λύσεις.

Την τιµολόγηση του νερού, που ειδικά στην Περιφέρεια είναι και υπέρµετρη και άδικη.

Για το θέµα αυτό προσδιορίζουµε έναν νέο τρόπο τιµολόγησης, που σε συνδυασµό µε δράσεις “netmetering”, ενσωµάτωσης νέων καινοτόµων λύσεων, όπως τα έξυπνα υδρόµετρα κ.α. και επενδύσεις σε µονάδα ηλιακής ξήρανσης θα µας επιτρέψει να µειώσουµε κατά 1/3 την τιµή του νερού στην περιφέρεια, καθώς επίσης και να διευρύνουµε τις µειώσεις στα ειδικά τιµολόγια στο σύνολο του ∆ήµου.

Το κυκλοφοριακό, που το αντιµετωπίζουµε όχι µόνο µε «έξυπνες» λύσεις, όπως συστήµατα έξυπνης στάθµευσης, εξυπνότερης ροής κυκλοφορίας, αισθητήρες φωτεινών σηµατοδοτών για τα ΑΜΕΑ κ.α. αλλά και µε τη δηµιουργία νέων θέσεων Parking.

Το αντιµετωπίζουµε επίσης και µε την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόµων καθώς και µε τοποθέτηση βάσεων ασφάλισης ποδηλάτων σε επιλεγµένα σηµεία της πόλης και σε κάθε σχολείο.

Τις παιδικές χαρές, που δεσµευόµαστε ότι θα υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό.

Τα πεζοδρόµια, όπου απαιτούνται άµεσες και συνεχείς συντηρήσεις.

Τα αδέσποτα, για τα οποία η πρότασή µας περιλαµβάνει την πλήρη συνεργασία µε τις φιλοζωικές οργανώσεις και τους κτηνιάτρους για την ολική ψηφιοποίηση των δεσποζόµενων ή µη ζώων, την ενθάρρυνση και την υποβοήθηση των πολιτών και φορέων για υιοθεσίες µέσω κινήτρων, όπως η µείωση δηµοτικών τελών.

Τη δηµιουργία ενός προγράµµατος επιδότησης πολιτών για τη στείρωση των δεσποζόµενων ζώων.

Την καθαριότητα, που για εµάς αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, γιατί θέλουµε τον τόπο µας καθαρό και όµορφο.

Με υπογειοποιηµένους και «έξυπνους» κάδους στο κέντρο της πόλης, µε προµήθεια νέων ηλεκτρικών απορριµµατοφόρων, µε δηµιουργία πράσινων σηµείων και γωνιών ανακύκλωσης.

Την ασφάλεια και την τάξη, µε την επανασύσταση και στελέχωση της δηµοτικής αστυνοµίας η οποία µε τακτικούς ελέγχους και την χρήση νέων καινοτόµων εργαλείων εποπτείας και επαφών µε τους πολίτες γίνεται η ασπίδα και ο σύµµαχος τους.

Την ενίσχυση και την αναβάθµιση των υπηρεσιών του Κέντρου Συµβουλευτικής Γυναικών.

Τον φωτισµό, που για εµάς πρέπει το σύστηµα φωτισµού LED να εγκατασταθεί παντού σε όλη την πόλη και σε όλα τα χωριά, τόσο για την εξοικονόµηση ενέργειας όσο και για την αξιοποίηση «έξυπνων» τεχνολογιών που αποσκοπούν σε µια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Την κατάσταση στους δρόµους στην πόλη και στα χωριά, που θα είναι πάντα καλοσυντηρηµένοι και λειτουργικοί.

Την αγροτική οδοποιία, που πρωταρχικός µας στόχος είναι η βελτίωση και η συνεχής συντήρησή της.

Την δηµιουργία νέου Κοιµητηρίου σύγχρονων προδιαγραφών στην πόλη των Σερρών για την αποσυµφόρηση των ήδη δύο υπαρχόντων .

Αναπτυξιακή πολιτική

Προσδιορίζουµε την αναπτυξιακή πολιτική για την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας, του τουρισµο και του γεωργικού τοµέα. Γιατί το µέληµά µας είναι, πώς θα µεγαλώσουµε τον πλούτο στον τόπο µας, πώς θα φέρουµε νέους πόρους και αυτό µπορεί να γίνει µόνο µέσα από τη στήριξη της επιχειρηµατικότητας και της απασχόλησης.

Μειώνουµε κατά 30% τα δηµοτικά τέλη για όλες τις επιχειρήσεις.

Απαλλάσσουµε από τα δηµοτικά τέλη ειδικές κατηγορίες επιχειρηµατιών (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑµεΑ κλπ)

Χορηγούµε πλήρη απαλλαγή για όλες τις νέες επιχειρήσεις για τα 3 πρώτα έτη της λειτουργίας τους και την επεκτείνουµε µε κάθε αύξηση της απασχόλησης.

∆ηµιουργούµε θερµοκοιτίδες επιχειρηµατικότητας µε παροχή δωρεάν χώρου και χρηµατοδότησης όλων των εξόδων λειτουργίας σε όλες τις startup επιχειρήσεις.

Μεταφέρουµε την «Πολιτεία των Ευχών» στο κέντρο της πόλης στον άξονα Πλατεία Ελευθερίας – Μεραρχίας – ∆ιοικητήριο, µέσα στην αγορά.

Αναδεικνύουµε τις Σέρρες ως πόλη προορισµού Σαββατοκύριακου και για τις 52 εβδοµάδες του έτους, µε δηµιουργία ποικίλων εκδηλώσεων και θεσµών.

Στηρίζουµε έµπρακτα τους επιχειρηµατίες στη ΒΙΠΕ, µε συνεχείς συνέργειες και υποδοµές απαραίτητες για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

∆ιεκδικούµε και διευκολύνουµε την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου για επαγγελµατική χρήση, καθώς και του δικτύου της Τηλεθέρµανσης για οικιακή χρήση.

Στοχεύουµε στην ανάδειξη του Λαϊλιά, ως χώρο 12µηνου προορισµού µε συγκεκριµένες ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις.

Σχεδιάζουµε τη µετατροπή του στρατοπέδου Κολοκοτρώνη, σε συνεργασία µε το Επιµελητήριο σε επιχειρηµατικό πάρκο.

Στοχεύουµε στην από κοινού διοργάνωση της SEREXPO µε όλους τους φορείς, µε την ίδρυση ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης της έκθεσης.

∆ηµιουργούµε µαζί µε το Επιµελητήριο µια νέα υπηρεσία εύρεσης απασχόλησης, για σύζευξη της ζήτησης και της προσφοράς εργασίας.

Αναδεικνύουµε το Αυτοκινητοδρόµιο ως κυρίαρχο αναπτυξιακό εργαλείο, µέσα από συνέργειες και συνεργασίες µε επιχειρηµατίες και οµίλους και την εντονότερη διάχυση της λειτουργίας του στη Σερραϊκη κοινωνία. Παράλληλα δηµιουργούµε και λειτουργούµε το «Μουσείο Αυτοκινήτου».

Σχεδιάζουµε από κοινού µε όλους τους επαγγελµατικούς φορείς εµπορικές αποστολές – αδελφοποιήσεις – συνέργειες εξωστρέφειας και δράσεις προσέλκυσης επενδύσεων.

∆ηµιουργούµε «Γραφεία Ενηµέρωσης Αγροτών» στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών ∆ήµων, στον Λευκώνα, στο Μητρούσι και στο Σκούταρι, τα οποία θα παρέχουν ολοκληρωµένη στήριξη και πληροφόρηση στον αγρότη.

Εγκαθιστούµε ολοκληρωµένο σύστηµα «έξυπνης γεωργίας», µε µέτρηση περιβαλλοντικών συνθηκών υγρασίας, θερµοκρασίας, pH νερού, ένταση φωτός κ.α. το οποίο θα βοηθήσει τις αγροτικές εργασίες σε συνεργασία µε το Γεωτεχνικό Επιµελητήριο.

Υποστηρίζουµε και συµβάλλουµε στη δηµιουργία και λειτουργία δηµοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων στις Σέρρες που για εµάς αποτελεί µοχλό ανάπτυξης.

Ενισχύουµε όλες τις πρωτοβουλίες της επιχειρηµατικής κοινότητας µε στόχο την ανάπτυξη.

Πολιτισµός

Προχωράµε σε στοχευµένες ενέργειες που αποσκοπούν στην ανάδειξη της ιστορίας, του πολιτισµού και της εκκλησιαστικής κληρονοµιάς του τόπου µας.

∆ηµιουργούµε θεµατικά Φεστιβάλ Πολιτιστικής Ταυτότητας όπως:

Χορωδιών,

Μαθητικών θιάσων,

Χορευτικών οµάδων,

Μαθητικών Ταινιών µικρού µήκους

Οπτικοακουστικής Αγωγής

Θεσµοθετούµε εκδηλώσεις που αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης για τον ∆ήµο Σερρών («Ελευθέρια», Εορταστικά δρώµενα στο κέντρο της πόλης, «Μουσική Εβδοµάδα», «Θεατρική Εβδοµάδα» κ.ά).

Ενισχύουµε τον πολιτιστικό ρόλο του ∆ηµοτικού Περιφερειακού Θεάτρου

Ιδρύουµε Μουσείο Σερραϊκής Ιστορίας µε σκοπό την προβολή της ιστορικής διαδροµής του τόπου µας, αξιοποιώντας αρχεία και συλλογές, που ανήκουν σε ιδιώτες (πχ. Β. Καφταντζή, Β. Τζανακάρη, Αλ. Χατζηηλία κ.ά.).

Θεσµοθετούµε Θεµατικά Συνέδρια (µε έµφαση στη Βυζαντινή και Βαλκανική περίοδο της Ιστορίας της πόλης και των µνηµείων της).

∆ηµιουργούµε Πολιτιστικό Πάρκο στο στρατόπεδο Παπαλουκά, όπου πρόκειται να λειτουργήσει και η Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης».

Ιδρύουµε ∆ηµοτική Πινακοθήκη και αναδεικνύουµε δηµιουργίες Σερραίων καλλιτεχνών.

Αναδεικνύουµε τα µνηµεία και τους αρχαιολογικούς µας χώρους µε χρήση εικονικής πραγµατικότητας, οδηγούς πόλης µε προτάσεις για πολιτιστικές διαδροµές, κατάλληλα σχεδιασµένους, ώστε να µπορούν να αξιοποιηθούν και από άτοµα µε αναπηρία.

Ανασυγκροτούµε Φιλαρµονική αντάξια της µουσικής κληρονοµιάς του ∆ήµου Σερρών.

Καθιερώνουµε δωρεάν δράσεις πολιτισµού για τα ΚΑΠΗ της πόλης και των χωριών µας.

Ενισχύουµε και εντάσσουµε τις εκδηλώσεις όλων των πολιτιστικών Συλλόγων, σε ένα ολοκληρωµένο σχέδιο που θα καταδεικνύει την πολιτιστική φυσιογνωµία του ∆ήµου µας.

Αναδεικνύουµε την ιστορία της Αµφίπολης και της ευρύτερης περιοχής µας µε εκπαιδευτικά καινοτόµα προγράµµατα ως Μητροπολιτικός ∆ήµος σε συνεργασία µε τους τοπικούς ∆ήµους και την Περιφέρεια.

Παιδεία

Σχεδιάζουµε µια σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για την παιδεία, που αποσκοπούν στον εκσυγχρονισµό και στη βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιµων πόρων του ∆ήµου.

Συνεργούµε µε τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα της πόλης µας, το ∆ιεθνές Πανεπιστήµιο (πρώην ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας) και το ΤΕΦΑΑ Σερρών. Στόχος µας είναι να αξιοποιήσουµε όλο το επιστηµονικό, στελεχιακό και φοιτητικό δυναµικό των ιδρυµάτων αυτών και να τα καταστήσουµε ουσιαστικούς συµµάχους της τοπικής κοινωνίας.

Στοχεύουµε στην ολοκλήρωση, το ταχύτερο, της διαδικασίας έκδοσης οικοδοµικών αδειών για όλα τα σχολικά κτίρια.

Επεκτείνουµε τις ενεργειακές αναβαθµίσεις των διδακτηρίων µε τοποθέτηση επιπλέον φωτοβολταϊκών, µειώνοντας έτσι τις δαπάνες λειτουργίας τους και εξασφαλίζοντας πρόσθετα έσοδα για τη λειτουργία των σχολείων.

Στηρίζουµε µαθητικούς θεσµούς και σχολικές δράσεις όπως «Μαθητόκοσµος», «Μαθητών Επιχειρείν» και εντάσσουµε τα Προγράµµατα Σχολικών ∆ραστηριοτήτων στα πολιτιστικά δρώµενα του ∆ήµου µας.

Προχωρούµε σε παραχώρηση διδακτηρίων και αύλειων χώρων µετά τη λήξη των µαθηµάτων, σε πολιτιστικούς συλλόγους, για απογευµατινές δραστηριότητες, ώστε να καταστούν τα σχολεία µας πολιτιστικά και µορφωτικά κύτταρα

Ασφαλίζουµε τους µαθητές του ∆ηµοτικού, που φοιτούν σε όλα τα σχολεία του ∆ήµου, σε περίπτωση ατυχήµατος κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο.

∆ηµιουργούµε υποστηρικτική δοµή για θέµατα συµβουλευτικής υποστήριξης γονέων, παιδιών, εφήβων και ευάλωτων κοινωνικών οµάδων.

Λειτουργούµε τηλεφωνική και διαδικτυακή γραµµή ψυχολογικής υποστήριξης παιδιών, εφήβων και γονέων.

Ενισχύουµε τον θεσµό των Σχολών Γονέων.

Αξιοποιούµε λειτουργικά το πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, µε στόχο την διαπαιδαγώγηση των νέων για την ασφαλή µετακίνησή τους.

Αναβαθµίζουµε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας σε επισκέψιµο πολυχώρο εκπαιδευτικών περιβαλλοντικών δράσεων.

Σχεδιάζουµε µε τους εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραµµα «Μαθαίνω για τον τόπο µου» που θα επιτρέπει στους µαθητές και στις µαθήτριες, να γνωρίσουν βιωµατικά την τοπική ιστορία.

Νεολαία Αθλητισµός

Αναδεικνύουµε δράσεις και έργα που αφορούν τον αθλητισµό

∆ηµιουργούµε Κέντρο Νεότητας στην περιοχή του Πάρκου Fosses (στα Χίλια ∆ένδρα), έναν πολυχώρο ο οποίος θα ανήκει στους νέους και θα προσφέρει µια σειρά υπηρεσιών, όπως studio ηχογραφήσεων, διεξαγωγής περιοδικών εκθέσεων φωτογραφίας, ζωγραφικής, µουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών κ.α. παρέχοντας έτσι στη νεολαία µας δυνατότητες δηµιουργικής ψυχαγωγίας και ενασχόλησης.

Αναβαθµίζουµε και βελτιώνουµε το υφιστάµενο Αθλητικό πάρκο Οµόνοιας µε όλες τις απαραίτητες υποδοµές στηρίζοντας όλα ανεξαιρέτως τα αθλητικά σωµατεία ανάλογα µε τη δυναµικότητα τους.

Εµπλουτίζουµε τις αθλητικές υποδοµές µε τη δηµιουργία ενός νέου Αθλητικού Πάρκου, στον Λευκώνα µε κατασκευή εκεί του νέου δηµοτικού µας γηπέδου.

Ενισχύουµε όλα τα αθλητικά σωµατεία µε έναν δίκαιο τρόπο ανάλογα µε τις ανάγκες και τη δυναµικότητα του κάθε Συλλόγου.

Αναβαθµίζουµε και βελτιώνουµε τις εγκαταστάσεις στο εθνικό στάδιο, στο κλειστό γυµναστήριο και στο κολυµβητήριο.

Εντατικοποιούµε τις προσπάθειές µας για ανάληψη µεγάλων διοργανώσεων σε όλα τα αθλήµατα και τις εντάσσουµε σε ένα συνολικό σχέδιο που υπηρετεί τον στόχο της πόλης ως προορισµού Σαββατοκύριακου για 52 εβδοµάδες τον χρόνο.

∆ιεκδικούµε την αποπεράτωση όλων των ηµιτελών αθλητικών εγκαταστάσεων µε αξιοποίηση κάθε χρηµατοδοτικού εργαλείου εθνικής και ευρωπαϊκής προέλευσης.

ΣΕΡΡΕΣ: Ένας «Έξυπνος ∆ήµος»

Μετατρέπουµε τις Σέρρες σε έναν ∆ήµο που αξιοποιεί όλες τις νέες τεχνολογίες για να προσφέρει ένα πλέγµα νέων υπηρεσιών στους πολίτες του.

Το πακέτο υπηρεσιών ενός έξυπνου δήµου Σερρών στοχεύει σε 3 τοµείς:

«ΕΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ»:

Έξυπνη στάθµευση (smart parking). O/Η Σερραίος/α ή ο επισκέπτης γνωρίζει, σε πραγµατικό χρόνο, µε χρήση κινητού, tablet κλπ, σε ποια σηµεία υπάρχουν ελεύθερες θέσεις parking και µέσω ποιας διαδροµής µπορεί να πάει στα σηµεία αυτά.

Έξυπνη διαχείριση κυκλοφορίας. Τοποθέτηση αισθητήρων στους φωτεινούς σηµατοδότες για εξυπνότερη ροή κυκλοφορίας, ανάλογα µε τη ροή οχηµάτων και πεζών.

Έξυπνη εξυπηρέτηση ΑµεΑ. Χορήγηση στα ΑµεΑ ειδικής κάρτας µέσω της οποίας ειδικοί αισθητήρες των φωτεινών σηµατοδοτών θα αναγνωρίζουν τα άτοµα αυτά και θα επιτρέπουν την ευκολότερη διέλευσή τους.

«ΕΞΥΠΝΗ ∆ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»:

Ίδρυση «Γραφείου εξυπηρέτησης πολιτών» σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό του ∆ήµου, όπου οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες του ∆ήµου για έκδοση πιστοποιητικών, βεβαιώσεων κλπ καθώς και άµεση απόκριση του ∆ήµου σ’ αυτά τα αιτήµατα.

Ηλεκτρονικές ∆ιαβουλεύσεις: Με δυνατότητα online αποστολής διαµαρτυριών, προτάσεων, ιδεών και παραπόνων των πολιτών καθώς και παρακολούθησης του τρόπου και χρόνου απόκρισης της ∆ηµοτικής Αρχής σ’αυτά.

Ηλεκτρονικές ∆ηµοσκοπήσεις: Με τον πολίτη να συµµετέχει συµβουλευτικά στη λήψη βασικών αποφάσεων του ∆ηµοτικού Συµβουλίου.

Τηλεδιασκέψεις: Με εγκατάσταση σε κάθε δηµοτικό διαµέρισµα, στα «Γραφεία Εξυπηρέτησης του Πολίτη», που δηµιουργούµε, ενός συστήµατος τηλεδιάσκεψης µέσω του οποίου οι κάτοικοι και τα τοπικά συµβούλια θα έχουν οπτικοακουστική πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία του ∆ήµου.

Επίτευξη ∆ιαφάνειας και Πληροφόρησης: Με ενηµέρωση των δηµοτών για την πορεία του προϋπολογισµού του ∆ήµου, των ∆ηµοτικών Επιχειρήσεων και των Οργανισµών.

Συµµετοχή των πολιτών στην κατάρτιση του Προϋπολογισµού, µέσα από µια ηλεκτρονική πλατφόρµα αξιολόγησης των θεµάτων που αυτοί θεωρούν σηµαντικά και ενσωµατώνονται υποχρεωτικά στις δράσεις του ∆ήµου.

«ΕΞΥΠΝΗ ∆ΙΑΒΙΩΣΗ»:

Ελεύθερο Wi-Fi σε υψηλές ταχύτητες σε όλη την πόλη και σε όλα τα χωριά του ∆ήµου µας.

Mobile εφαρµογή που θα διασυνδέει τα σηµεία τουριστικού ενδιαφέροντος µε άλλες υπηρεσίες, όπως χώρους διαµονής, σίτισης, ψυχαγωγίας κ.ά.

Εγκατάσταση συστήµατος ηλεκτρονικού ελέγχου πληρότητας κάδων και ροής απορριµµατοφόρων στην πόλη και στα χωριά.

Η συντακτική ομάδα της Εφημερίδας Ελεύθερο Βήμα σας ετοίμασε όλες τις θέσεις της Συμμαχίας Σερραίων που παρουσιάζονται αναλυτικά στο προεκλογικό φυλλάδιο 20 σελίδων που μοιράζεται στο Δήμο Σερρών από τα μέλη της Συμμαχίας και τον υποψήφιο Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα σε ηλεκτρονική μορφή εδώ!

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Φλωρινιώτης: Οι δηλώσεις της κόρης του, Άννας, λίγο πριν πεθάνει – «Του λέω...

«Όταν έμεινε μόνος στο δωμάτιο, πήγε να σηκωθεί, έπαθε ανακοπή και έπεσε» πρόσθεσε - Όσα είπε λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο τραγουδιστής Σε...

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η 2η ομορφότερη χώρα του πλανήτη

Δεν τα πήγαμε και άσχημα αλλά υπάρχει μία χώρα που είναι ομορφότερη. Δύσκολα μπορείς να βρεις μία χώρα που μπορεί να συνδυάσει τα πάντα. Θέλεις...

Συνεχίζεται ο διαγωνισμός για το έργο Δράμα – Αμφίπολη

Με τη συμμετοχή των πέντε μεγαλύτερων τεχνικών ομίλων συνεχίζεται ο διαγωνισμός (δεύτερη φάση – ανταγωνιστικός διάλογος) για το έργο «Κάθετος Άξονας Δράμα – Αμφίπολη (Παλαιοκώμη) με...

Δεν πήγε ο Μητσοτάκης στο Άγιο Όρος Έδωσε τροφή στους…. συνωμοσιολόγους!

Εμείς βέβαια το τριήμερο πήγαμε στο Άγιο Όρος και είδαμε πόσες και ποιές κινήσεις γίνονται μπροστά στα μάτια μας.... Να θυμίσω πως το Δεκέμβριο του...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Ερμηνεύοντας τη νίκη της «ΝΙΚΗΣ»-Γράφει ο Παναγιώτης Τσαγκάρης

Πολύ συζήτηση γίνεται μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, για το νεοεμφανιζόμενο στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ....

Ζώδια Εβδομάδας: Κρυμμένα μυστικά, πονηρά τηλεφωνήματα και στιγμές ευτυχίας

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου! Κριός Αυτή την εβδομάδα, θυμηθείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ευκαιρίες γιατί δεν θα...

Τραγωδία στην Καβάλα: 17χρονος μαθητής ο οδηγός της μηχανής που σφηνώθηκε στις ρόδες απορριμματοφόρου

Ένας 17χρονος μαθητής του ΕΠΑΛ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Καβάλα. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν νωρίτερα,...

Συνέχισε να διαβάζεις