Βασίλη τώρα που μετρήσαμε τα αποτελέσματα, λέω να αρχίσουμε να μετράμε και όσους απομείνουν στο ... ΣΥΡΙΖΑ!

Για τους Σερραίους επιχειρηματίες Αδιέξοδος το πρόγραμμα “Διέξοδος” !!

tzitzikostas diexodos meglas miligka kotsabas serres e vima
tzitzikostas diexodos meglas miligka kotsabas serres e vima
Μοιράσου το...

Με το που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα “Διέξοδος” της Περιφέρειας με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων, ήμασταν οι μόνοι που υποστηρίξαμε τον Οκτώβριο πως το πρόγραμμα δεν είναι το κατάλληλο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού Σερρών.

Σήμερα που γνωρίζουμε πως μόλις 285 Σερραϊκές επιχειρήσεις ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα, βγήκαν τα «μαχαίρια», τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών, που ενώ θέλουν δεν μπορούν να στηρίξουν το πρόγραμμα και τον Τζιτζικώστα, ενώ η Περιφέρεια βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής.

Ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα “Διέξοδος” μόλις 285 Σερραικές επιχειρήσεις

Μπορεί να στηρίχθηκαν από το πρόγραμμα “Διέξοδος” 6.683 από τις 20.000 μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, που έκαναν τα χαρτιά τους και θα ενισχυθούν με μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», αλλά μόλις 285 Σερραϊκές επιχειρήσεις ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα, με δημόσια χρηματοδότηση συνολικού ποσού περίπου 7.745.800€.

Βγήκαν τα μαχαίρια στο Επιμελητήριο και στον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών

Για αυτό και βγήκαν τα «μαχαίρια», τόσο στο Επιμελητήριο, όσο και στον Εμπορικό Σύλλογο, καθώς ξεκίνησε η κριτική, τόσο για τα κριτήρια αξιολόγησης που ήταν οι Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης) έτους 2019, αλλά και τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων & Αποσβέσεων προς Κύκλο Εργασιών (EBIDA/Κ.Ε.) έτους 2019 και η επίπτωση του κορωνοϊού στον κύκλο εργασιών για το διάστημα 1/4/2020 έως 30/06/2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 1/4/2019 έως 30/06/2019.

ZAXARIAS MPOURVANIS

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ οι υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης έχουν απορριφθεί, έχουν προθεσμία έως την Τετάρτη 13/1/2021 να υποβάλουν ηλεκτρονικά ένσταση κατά της απόφασης απόρριψης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων.


Συμπάσχει ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σερρών;

113 Σερραίοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες συνέταξαν επιστολή διαμαρτυρίας για το Πρόγραμμα Στήριξης “Διέξοδος”, καθώς όπως λένε ουσιαστικά δεν απευθυνόταν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις

Πηγαίνοντας στον Εμπορικό Σύλλογο Ν. Σερρών μάλιστα ζήτησαν την συνδρομή του, ενω ο σύλλογος δήλωσε πως συμπάσχει και συμμερίζεται την αγωνία τους για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος και αντί να ζητήσει την επανάληψη του προγράμματος, ζήτησε μέτρα … ανακούφισης!

Καθώς τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα είναι μηδαμινά μπροστά στην οικονομική καταστροφή που έχουνε υποστεί από τα επαναλαμβανόμενα lock down.

Οι 113 επιχειρηματίες ζητούν με την επιστολή τους

  • Την κάλυψη του 80% των τιμολογίων τους για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο & Δεκέμβριο για κάθε μία πολύ μικρή επιχείρηση λιανεμπορίου,
  • ένα ενιαίο ποσό ενίσχυσης 3.000 ευρώ για κάθε έναν μήνα που χάθηκε και θα χαθεί από δω και στο εξής. Ουσιαστικά ζητούνε 100 ευρώ/μέρα, ποσό το οποίο θα διατεθεί για την κάλυψη των πάγιων εξόδων μας (ενδεικτικά: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ, λογιστήριο, τράπεζες-pos, μεταφορικά έξοδα, αναλώσιμα, κλπ) και την αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους
  • Επιπλέον αναστολή των επιταγών για τουλάχιστον άλλους 6 μήνες
  • μείωση του ποσοστού πληρωμής των ενοικίων για τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο
  • Και πάγωμα των φορολογικών υποχρεώσεων για έξι μήνες, αλλά & φορολογικές ρυθμίσεις

Παραίτηση Γούνα από την θέση του προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΣ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστο Μέγκλα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΣ Γιώργος Γούνας, με αφορμή τα αποτελέσματα του προγράμματος “ΔΙΕΞΟΔΟΣ” της ΠΚΜ, παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΣ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί έντονα για την απαξίωση του επιχειρείν και του εμπορικού κόσμου του τόπου μας.

Δυστυχώς και σύμφωνα με τον ίδιο, μετά την επιλογή των επιχειρήσεων που έτυχαν έκτακτης ενίσχυσης από το πρόγραμμα «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όλα καταδεικνύουν ότι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών υποτιμήθηκε ακόμη μια φορά κι αντιμετωπίστηκε ως «ο φτωχός ή ο ξεχασμένος συγγενής», την στιγμή που άλλες Ενότητες (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής κ.α.) έλαβαν την μερίδα του λέοντος.

Επιστολή Κοτσαμπά για αναλυτική κοινοποίηση των αποτελεσμάτων

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κο Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κο Παναγιώτη Σπυρόπουλο και το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης -Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ), ζητούν την αναλυτική κοινοποίηση των αποτελεσμάτων εντάξεων/ απορρίψεων του προγράμματος «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» , κατά τα πρότυπα των αποτελεσμάτων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν και από άλλες Περιφέρειες, όπως της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον Κοτσαμπά, η αναζήτηση των παραπάνω στοιχείων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς θα παράσχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για την πορεία των όποιων ενδεχόμενων περαιτέρω κινήσεων σε σχέση με την κατανομή και διάθεση του κονδυλίου από το πρόγραμμα «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Διαβάστε επίσης εδώ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Μοιράσου το...

panagiotis grigoriadis
Exit mobile version