
Όσον αφορά φυσικά το πρόγραμμα των 5.000.000 ευρώ για το Νομό Σερρών σχετικά με το πρόγραμμα των “Έξυπνες Πόλεις” περιλαμβάνει τρεις τομείς.
Ο πρώτος είναι η δωρεάν πρόσβαση σε wifi σε όλους τους δήμους της χώρας σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος όπως αυτά έχουν δηλωθεί από τους ίδιους τους δήμους.
Το πρόγραμμα αυτό ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες να εγκαθίσταται.
Ο δεύτερος τομέας περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση και εργαλεία αναβάθμισης για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Τέλος τρίτος τομέας που αναπτύχθηκε και από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρο Λιβάνιο εκτενέστερα είναι ο μετασχηματισμός των ΔΕΥΑ.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό το πρόγραμμα αυτό εντάχτηκε μέσα στο Ταμείο Ανάκαμψης και έχει στόχο την προσθήκη νέων συστημάτων ώστε να τις μετασχηματίστουν ψηφιακά και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρών όλοι οι δήμαρχοι του Νομού Σερρών και μάλιστα οι περισσότεροι έκαναν και τοποθετήσεις
2.700.000 ευρώ για όλους τους Δήμους και τους Δημάρχους, πλην φυσικά του Δημάρχου Αμφίπολης Στέργιου Φραστανλή που σταθερά δηλώνει τα τελευταία τρία χρόνια την αδιαφορία του σε κάθε επίσκεψη ουσίας τόσο στο Δήμο Αμφίπολης όσο και στο Νομό