Βασίλη αυτή η Βουλή ήταν η καλύτερη που είχαμε ποτέ, μιας και δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν κανένα ...νομοσχέδιο!

Πρώτος και καλύτερος ο Δήμος Σερρών: Έστειλε βοήθεια στην συνοριακή γραμμή Ουκρανίας-Πολωνίας.

Συνολικά 763 πρόσφυγες προερχόμενοι από την Ουκρανία πέρασαν προχθές τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο.

Με την πλειονότητα των προσφύγων να είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι πρόσφυγες κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι έφτασαν στα ελληνοβουλαρικά σύνορα είτε οργανωμένα με λεωφορεία, είτε μεμονωμένα με επιβατικής χρήσης ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Από τα τρία λεωφορεία τα δυο είχαν τελικό προορισμό την Αθήνα, ενώ κάποιοι πρόσφυγες κινήθηκαν προς την Πιερία, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να διαμείνουν σε συγγενικά τους πρόσωπα. 

Όλοι κατευθύνονται σε συγκεκριμένους προορισμούς προκειμένου να φιλοξενηθούν σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, ενώ κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα έγινε πλήρης καταγραφή όλων των προσωπικών στοιχείων και φυσικά ο απαραίτητος έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων που διαθέτουν. 

Πάντως από την μεριά των ελληνικών αρχών καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση της όλης διαδικασίας, ώστε οι πρόσφυγες να μην υποστούν καμία περαιτέρω ταλαιπωρία και αναστάτωση

Να δώσουμε τα εύσημα στην αντιδήμαρχο υγείας και κοινωνικής μέριμνας κ. Σωτηρία Πάνου που ξεκίνησε την αποστολή αλληλεγγύης από τον Δήμο Σερρών στη συνοριακή γραμμή Ουκρανίας-Πολωνίας. 

Το αυτοκίνητο της Κοινωνικής Κουζίνας του Δήμου Σερρών με πρωτοβουλία του κ.Χρυσάφη ήδη αποχώρησε από την Ξηροκρήνη … 

Parfait

Σύμφωνα με την κ. Πάνου «Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία 4 μέρες τώρα με την Ουκρανική Πρεσβεία της Θεσσαλονίκης και με τη δικές τους οδηγίες κινούμαστε….

Εμείς ως Έλληνες γνωρίζουμε καλά στο πετσί μας τι σημαίνει κατοχή, φρίκη πολέμου και ποιες συνέπειες τον ακολουθούν εις το διηνεκές.. 

Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει να παραβιάζονται οι  αρχές του διεθνούς δικαίου….

Άλλωστε σύμφωνα με το Καβάφη 

Τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπας,
τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,
αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,
Αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Parfait
Exit mobile version