20/07/2024
33.6 C
Serres

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την ΠΚΜ για συμμετοχή στην έκθεση “FRUIT ATTRACTION 2024″

Array

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση “FRUIT ATTRACTION 2024”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Οκτωβρίου 2024, στο Εκθεσιακό Κέντρο “IFEMA- Feria de Madrid”, στη Μαδρίτη, στην Ισπανία.

FRUIT ATTRACTION 2024


Η διεθνής έκθεση “FRUIT ATTRACTION” αποτελεί σημείο αναφοράς για το παγκόσμιο μάρκετινγκ φρούτων και λαχανικών. Αναγνωρίζεται ως μία από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου και της παγκόσμιας αγοράς φρέσκων οπωροκηπευτικών, καθώς διασυνδέει όλους τους επαγγελματίες που απαρτίζουν την εφοδιαστική αλυσίδα στην παγκόσμια αγορά φρούτων και λαχανικών.

pantelis mpozis giorgos tatsios


Με περισσότερους από 2.000 εκθέτες και 103.000 εμπορικούς επισκέπτες, η έκθεση αναπτύσσεται σε 10 περίπτερα και καταλαμβάνει 64.000 τ.μ., παρουσιάζοντας σημαντική ετήσια αύξηση.

dei gaia e vima (1)

Τα εκθέματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: στα φρέσκα προϊόντα, όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρωματικά φυτά, επεξεργασμένα οπωροκηπευτικά προϊόντα, φυτώρια κ.ά., και στα βοηθητικά προϊόντα και υπηρεσίες, όπως σπορικά, λιπάσματα και προϊόντα φυτοϋγείας, συσκευασίες, μεταφορές και logistics, συμβουλευτικές υπηρεσίες κ.ά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά στην έκθεση “FRUIT ATTRACTION” προσφέροντας τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα σε χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες, να συναντήσουν καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις και να σχεδιάσουν τις καμπάνιες τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την επαναλαμβανόμενη παρουσία της στην εν λόγω έκθεση, είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών φρούτων και λαχανικών που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η ενίσχυση της εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, που παίζει καταλυτικό ρόλο στην ελληνική οικονομία εν γένει.


Στη φετινή διοργάνωση “FRUIT ATTRACTION” θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα “Innova & Tech”, που είναι αφιερωμένος στην έρευνα και ανάπτυξη των πιο καινοτόμων τεχνικών και προϊόντων για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου.

vaggelis papamichalis dimitra panagiotaki

Η νέα περιοχή “Innova & Tech” θα συγκεντρώσει τους τομείς Biotech Attraction και Smart Agro και θα φιλοξενήσει εταιρείες που ασχολούνται με την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη στη γονιδιωματική των φυτών, τους αυτοματισμούς, την ψηφιοποίηση των δεδομένων και διαδικασιών και άλλα αντικείμενα που προωθούν την ανάπτυξη για τη γεωργία του μέλλοντος.

Η “Freskon Greece” είναι μία αποκλειστική πρωτοβουλία εξωστρέφειας της HELEXPO που λειτουργεί ως ένα όχημα επιχειρηματικής αποστολής σε εκθέσεις του εξωτερικού, με σκοπό να συμβάλλει στη διείσδυση της ελληνικής παραγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών στις διεθνείς αγορές.

H συμμετοχή της “Freskon Greece” στην έκθεση “FRUIT ATTRACTION”, σε μία από τις κορυφαίες εκθέσεις του κλάδου, αναδεικνύει την ισχυρή παρουσία της ελληνικής παραγωγής προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία δικτύωσης και προβολής των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.


Προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός, η οργάνωση και η συμμετοχή της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη έκθεση παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] ή [email protected] το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

  • τον εξαγωγικό χαρακτήρα και τη δραστηριότητα της επιχείρησης
  • την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
  • τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε εκθέσεις και δράσεις της Περιφέρειας
  • Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.
    Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα 2313330052 (κ. Μαρία Ελευθεριάδου) και 2313330043 (κ. Άννα Παπακωνσταντίνου).

Στενή συνεργασία του ΥΜΑΘ με ΣΕΒΕ και ΒΕΘ για την τόνωση της επιχειρηματικότητας – Ελεύθερο Βήμα Σερρών – Νέα για τις Σέρρες μέσα από το e-vima.gr

Ψίχουλα πήραν οι αγρότες – Πραγματοποιήθηκε η εξόφληση ενισχύσεων για το 2023

Μέχρι το Μάρτη του 2025 η παραγραφή για την δεκαετία – Μετά η παραγραφή γίνεται …πενταετής!

Αλλοπρόσαλλοι οι Γάλλοι, την μία Κυριακή βγάζουν την Λεπέν και την άλλη τον …Μελανσόν!

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Υπεγράφη η χρηματοδότηση για το προπονητικό κολυμβητήριο ύψους 1.800.000 ευρώ

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Χρήστος Σταϊκούρας: 518.865.020 ευρώ για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

Η Ελλάδα προχωρά σταθερά στην ανάταξη και αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, στη βάση ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου για αειφορικές και ανθεκτικές υποδομές. Σημαντικό βήμα αποτελεί η...

Γιάννης Μυλόπουλος : Ανεπαρκές και επικίνδυνο το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, καταψήφισε το θέμα της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης...

ΓΣΕΒΕΕ: Προβληματίζουν οι εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος

Το όριο των 500 kwh που ανακοινώθηκε κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα Με έντονο...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Πόλις φάντασμα

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Μια βόλτα στην πόλη μας αρκεί για να σου μαυρίσει την ψυχή.Δεν σκοπεύω σ' αυτό τουλάχιστον το άρθρο να τα βάλω...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Δήμος Σερρών: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ μέσω ΕΣΠΑ για την περίοδο 2024-2025 με voucher στο Δήμο Σερρών. Ξεκίνησε από...

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση επενδύει στους νέους αγρότες

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών,...

Νίκος Παπαθανάσης: Με ψηφιακά μέσα ο εντοπισμός της αυθαίρετης δόμησης

Την τεχνολογία ενεργοποιεί το ελληνικό Δημόσιο στη μάχη για τον εντοπισμό και τον έλεγχο της αυθαίρετης δόμησης σύμφωνα με τον υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση. Σε αυτό...

Συνέχισε να διαβάζεις