20/07/2024
33.6 C
Serres

Με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου 1.800.000 € για νέο προπονητικό κολυμβητήριο

Array

Η πρόταση για τη δημιουργία βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα, χωροθετημένο δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας, κατατέθηκε τον Απρίλιο από την Δήμαρχο Σερρών κ.Μητλιάγκα, μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Τάσου Χατζηβασιλείου, ενώπιον του τότε Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη.

Μπορεί ο υπουργός να άλλαξε και την θέση του κ. Καιρίδη να ανέλαβε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, που ήταν αυτός που ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο, δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον τέως Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Υπεγράφη η χρηματοδότηση από τον Υπουργό Μετανάστευσης – Νέο προπονητικό κολυμβητήριο με πρωτοβουλία Χατζηβασιλείου

dei gaia e vima (1)
dei gaia e vima (1)

tasos chatzivasileiou neo proponitiko kolimvitirio serres panagiotopoulos kairidis ipourgeio metanastefsis asilou 1 800 000 evro mitliaga varvara 2

Η δημοτική αρχή, προσπαθώντας να δώσει λύση στα πολλά προβλήματα του υγρού στίβου, μετά την καθυστέρηση της ανέγερσης του νέου και το κλείσιμο του παλιού κολυμβητηρίου στην κοιλάδα, αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου προπονητικού κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας.

Η παρουσίαση της πρότασης του δήμου από την κ. Μητλιάγκα έγινε μετά από σχετική πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών της ΝΔ κ. Τάσου Χατζηβασιλείου ενώπιον του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη, καθώς και της Γενικής Γραμματέως για την Υποδοχή των Αιτούντων Άσυλο κ. Στελλίνας Σιαράπη.

tasos chatzivasileiou varvara mitliaga

Αυτός όμως που ενέκρινε τη χρηματοδότηση για το νέο προπονητικό κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, στο Δήμο Σερρών, ήταν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νίκος Παναγιωτόπουλος.


Ο κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος ενέκρινε την αίτηση του Δήμου Σερρών για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του άρθρου 196 του ν. 4662/2020 του έργου με τίτλο:

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».


Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται συνολικά στο ποσό του ενός εκατομμυρίου οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ (1.800.000,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, με εκτιμώμενο χρόνο υλοποίησης τους οκτώ (8) μήνες από την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης και η συνολική χρηματοδότηση θα γίνει μέχρι του ως άνω εγκεκριμένου ποσού.

alexandros xrisafis kostas mpegos

Το νέο προπονητικό κολυμβητήριο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί δίπλα στο υπό ανέγερση κολυμβητήριο του Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας, για το οποίο έχουν ήδη δεσμευθεί πόροι από τον τέως Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.Πρόκειται για νέο σύγχρονο προπονητήριο υγρού στίβου, με πισίνα 25 μέτρων και από τη στιγμή που η πρόταση εγκρίθηκε από το Υπουργείο Μετανάστευσης, σε λιγότερο από 12 μήνες, η πόλη των Σερρών αναμένεται να αποκτήσει ένα καινούριο προπονητικό κέντρο κολύμβησης, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών στις 29 Μαΐου 2024, η Δήμαρχος Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα.

markos bolaris nikos kotzias

Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση, η κ. Μητλιάγκα είχε διευκρινίσει πως όταν και εφόσον γίνει δεκτή η πρόταση, δεν θα γίνει με την διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης με διαπραγμάτευση, αλλά θα διενεργηθεί κανονικός διαγωνισμός.

Όσο για τα χρήματα θα εκταμιευθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης, τα έργα του οποίου έχουν την έννοια της ανταποδοτικότητας, σε περιοχές που φιλοξενούν δομές μεταναστών.
Να σημειώσουμε πως η πρόταση αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός βιομηχανοποιημένου κολυμβητικού κέντρου προπονητικού χαρακτήρα και περιλαμβάνει:

  1. • Μια (1) ανοξείδωτη κολυμβητική δεξαμενή 25m, με τον ηλεκτρομηχανολογικό & γενικό εξοπλισμό της.
  2. • Ένα (1) προκατασκευασμένο κτίριο υποστηρικτικών εγκαταστάσεων με τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του.
  3. • Μεταλλικές κερκίδες τεσσάρων (4) βαθμίδων μήκους 25μ. χωρητικότητας 202 ατόμων.
  4. • Ένα (1) τηλεσκοπικό στέγαστρο κάλυψης της δεξαμενής ή ισοδύναμο στέγαστρο με επένδυση μεμβράνης κατασκευής «θόλος – μπαλόνι».
  5. • Εργασίες υποδομής για την εγκατάσταση των προαναφερόμενων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.800.00,00€ με ΦΠΑ και το βιομηχανοποιημένο κολυμβητικό κέντρο προπονητικού χαρακτήρα, θα κατασκευαστεί δίπλα στο νέο Κολυμβητήριο, στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας.

ΑΔΔΕ: Mεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής με εμπόριο κινητών τηλεφώνων – Πρόστιμα άνω των 130 εκατ. ευρώ

Σέρρες: Κρούσματα ηπατίτιδας και AIDS σε πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας

Εύλογα ερωτήματα από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων για το Δημοτικό γήπεδο Σερρών

Ακολουθήστε το e-vima.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

 

Γιάννης Μυλόπουλος : Ανεπαρκές και επικίνδυνο το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, καταψήφισε το θέμα της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης...

ΓΣΕΒΕΕ: Προβληματίζουν οι εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ρεύματος

Το όριο των 500 kwh που ανακοινώθηκε κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα Με έντονο...

ΥΠΕΡ-ΟΠΤΙΚΩΣ: Πόλις φάντασμα

Γράφει ο Τάσος Χανλίογλου Μια βόλτα στην πόλη μας αρκεί για να σου μαυρίσει την ψυχή.Δεν σκοπεύω σ' αυτό τουλάχιστον το άρθρο να τα βάλω...

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας στο Summer Fancy Food Show

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται στη μακεδονική γη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσα από τη δυναμική συμμετοχή της στη Διεθνή...

Διαβάστε επίσης

Δείτε επίσης.

 

Μάρκος Μπόλαρης: Ως οι τέττιγες …

Γράφει ο Μάρκος Μπόλαρης «Οι μεν τέττιγες ένα μήν’ ή δύο επί κραδών άδους’ , Αθηναίοι δ’ αεί επί δικών άδουσι , πάντα τον βίον...

Γιάννης Μυλόπουλος : Ανεπαρκές και επικίνδυνο το σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Η παράταξη “ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας” με επικεφαλής τον Καθηγητή του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, καταψήφισε το θέμα της Αντιπλημμυρικής Θωράκισης της Ανατολικής Θεσσαλονίκης...

Δήμος Σερρών: Τιμήθηκε η μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Καπετάν Μητρούση

Εκδήλωση στη μνήμη του Ήρωα Μακεδονομάχου Καπετάν Μητρούση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Ιουλίου 2024, στο Κάτω Μητρούσι του Δήμου Σερρών. Στην έναρξη της...

Συνέχισε να διαβάζεις